Αραούχο με τρέλα και κορδέλα!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου στρώνει κόκκινο χαλί για τον Αργεντινό παικταρά και ετοιμάζεται για την υποδοχή

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ θα αλλάξει. Πρέπει να γυρίσει σελίδα, πρέπει να ανοίξει από την αρχή τον κύκλο για το μέλλον. Η θλιβερή τριετία πρέπει να αποτελέσει μια κακή ανάμνηση και να γραφτεί νέα ιστορία. Θεωρώ δεδομένα πως θα υπάρξουν πολλά νέα πρόσωπα, που θα αλλάξουν τη μορφή της ΑΕΚ. Ελπίζω πως ανάμεσα σε αυτά, θα βρίσκεται ένας παίκτης που έχει συνδεθεί με τα σύγχρονα όνειρα των περισσότερων Ενωσιτών και δεν είναι άλλος από τον Σέρχιο Αραούχο.

Δεν πρόκειται από αυτήν εδώ τη γωνιά να μπω σε ρεπορταζιακές παραμέτρους. Θεωρώ πως η ΑΕΚ θα βρει – αν δεν έχει ήδη βρει – την άκρη με τον Αργεντινό, με καλή διάθεση θα υπάρξει συμφωνία με τη Λας Πάλμας. Περυσινά ξινά σταφύλια. Με το που μυρίστηκε ψαχνό ο Ραμίρεζ, άρχισε να διαρρέει πως πιστεύει πολύ στον Αραούχο και ελπίζει πως θα είναι καταλύτης στην άνοδο της Λας Πάλμας. Ούτε άνοδος θα υπάρξει, ούτε στον Αραούχο πιστεύει, απλά θέλει να τσιμπήσει κάνα ευρώ παραπάνω.


Μοιράζει γκολ και χαμόγελα

Πιστεύω, πως η άκρη θα βρεθεί. Και πρέπει να βρεθεί, γιατί τέτοιους παίκτες δεν μπορείς να τους αφήνεις. Διότι, ο Αραούχο συνδυάζει δύο στοιχεία που χρυσοπληρώνονται στη διεθνή ποδοσφαιρική σκηνή: είναι παικταράς, φορ που μπορεί να φτιάξει φάση μόνος του και να βρει γκολ, είναι και καψούρα μεγάλου μέρους των φίλων της ΑΕΚ. Αρκεί να αναφέρεις το όνομα Αραούχο σε έναν πιτσιρικά για να δεις το χαμόγελο που διαγράφεται στο πρόσωπο του  και θα κατανοήσεις πολλά.

Μη λησμονείτε, πως ο Αραούχο επηρεάζει και φτιάχνει σε τέτοιο βαθμό τον κόσμο της ΑΕΚ, που ακόμα και στη μαγική βραδιά ισοπέδωσης της Μπριζ, όλο το γήπεδο φώναζε ρυθμικά το όνομα του αντί να αποθεώνει εκείνους που έκαναν τους Βέλγους να μην κάνουν ούτε δεύτερο κοντρόλ, όπως παραδέχθηκε και ο Λάζαρος (άσχετο, αλλά μου έκανε εντύπωση πως στη συνέντευξη του, κάθε μεγάλη στιγμή του ήταν συνδεδεμένη με την ΑΕΚ. Αλλά ας πρόσεχε).


Στα μεγάλα ματς είναι πάντα εκεί

Επιστρέφω στον Αραούχο. Ο Αργεντινός έχει όλο το πακέτο. Είναι παίκτης των μεγάλων αγώνων. Εχει σκοράρει πολλές φορές κόντρα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Ξέρει που έρχεται και ποιες είναι οι απαιτήσεις. Με την ΑΕΚ έχει κάνει τα πιο ποιοτικά χρόνια της καριέρας του. Περνά καλά εδώ, ξέρει πως τον περιβάλλουν με εμπιστοσύνη και δείχνει τον καλύτερο εαυτό του. Ο Αραούχο είναι τοπ φορ, αλλά με λάθος επιλογές μέχρι τώρα στην καριέρα του.

Ποια είναι η συνισταμένη της επιτυχίας για τον Αραούχο; Να βρεθεί σε μια σωστά οργανωμένη ομάδα που θα κάνει τη διαφορά. Η καλύτερη σεζόν του ιστορικά, είναι με τη Λας Πάλμας το 2015, όταν έκανε φοβερά πράγματα και οδήγησε στην άνοδο. Η καλύτερη σεζόν του στην ΑΕΚ, είναι αυτή του πρωταθλήματος. Είναι φοράκλα, μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα και σε ομάδες που ψάχνονται, αλλά εκεί κάνει τη διαφορά.

Διαβάζω και ακούω διάφορες αναλύσεις, για το κατά πόσον η ΑΕΚ δεν πρέπει να επενδύσει σε ξαναζεσταμένο φαγητό και σε έναν παίκτη που είναι 29 ετών. Θα αντιπαραθέσω, πως μάλλον δεν υπάρχει απόλυτη εικόνα του πόσο πληρώνονται οι φορ που έχουν το εύκολο γκολ σε διεθνές επίπεδο. Πολλά λεφτά, τόσα που οι ελληνικές ομάδες και δη η ΑΕΚ, δεν μπορούν να ονειρευθούν αυτήν την εποχή. Παίκτης με διψήφιο αριθμό τερμάτων για πλάκα, κοστολογείται πάνω από εκατομμύριο σε κάθε επίπεδο.


Ο δικός της Αραούχο

Η λογική πως θα ήθελε ο καθένας μας κάτι νέο δεν ισχύει. Γιατί απλά, ο Αραούχο δεν έχει φθαρεί. Ακόμα και το πλέον αποτυχημένο πέρασμα του στην ΑΕΚ, με τον Καρέρα που δεν τον πίστευε στο τιμόνι, δεν μπορεί να κριθεί ως απογοητευτικό. Αλλά ο Αραούχο θέλει υγιές περιβάλλον και η ΑΕΚ μόνο υγεία δεν απέπνεε τα τελευταία χρόνια. Σε προσωπικό επίπεδο, θα ήθελα με τρέλα τον Αραούχο, γιατί μπορεί να εμπνεύσει και να γίνει σημείο αναφοράς στη νέα εποχή. Ο δικός της Αραούχο.

Δεν μπορώ να γνωρίζω ποια θα είναι τελικά η επιλογή της ΑΕΚ. Αλλά μπορώ να πω μετά βεβαιότητας, πως ένα δίδυμο Αραούχο, Ανσαριφάρντ, θα με έψηνε πολύ για την επόμενη περίοδο. Παίκτης που μπορεί να σε καψουρέψει, να σου προσφέρει το κάτι διαφορετικό, να σε πείσει πως το πράγμα αλλάζει. Γιατί και αυτός, εφόσον θα είναι με συμβόλαιο στην ΑΕΚ, θα είναι πολύ διαφορετικός και αφοσιωμένος στο στόχο του.

Υ.Γ.: Θεωρώ συγκλονιστική τη δήλωση του Μάκη Αγγελόπουλου. Η ανάληψη όλης της ευθύνης, η ξεκάθαρη πρόθεση να θέσει στο απυρόβλητο προπονητές και παίκτες και ας είναι αυτοί που απέτυχαν στη διάρκεια της σεζόν. Ο Αγγελόπουλος τα πήρε όλα πάνω του. Εκανε σαφές κόντρα στους σπεκουλαδόρους πως είναι εδώ και θα βρει λύσεις. Είμαι βέβαιος πως θα το πετύχει, όπως έκανε και όλες τις άλλες φορές. Η ΑΕΚ δεν θα διαλυθεί. Δεν αξίζει στην ΑΕΚ, ειδικά στην ΑΕΚ του Αγγελόπουλου, αυτή η συμπεριφορά. Και ούτε βέβαια η μόνιμη αμφιβολία και αμφισβήτηση.

Υ.Γ.1: Στα πανηγύρια συνήθως τρέχουν πολλοί. Αυτό που μπορώ να πω μετρώντας αντίστροφα τις ώρες για την κατάκτηση του ευρωπαϊκού είναι πολλά συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν σκληρά γι’ αυτό. Κυρίως στον Σταμάτη Παπασταμάτη, που δίνει τόσα για να κάνει περήφανο κάθε Ενωσίτη. Κάπως έτσι, το χάντμπολ μας δίνει χαρές που δεν θα μπορούσε ποτέ κανείς να περιμένει από αυτό το άθλημα.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X