Ετσι ξετίναξε τη σκευωρία η ΑΕΚ – Ο τρόπος που αποδείχθηκε η πλήρης ακυρότητα της διαδικασίας

Ετσι ξετίναξε τη σκευωρία η ΑΕΚ – Ο τρόπος που αποδείχθηκε η πλήρης ακυρότητα της διαδικασίας
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ με ατράνταχτα νομικά επιχειρήματα ανέδειξε την κατάφωρη παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας της ΕΠΟ για την στημένη υπόθεση

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με «βροχή» από ενστάσεις ξεκίνησε η στημένη διαδικασία για την υπόθεση της ΑΕΚ με τις Ενώσεις.

Συγκεκριμένα ξεκίνησε σήμερα το πρωί στα γραφεία της ΕΠΟ, με την ανάγνωση των μαρτύρων κατηγορίας, υπεράσπισης και μια πρώτη τοποθέτηση από τους δικηγόρους των κατηγορούμενων.

Η ΑΕΚ απάντησε με ενστάσεις ζητώντας την ακύρωση της διαδικασίας. Να τονιστεί πως ένσταση πλήρους ακυρότητας έχουν υποβάλει όλες οι πλευρές.

Η ΑΕΚ κατέθεσε ένσταση πλήρους ακυρότητας της  διαδικασίας, διότι δεν έχει τηρηθεί η διαδικασία του άρθρου 68 του Κώδικα Δεοντολογίας που επιβάλλει τη συμμετοχή στην προδικασία και των εγκαλούμενων, κάτι που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει ακολουθηθεί.

Σε όλη τη διαδικασία που ακολούθησε εισηγητής της υπόθεση Ανδρέας Αθανασίου, οι κατηγορούμενοι δεν είχαν ενημέρωση.

Οπως ξεκαθάρισε η κ. Ρίζου στο δικαστήριο είναι ξεκάθαρα παράνομη η διαδικασία, καθώς ξεκίνησε με εντολή της Προέδρου της Επιτροπής στις 20 Ιουλίου 2020 και η ΑΕΚ ενημερώθηκε με ένα μέιλ στις 23 Μαρτίου 2021 στη μια το μεσημέρι, ότι η διαδικασία ξεκίνησε. Ενώ με ένα νέο μέιλ δύο μόλις ώρες μετά ενημερώθηκε πως η διαδικασία ολοκληρώθηκε!

Επίσης, η κ. Ρίζου υπογράμμισε, πως έτερος λόγος ακυρότητας είναι ότι το Σωματείο Πολιτών Φιλάθλων Καρδίτσας,από το οποίο ξεκίνησε η διαδικασία με την ανώνυμη καταγγελία του, από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε μετά ότι δεν είναι μέλος της ΕΠΟ δεν καλύπτεται από τον Κώδικα Δεοντολογίας και δεν έπρεπε καν να εξεταστεί η καταγγελία του.

Για τις οποίες ενστάσεις το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να αποφανθεί στην επόμενη δικάσιμο, που είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Τρίτη (1/6).

Ετσι ξετίναξε τη σκευωρία η ΑΕΚ

Όπως είπε η δικηγόρος Έλλη Ρίζου, η οποία εκπροσώπησε τον Δημήτρη Μελισσανίδη «η διαδικασία με εντολή της προέδρου της Επιτροπής, μετά την καταγγελία του ανύπαρκτου σωματείου, ξεκινά στις 20 Ιουλίου 2020. Τρέχει η διαδικασία, μάρτυρες, όλη η προανακριτική διαδικασία. Η ΑΕΚ ενημερώθηκε με μέιλ της Επιτροπής στις 23 Μαρτίου 2021, ότι ξεκίνησε η διαδικασία διερεύνησης. Επειτα από δύο ώρες, υπήρξε νέο μέιλ, ότι η διαδικασία διερεύνησης ολοκληρώθηκε

Υπάρχει ξεκάθαρη παραβίαση της διαδικασίας, όπως προβλέπεται από τον ίδιο τον κώδικα».

Κίμωνας Ευαγγελάτος ο οποίος εκπροσώπησε τον Γιάννη Παπαδόπουλο: «Εγώ ήμουν στη διαδικασία και οι δύο πλευρές ενημερώθηκαν ΟΦΗ – Αιγινιακός και οι δύο πλευρές εξ αρχής. Ξέρουμε ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα της διερευνητικής διαδικασίας, εάν συμμετείχε όπως θα έπρεπε και η πλευρά των κατηγορούμενων, με τους δικούς της μάρτυρες και τις δικές της καταθέσεις επί των γεγονότων;»

Επιπλέον η Ρίζου τόνισε πως: «Από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε, ότι το Σωματείο Πολιτών Φιλάθλων Καρδίτσας που έκανε την καταγγελία, ότι δεν είναι μέλος της ΕΠΟ, τότε δεν καλύπτεται από τον κώδικα δεοντολογίας, στα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που περιλαμβάνει. Δεν θα έπρεπε καν να εξεταστεί η καταγγελία τους».

Ενώ ερώτημα της Ρίζου ήταν πως: «Φτάσαμε 40 μάρτυρες που μετείχαν στις εκλογές των Ενώσεων; Είναι δυνατόν γι’ αυτές τις εκλογές να μην κληθούν να καταθέσουν οι δικαστικοί εκπρόσωποι που ήταν υπεύθυνοι για τη νομιμότητας της όλης διαδικασίας και είναι δικαστές;»

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X