Η ΑΕΚάρα σηκώνει την Κυριακή το πρώτο της Ευρωπαϊκό! -«Τσάκισε» την Ισταντς στον πρώτο τελικό!

Η ΑΕΚάρα σηκώνει την Κυριακή το πρώτο της Ευρωπαϊκό! -«Τσάκισε» την Ισταντς στον πρώτο τελικό!
Photo Credits: INTIME

Aυτή η ΑΕΚ τρομοκρατεί και την Ευρώπη, κέρδισε με 30-26 και την Κυριακή παίρνει το τρόπαιο!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εξήντα μόλις λεπτά μακριά βρίσκεται η πρώτη ευρωπαϊκή κούπα για την ΑΕΚ!

Η ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια πραγματοποιώντας συγκλονιστική εμφάνιση, νίκησε την Ίσταντς με 30-26 στον πρώτο τελικό του EHF European Cup στη Χαλκίδα και είναι έτοιμη την Κυριακή (21:00) να σηκώσει το τρόπαιο και να γράψει την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία της.

Με ψυχή, πάθος, ομοιογένεια, αυταπάρνηση και παίζοντας χάντμπολ υψηλού επιπέδου η ΑΕΚ πήρε τη νίκη και βρίσκεται «αγκαλιά» με το πρώτο της ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Όσον αφορά στους πρώτους σκόρερ για την ΑΕΚ, ο Τζήρας ήταν ο ηγέτης της επίθεσης της με 7 γκολ, έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Μυλωνά (6 γκολ) και Λέμος (5), ενώ κέρβερος κάτω από την εστία ήταν ο Μπάουερ, κάνοντας αρκετές εντυπωσιακές επεμβάσεις και γεμίζοντας ασφάλεια και εμπιστοσύνη τους συμπαίκτες του.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο. Με πολλά τρεξίματα και γρήγορες αντεπιθέσεις και αιφνιδιασμούς προσπάθησε να δυσκολέψει το έργο της Ίσταντς «χτίζοντας» σταδιακά διαφορά στο σκορ. Ο Λέμος πέτυχε το 1-0 με τον Κεδέρη να κάνει το 2-1 και το 3-2 με τον Μυλωνά. Οι Σουηδοί ισοφάρισαν και πέρασαν για προσωρινά μπροστά με 3-4. Κάπου εκεί ήρθε η αντεπίθεση της ΑΕΚ που ισοφάρισε αρχικά με τον Τζηρά σε 4-4.

Ακολούθησε ένα εντυπωσιακό πεντάλεπτο με την ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια να ανεβάζει την διαφορά σε 8-4 αναγκάζοντας τον προπονητή της Ίσταντς να πάει σε τάιμ άουτ. Πολύ καλές επεμβάσεις από τον Τόμας Μπάουερ που κράτησε συνολικά έξι φορές ανέπαφη την εστία του στα πρώτα 15′ λεπτά του αγώνα. Με ένα ακόμη 3-0 σερί με τους Μυλωνά, Λέμος και Παπαδιονυσίου η ΑΕΚ έφερε για πρώτη φορά την διαφορά στο +6 (11-5). Οι τυπικά φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 12-7 με την ΑΕΚ να βρίσκει την απάντηση της στα δύο γκολ του Καλόμοιρου που την έφεραν στο 14-9. Η Ίσταντς μείωσε προσωρινά αλλά η ΑΕΚ πήγε στα αποδυτήρια με το 16-12 υπέρ της χάρη στο γκολ του Λέμος που πέρασε ξανά στο παιχνίδι μετά τον τραυματισμό του στο 20′.

Κυρίαρχη μέχρι το τέλος

Η Ίσταντς προσπάθησε να μπει και πάλι στο παιχνίδι με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, μείωσε προσωρινά σε 16-13 αλλά η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική. Απίστευτη ενέργεια, πλουραλισμό στην επίθεση και αλληλοκάλυψη πέτυχε τρία σερί τέρματα τους Μυλωνά και Κεδέρη ανεβάζοντας και πάλι την διαφορά στο 19-13 ενώ ο Πέντερσεν έκανε το 20-14 για την ομάδα του. Η «Ένωση» διατηρούσε σταθερά το προβάδισμα της στο σκορ με τους Σουηδούς να προσπαθούν να μειώνουν την διαφορά και να κρατούν την επαφή με το σκορ. Στο 40′ μείωσε στα τρία τέρματα (22-19) αλλά ήρθε αμέσως το πολύτιμο γκολ του Νούιτς να δώσει στην ομάδα του αέρα τεσσάρων τερμάτων.

Στο 5ο δεκάλεπτο η Ίσταντς βελτίωσε αισθητά την άμυνα της και κατάφερε να «ψαλιδίσει» την διαφορά μειώνοντας στα δύο γκολ για πρώτη φορά μετά το 11′ (26-24), κάνοντας τον Δημήτρη Δημητρούλια να καλέσει τάιμ άουτ για να δώσει οδηγίες στην ομάδα του. Η επιστροφή ήταν εντυπωσιακά με τα γκολ των Τζηρά και Αραμπατζή να ανεβάζουν ξανά την διαφορά σε 28-24. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι άμυνες έπαιξαν κυρίαρχο ρόλο με την ΑΕΚ να σκοράρει με τον Λέμος για το 29-24 για να πάρει τη νίκη με 30-26.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η 27η επιτυχία της ΑΕΚ στην Ευρώπη σε σύνολο 53 αγώνων που έχει δώσει, ξεπερνώντας έτσι το 50% ως ποσοστό επιτυχίας, με τον Δικέφαλο να φιλοδοξεί πλέον να γίνει η δεύτερη ελληνική ομάδα που θα προσθέσει στην τροπαιοθήκη της ευρωπαϊκή κούπα στο χάντμπολ μετά τον Διομήδη Άργους.

ΑΕΚ-Ισταντς 30-26

Τα πεντάλεπτα: 2-2, 4-4, 8-4, 12-8, 14-9, 16-12 (ημχ), 19-13, 22-17, 25-21, 28-24, 29-25, 30-26

ΑΕΚ (Δημητρούλιας): Μπάουερ, Αραμπατζής 1, Χίκερουντ 1, Τζηράς 7, Δομπρής, Νικολαϊδης, Κοσάνοβιτς, Μυλωνάς 6, Πέντερσεν 3, Λέμος 5, Παπαδιονυσίου 1, Νούιτς 1, Αραπακόπουλος , Καλόμοιρος 2, Μπουνέτα 1, Κεδέρης 2

ΥΣΤΑΝΤΣ (Καρλέν): Κραφτ, Χάλμπακ 6, Λ. Σβένσον, Χούγκοσον, Νίγκρεν 5, Έρνστ, Χ. Άντερσον, Μπρόμαν, Μπάλσταντ 1, Πέτερσον, Νταλίν 3, Λάρσεν, Γένσεν, Τ. Άντερσον 5, Πάλμαρ, Τ. Σβένσον 6.

Διαιτητές: Μπουνουάρα- Σάμι (Γαλλία), Delegate: Κοεν (Ισραήλ) Δίλεπτα: 2/5 Πέναλτι: 4/4, 1/2

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X