Σε μια ζόρικη σεζόν 14 γκολ, με προπονητή τον Βλάνταν πόσα;

Σε μια ζόρικη σεζόν 14 γκολ, με προπονητή τον Βλάνταν πόσα;
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για τον Καρίμ και τη νέα επίθεση της ΑΕΚ με Ανσαριφάρντ και (μακάρι) Αραούχο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προφανώς μετά από μια σεζόν που κάθε φορά που η μπάλα έφτανε στην περιοχή της ΑΕΚ, έκλαιγαν μανούλες, το πρώτο που θα πρέπει να γίνει, είναι να φτιάξει η αμυντική γραμμή. Με μεταγραφές. Και είναι απόλυτα λογικό να έχει βάλει ο Μιλόγεβιτς σε πρώτη προτεραιότητα στην διαδικασία υλοποίησης του μεταγραφικού σχεδιασμού, τις κινήσεις σε τέρμα και άμυνα.

Από την άλλη μεριά, η επίθεση πάντα θα μας τσιγκλάει όλους μας. Την καψούρα μου για τον Αραούχο την έχω εκφράσει. Την ειδική συνθήκη, πως ποτέ δεν έχει έρθει με κανονική μεταγραφή (και είναι ώρα να συμβεί) στην ΑΕΚ, την έχω αναλύσει. Είναι δεδομένο πως στο μυαλό των ανθρώπων της ομάδας, η επιστροφή του Αργεντινού έχει μπει εδώ και πολύ καιρό. Το παραδέχθηκε άλλωστε ο ίδιος ο Μελισσανίδης.


Το τελικό «οκ» βεβαίως, για να μπει ο Αραούχο ψηλά στην μεταγραφική λίστα της ΑΕΚ, θα το έδινε ο προπονητής. Δεν φαντάζομαι πως θα υπήρχε κάποιος στην ομάδα, που θα έμπαινε στην διαδικασία να συζητά για μια κίνηση άνω του εκατομμυρίου, για παίκτη που δεν θα θέλει ο προπονητής. Άλλωστε είναι πολύ νωπό ακόμα αυτό που έγινε με Καρέρα και Αραούχο.

Όμως το μάτι του Μιλόγεβιτς είναι λογικό να γυαλίζει με την περίπτωση του Αργεντινού. Αφενός διότι τον ξέρει καλά και στο διάστημα που ήταν προπονητής στον Πανιώνιο, τον είδε να του βάζει δυο γκολ στη Νέα Σμύρνη σε δυο διαφορετικά ματς μέσα σε διάστημα μικρότερο των τριών μηνών. Αφετέρου διότι έχει όλα τα χαρακτηριστικά του φορ εντός και εκτός περιοχής, που θέλει ο Βλάνταν. Ένας τύπου Μπεν, που είχε στον Αστέρα, δέκα φορές πιο μπαλάτος και 100 φορές πιο αποτελεσματικός.


Θα μπορούσα, όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κάποιος, να αναλύω με τις ώρες για τον Αραούχο. Παραδόξως δεν είναι αυτό το θέμα μου. Η ΑΕΚ θέλει να πάρει επιθετικό διότι φεύγει ο Ολιβέιρα, θέλει να πάρει τον Αραούχο, αλλά ήδη έχει στο ρόστερ της και έναν ακόμα σέντερ φορ. Έχει τον Καρίμ, που τελείωσε την περυσινή σεζόν, ως πρώτος σκόρερ της ομάδας. Παρόλο που, για να ξέρουμε και τι λέμε, πέρυσι το καλοκαίρι δεν ήρθε καν για τον ρόλο του πρώτου φορ.

Φυσικά το ποιος είναι πρώτος ή δεύτερος, βασικός ή στον πάγκο, το δείχνει πάντα το γήπεδο. Και ο Καρίμ την θέση του βασικού φορ, τουλάχιστον στο πρώτο μισό της σεζόν, την είχε κερδίσει με το σπαθί του από τον Ολιβέιρα. Μετά ήρθε ο Χιμένεθ και τα πράγματα έμπλεξαν λιγάκι. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο πως μέχρι και τον Δεκέμβρη ο Ανσαριφάρντ είχε πετύχει οκτώ γκολ και στο δεύτερο μισό της σεζόν, μέχρι να ξεκινήσουν τα πλέι οφ, είχε βάλει μόλις τρία. Μετά ήρθαν τα πλέι οφ, με τραυματία τον Ολιβέιρα και πρόσθεσε ακόμα τρία.

Γενικώς ήταν μια ζόρικη και περίεργη σεζόν για τον Καρίμ, μέσα σε μια ζόρικη, περίεργη και τραγική σεζόν για όλη την ΑΕΚ. Αυτά ωστόσο, πέρασαν. Τώρα θα ξεκινήσει κάτι διαφορετικό και για την ομάδα και για τον Ανσαριφάρντ. Με τον Μιλόγεβιτς προπονητή. Ο Καρίμ είναι ο μοναδικός (μαζί με τον Κρίστιτσιτς που όμως το μέλλον του είναι εντελώς αβέβαιο) στα αποδυτήρια της ΑΕΚ, που έχει συνεργαστεί ξανά με τον Βλάνταν.


Οι δυο τους συνυπήρξαν για ένα εξάμηνο στον Πανιώνιο. Εκείνο το εξάμηνο ο Καρίμ είχε πετύχει πέντε γκολ και είχε δώσει τρεις ασίστ. Μεταξύ αυτών των γκολ, ήταν και απέναντι στον ΠΑΟ και τον ΠΑΟΚ. Και εκείνο το εξάμηνο είχε κλείσει με μεταγραφή του Ανσαριφάρντ στον ΟΣΦΠ. Με τον Μελισσανίδη να υπενθυμίζει στον Καρίμ πέρυσι τον Αύγουστο όταν έπεφταν οι υπογραφές με την ΑΕΚ, πως ήδη από τότε, από εκείνο το εξάμηνο, τον είχε βάλει στο μάτι.

Είναι προφανές λοιπόν, πως εκείνη η συνεργασία του Μιλόγεβιτς με τον Ανσαριφάρντ είχε πάει πολύ καλά. Και έχει την σημασία του το γεγονός πως ο Βλάνταν ξέρει ήδη τα χούγια του Καρίμ. Διότι, εκτός των άλλων, είναι και ένας φορ που εξαρτάται πολύ από την ψυχολογία του. Το είδαμε ήδη από πέρυσι. Αν όμως, μια τόσο ζόρικη και περίεργη σεζόν, όπως ήταν η περυσινή, ο Ανσαριφάρντ την έκλεισε με 14 γκολ, θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον το τι θα μπορεί να κάνει, μ’ έναν προπονητή που αποδεδειγμένα στο παρελθόν είχε άριστη συνεργασία.


Ο Καρίμ είναι ένα φορ αποτελεσματικό, έμπειρο και με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά μέσα στο γήπεδο. Και έξω από το γήπεδο. Τα ξέρει αυτά τα χαρακτηριστικά πολύ καλά ο Μιλόγεβιτς και θαρρώ ξέρει και να διαχειρίζεται. Θα έχει λοιπόν ενδιαφέρον, να δούμε τον Καρίμ με προπονητή τον Βλάνταν. Θα έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, να δούμε μια ΑΕΚ να μπαίνει στη σεζόν έχοντας στο ρόστερ της και στην θέση του φορ τον Ανσαριφάρντ και τον Αραούχο.

Και αν βάλετε στο μυαλό σας τον τρόπο παιχνιδιού του Λιβάγια την πρωταθληματική σεζόν και όχι τις επόμενες, ποδοσφαιρικά υπάρχει το ενδεχόμενο να ξαναδούμε να λειτουργεί με Καρίμ και Αραούχο, ένα δίδυμο στην επίθεση όπως εκείνο του Κροάτη με τον Αργεντινό. Όχι απαραίτητα και με τους δυο μόνιμα στην ενδεκάδα. Όπως και τότε δεν ήταν οι άλλοι δυο μόνιμα στην ενδεκάδα.  Αλλά όπως και να έχει, θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα επιθετική γραμμή και ομάδα συνολικά, αν ο Καρίμ είναι ακόμα καλύτερος (και αποτελεσματικότερος) σε σχέση με πέρυσι και αν προστεθεί και ο μέγας Σέρχιο.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X