Τσέλσι: Οι απίστευτες συμπτώσεις στις δυο κατακτήσεις του Champions League (VIDEO)

Τσέλσι: Οι απίστευτες συμπτώσεις στις δυο κατακτήσεις του Champions League (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Απίστευτες συμπτώσεις ενώνουν τη φετινή κατάκτηση του Champions League της Τσέλσι, με εκείνη των «μπλε» πριν από εννέα χρόνια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το βράδυ του Σαββάτου (29/5) η Τσέλσι σήκωσε στον ουρανό του Πόρτο το δεύτερο Champions League της ιστορίας της, επικρατώντας 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι στο «Ντραγκάο»!

Ανάμεσα σε αυτά τα δύο τρόπαια έχουν μεσολαβήσει εννέα χρόνια, μέσα στα οποία έχουν αλλάξει πολλά τόσο στους «μπλε» όσο και στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.


Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν πολλές συμπτώσεις που… καταρρίπτουν τα στενά όρια της λογικής και παραπέμπουν στη «σφαίρα» της φαντασίας!

Ούτε λίγο ούτε πολύ, υπάρχουν έντεκα συμπτώσεις που ενώνουν τους δύο ευρωπαϊκούς τίτλους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της ηπείρου για την Τσέλσι.

Το 2012, κίπερ των «μπλε» ήταν ο Τσεχ σε ηλικία 29 χρονών, ο οποίος είχε αποκτηθεί από τη Ρεν οκτώ χρόνια νωρίτερα. Ο Μεντί φέτος είναι και εκείνος 29 ετών, με τον Γάλλο κίπερ να προέρχεται και εκείνος από τη Ρεν.


Μία ακόμα… τρελή σύμπτωση είναι πως και ο Τούχελ, αλλά και ο τότε προπονητής της Τσέλσι, Ντι Ματέο, έχουν γενέθλια στις 29 ενός μήνα (Αύγουστο και Μάιο αντίστοιχα), με τον φετινό τελικό να διεξάγεται στις 29 Μαΐου!

Μάλιστα, οι δύο προπονητές έχουν και άλλα κοινά καθώς αμφότεροι ανέλαβαν τις τύχες της ομάδας στα μέσα της περιόδου, ενώ στα πρώτα 14 παιχνίδια τους είχαν ποσοστό νικών 71.4%

Αρχηγοί της Τσέλσι σε αυτές τις δύο κατακτήσεις ήταν οι Τέρι και Αθπιλικουέτα, οι οποίοι σε ηλικία 31 ετών σήκωσαν το βαρύτιμο τρόπαιο, ενώ όπως και το 2012 έτσι και φέτος οι Λονδρέζοι είχαν αποκλείσει ισπανική ομάδα στα ημιτελικά και ενώ νωρίτερα στους «8» είχαν αφήσει εκτός μια πορτογαλική.


Και αν δεν πειστήκατε από όλα αυτά, πάμε σε ακόμα πιο… περίεργες συμπτώσεις. Το 2012 ο Ντιντιέ Ντρογκμπά πέτυχε έξι γκολ στο Champions League, δύο με κεφαλιές, τρία με το αριστερό και ένα με το δεξί. Ακριβώς τον ίδιο αριθμό και με τον ίδιο τρόπο που πέτυχε ο Ολιβιέ Ζιρού τα τέρματά του στη φετινή διοργάνωση!

Επιπλέον, τελευταία φορά που η Τσέλσι αντιμετώπισε τον Πεπ Γκουαρντιόλα σε ημιτελική φάση διοργάνωσης ήταν το 2012 όταν και στη συνέχεια κατέκτησε το FA Cup και το Champions League. Μαντέψτε τη έγινε τη φετινή χρονιά..!

Τέλος, η τελευταία φορά που η Τσέλσι δέχθηκε πέντε γκολ στο «Στάμφορντ Μπριζ» ήταν απέναντι στη Γουέστ Μπρομ τη σεζόν 2011/12, με τους «μπλε» να γνωρίζουν και φέτος την ήττα με πέντε τέρματα από τη Γουέστ Μπρομ.

Μία ακόμα ομοιότητα, είναι πως στον τελικό του Ισπανικού Κυπέλλου βρέθηκαν τόσο το 2012 όσο και φέτος Μπαρτσελόνα και Αθλέτικ Μπιλμπάο, ενώ όσον αφορά τον star των «μπλαουγκράνα», Λιονέλ Μέσι, είχε αστοχήσει σε πέναλτι στα νοκ άουτ του Champions League και τις δύο χρονιές που αναφέραμε.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X