Προπονητή (καλό) πήρε η ΑΕΚ, νοοτροπία θα αλλάξει;

Προπονητή (καλό) πήρε η ΑΕΚ, νοοτροπία θα αλλάξει;
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος blogάρει στο enwsi.gr για την πρόσληψη Μιλόγεβιτς και την μεγάλη ανάγκη της ΑΕΚ να αλλάξει

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ εδώ και λίγα 24ωρα έχει προπονητή. Εναν καλό προπονητή είναι η αλήθεια.

Μπορεί να μην είναι ο Ραζβάν Λουτσέσκου που ήθελε τόσο πολύ ο Δημήτρης Μελισσανίδης και το εξέφρασε δημοσίως, μπορεί να μην είναι ο Νο1 στόχος Σεργκέι Ρεμπρόφ για τον οποίο η ΑΕΚ έφτασε πολύ ψηλά, αλλά ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς είναι ένας καλός προπονητής με επιτυχίες και τίτλους.

Ότι έψαχνε η ΑΕΚ δηλαδή. Προπονητή να ξέρει από καλοκαιρινές προκρίσεις και να μπορεί να «χτίσει» μία νέα ομάδα για να κάνει πρωταθλητισμό. Τώρα το αν και τι θα πετύχει είναι ακόμη μακρινό και σίγουρα άγνωστο.

Μην ξεχνάμε όμως ότι ο Σέρβος μπαίνει στην «αρένα» με τον καλύτερο Ολυμπιακό των τελευταίων ετών που έχει σταθερό προπονητή για 4η χρονιά και φέρνει επιτυχίες εντός και εκτός, με τον ΠΑΟΚ που αρχίζει να ξοδεύει πολλά ξανά και έφερε πίσω τον πιο πετυχημένο προπονητή της ιστορίας του, τον Παναθηναϊκό που έδωσε πολλά μετά από καιρό και προσέλαβε έναν σοβαρό προπονητή και δεδομένα θα είναι πιο ανταγωνιστικός, ενώ ερωτηματικό αποτελεί ο Αρης που κράτησε τον Μάντζιο και δεν ξέρει τι μεταγραφές μπορεί να κάνει. Το περιβάλλον λοιπόν δεν είναι εύκολο στο ελληνικό πρωτάθλημα για την προσπάθεια της ΑΕΚ.


Δεν μπαίνει σε ιδανικό περιβάλλον

Ειδικότερα για την ΑΕΚ είναι ακόμη πιο δύσκολο. Μία ομάδα που στο γήπεδο δεν ήταν ομάδα. Και η πρώτη κουβέντα του Μιλόγεβιτς δεν ήταν τυχαία αυτή. «Να γίνουμε πρώτα ομάδα» είπε και κάτι ξέρει… Επίσης, το περιβάλλον στην ΑΕΚ δεν ήταν τα τελευταία χρόνια το ιδανικό. Από δικά της μεγάλα λάθη αυτό-διαλύθηκε η Πρωταθλήτρια του 2018 και έκτοτε η διοίκηση και προσωπικά ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχουν κάνει λάθη που την έφερναν κάθε χρόνο και σε πιο χαμηλό ανταγωνιστικό επίπεδο. Ώσπου φτάσαμε στο φετινό χάλι που ακόμη και μεγάλη μερίδα του κόσμου της δεν άντεξε και πολλές φορές απέφευγε να βλέπει τα παιχνίδια. Μεγαλύτερη απόδειξη δεν υπάρχει για αυτό…

Σε επίπεδο προπονητή λοιπόν η ΑΕΚ πήγε σε μία όσο το δυνατόν πιο safe επιλογή. Χρειάζεται όμως χρόνος και υπομονή, μα περισσότερο να κατανοήσει η ομάδα τις ανάγκες της και τις καλύψει. Η διοίκηση πρέπει να αλλάξει επίπεδο και νοοτροπία για να αρχίσει να λειτουργεί προς όφελος της ΑΕΚ, διότι το ποδόσφαιρο έχει συγκεκριμένες ανάγκες και απαιτήσεις σε ένα πεδίο που συνεχώς εξελίσσεται και προοδεύει. Οι συνεχείς αλλαγές προπονητών, τεχνικών διευθυντών και προσώπων πέριξ της ομάδας δεν βοηθά κανέναν. Μόνο τους ανταγωνιστές της. Και ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ μπορούν να λένε ότι έχουν… απόσταση από την ΑΕΚ σήμερα, με τον τρόπο που λειτούργησε μέχρι και το φινάλε της σεζόν.


Ξέρει τι κάνει ο Βλάνταν, αλλά δεν φτάνει…

Για να διεκδικήσεις τους στόχους που σου πρέπουν ξανά, πρέπει να έχεις και ανάλογο ρόστερ με ποιότητα, λύσεις και βάθος. Μία ομάδα που «γεννά» πολλά ερωτήματα μέσα στην σεζόν για διάφορες τραγελαφικές καταστάσεις και ποτέ δεν έχει να δώσει απαντήσεις. Και επαναλαμβάνουμε: δίνει πολλά χρήματα, όχι όμως με το σωστό ποδοσφαιρικό σκεπτικό και προς την ορθή κατεύθυνση.

Επιστρέφω στον Μιλόγεβιτς. Μαθαίνω για έναν σοβαρό και πειθαρχημένο προπονητή. Δουλεύει πολύ στην τακτική, πιέζει τους παίκτες του για να πετύχουν αυτό που πρέπει. Ότι είδα σε Πανιώνιο και Ερυθρό Αστέρα μου δίνουν την αίσθηση ότι ξέρει τι κάνει και πως να το κάνει. Ομως σε ένα δύσκολο περιβάλλον, όπως αυτό της ΑΕΚ, όλα αυτά δεν φτάνουν. Θέλει ενίσχυση και στελέχη, σε πολλούς τομείς, σε κάθε γωνιά του ποδοσφαιρικού τμήματος, της ΠΑΕ και των Ακαδημιών για να ξεκινήσει η μηχανή να δουλεύει προς τη σωστή κατεύθυνση.

Για αυτό εκτός από καλό προπονητή και χρήματα, χρειάζεται και την νοοτροπία που απαιτεί το σύγχρονο ποδόσφαιρο το 2021. Εκεί περιμένω να δω την ΑΕΚ…

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X