Εδώ είναι το ταξίδι... -Ετσι έφτασε η ΑΕΚ να γίνει Βασίλισσα της Ευρώπης στο χάντμπολ

Εδώ είναι το ταξίδι... -Ετσι έφτασε η ΑΕΚ να γίνει Βασίλισσα της Ευρώπης στο χάντμπολ
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ κατέκτησε το EHF European Cup και για πρώτη φορά στην ιστορία κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο και το enwsi.gr σας θυμίζει το ταξίδι...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ κατέκτησε το EHF European Cup και για πρώτη φορά στην ιστορία κατέκτησε ευρωπαϊκό τίτλο!

Η μεγάλη αυτή επιτυχία που είχε την υπογραφή των Σταμάτη Παπασταμάτη, Δημήτρη Δημητρούλια και φυσικά των παικτών, πανηγυρίστηκε έξαλλα από τον κόσμο της Ενωσης, τόσο στο κλειστό της Χαλκίδας, όσο και στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι θριαμβευτές επέστρεψαν λίγο μετά το τέλος του τελικού στα… ιερά χώματα και έγιναν ένα με τον κόσμο που τους περίμενε για να τους αποθεώσει.

Η πορεία της ΑΕΚ μέχρι την κορυφή

Η φετινή χρονιά ήταν και για το χάντμπολ δύσκολη λόγω της πανδημίας και το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι που έδωσε η ΑΕΚ ήταν στις 19 Δεκεμβρίου στους «32» του EHF European Cup. Εκεί κέρδισε με περίπατο την Πρίστινα με 37-19 και την επόμενη μέρα στη ρεβάνς η Ενωση ήταν επιβλητική, καθώς επικράτησε με 41-8!


Στους «16» κοντραρίστηκε με την δυνατή CSM Βουκουρεστίου και στις 14 Δεκεμβρίου η Ενωση στο πρώτο ματς έχασε με 28-23, αλλά στον επαναληπτικό έκανε την ανατροπή, επικρατώντας με 29-23, παίρνοντας το εισιτήριο για τα προημιτελικά.



Στους «8» κληρώθηκε με την ρωσική Νέβα με τα δύο ματς να γίνονται στην Αθήνα. Στο πρώτο παιχνίδι η ΑΕΚ ήταν τυπικά φιλοξενούμενη και νίκησε με 21-30 και την επόμενη μέρα πανηγύρισε την πρόκρισή της στα ημιτελικά, κερδίζοντας ξανά με 29-27.


Το μεγαλύτερο εμπόδιο και εκεί που χρειάστηκε να κάνει σούπερ ανατροπή η ΑΕΚ ήταν στα ημιτελικά με την σλοβένικη Γκορένιε. Στην πρώτη αναμέτρηση στην Αθήνα η Ενωση είχε κερδίσει με +2 (29-27) και στη ρεβάνς στη Σλοβενία έκανε επική ανατροπή και το ισόπαλο 31-31 της έδωσε το εισιτήριο για τον τελικό, με τους παίκτες, τους ανθρώπους της ομάδας και τον κόσμο να πανηγυρίζει έξαλλα.



Στον τελικό, λόγω κρουσμάτων στην Ισταντς, οι δύο αγώνες έγιναν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Χαλκίδα. Στα δύο μεγάλα ραντεβού η ΑΕΚ ήταν εντυπωσιακή και με δύο νίκες (30-26 και 24-20) κατέκτησε το πολύτιμο τρόπαιο, με την ομάδα και τον κόσμο να ανεβαίνει στα ουράνια!


Η τρομερή ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια ολοκλήρωσε την τρομερή αυτή πορεία, έχοντας 8 νίκες, 1 ισοπαλία και μόλις 1 ήττα στη διοργάνωση και δικαιωματικά το όνομα της ΑΕΚ γράφτηκε με χρυσά γράμματα!


LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X