Η αρχή στη δυναστεία της ΑΕΚ, το μεγάλο «κιτρινόμαυρο» πάρτι για το πρωτάθλημα (VIDEO)

Η αρχή στη δυναστεία της ΑΕΚ, το μεγάλο «κιτρινόμαυρο» πάρτι για το πρωτάθλημα (VIDEO)

Δέκατη νίκη στη σειρά και μαθηματική κατάκτηση του πρώτου από τους τρεις συνεχόμενους τίτλους

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ηταν μια πορεία μαγική. Μια ομάδα που έβγαινε από τους κλυδωνισμούς της αλλαγής διοίκησης, που δεν την πίστευαν παρά ελάχιστοι και όμως, έκανε την απόλυτη ανατροπή. Μια μέρα σαν σήμερα του 1992, η ΑΕΚ επικράτησε του Απόλλωνα με 2-0 στη Νέα Φιλαδέλφεια και σε συνδυασμό με την απώλεια του Ολυμπιακού στην Κόρινθο, κλείδωσε την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και έδωσε το έναυσμα στον κόσμο της, για να ξεχυθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια και στους δρόμους της Αθήνας για να πανηγυρίσει τη μεγάλη επιτυχία.

Η Σταδίου, η πλατεία Ομονοίας, κάθε μεγάλος δρόμος της πρωτεύουσας, κάθε γωνιά της Ελλάδας, φιλοξένησε τους έξαλλους πανηγυρισμούς των φίλων της ΑΕΚ. Ηταν το δεύτερο πρωτάθλημα έπειτα από το έπος του ΄89, ήταν η αρχή για τα μεγάλα χρόνια που ακολουθούσαν. Μια ομάδα μαγική, δημιούργημα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, με παίκτες που έκαναν τη διαφορά. Που μπορούσε να καλύψει κάθε κενό, ακόμα και της απώλειας του μεγάλου Γιώργου Σαββίδη που εκείνη τη μέρα επιβεβαίωσε πως θα αποχωρούσε – ως πρωταθλητής – από την ομάδα.

Το πάρτι ήταν ασταμάτητο. Συνεχίστηκε σε μπουζούκια, σε μια από τις σπάνιες στιγμές ξεσπάσματος του Ντούσκο που έδωσε ένα μοναδικό χορό για να πανηγυρίσει την τεράστια επιτυχία. Η ΑΕΚ του Μανωλά, του Σαβέβσκι, του Σαμπανάντζοβιτς, του Δημητριάδη, του Μπατίστα και του Αλεξανδρή, δεν είχε αντίπαλο. Για την ιστορία, αξίζει να αναφέρουμε πως τα γκολ εκείνης της αναμέτρησης πέτυχαν ο Χρήστος Βασιλόπουλος και ο Βασίλης Δημητριάδης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X