Το enwsi.gr αποχαιρετά τον Χιμένεθ όπως του αρμόζει! -«Θα πεθάνω φίλαθλος της ΑΕΚ» (VIDEO)

Το enwsi.gr αποχαιρετά τον Χιμένεθ όπως του αρμόζει! -«Θα πεθάνω φίλαθλος της ΑΕΚ» (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Ο Μανόλο Χιμένεθ φεύγει για 4η φορά και απέδειξε με πράξεις ότι αγαπά την ΑΕΚ... -Το enwsi.gr τον αποχαιρετά

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε την πρόσληψη του Βλάνταν Μιλόγεβιτς, αποχαιρετώντας τον Μανόλο Χιμένεθ για 4η φορά τα τελευταία χρόνια.

Ο Ισπανός τεχνικός ανέλαβε την ΑΕΚ τον περασμένο χειμώνα για 4η φορά στην προπονητική του καριέρα, υπογράφοντας συμβόλαιο για 1,5 χρόνο. Το ημερολόγιο έγραφε 27 Δεκεβρίου 2020.

Μετά την αποχώρηση του Μάσιμο Καρέρα, η Ενωση βρισκόταν σε κακή κατάσταση και ο στόχος του Χιμένεθ ήταν να διορθώσει τα… πράγματα, ιδιαίτερα στο αμυντικό κομμάτι. Γνώστης της κατάστασης στην ΑΕΚ, του ελληνικού πρωταθλήματος και άνθρωπος ειδικών καταστάσεων.

Ωστόσο δεν τα κατάφερε κάνοντας σημαντικά λάθη, παρά μόνο το πρώτο διάστημα, όταν η Ενωση έτρεξε ένα θετικό σερί, με καθαρές νίκες. Ομως το πρόβλημα της ΑΕΚ ήταν πάνω από τις δικές του δυνάμεις και σε συνδυασμό με τη δική του αδυναμία να διαχειριστεί την κατάσταση ψύχραιμα και προς όφελος του συλλόγου, το… πλοίο πήγε στα βράχια.

Μέσα σε αυτό το 5μηνο, η ΑΕΚ με τον Χιμένεθ, είχε κάποια ξεσπάσματα, αλλά τα περισσότερα ήταν αρνητικά, με βαριές ήττες (μεγαλύτερη το 1-5 από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ) και κακές εμφανίσεις.

Ωστόσο, θα πρέπει να συνυπολογίσουμε τα πολλά αγωνιστικά προβλήματα που έπρεπε να διαχειριστεί ο Ισπανός και τραυματισμούς αρκετών κομβικών παικτών. Ειδικά το τελευταίο κάποια στιγμή… ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.


Το μόνο θετικό που μένει από τον Χιμένεθ

Εκτός από την πρόκριση στον τελικό και τη διεκδίκηση του Κυπέλλου, η ΑΕΚ ήθελε πάση θυσία την εξασφάλιση του ευρωπαϊκού «εισιτηρίου» και το κατάφερε, κερδίζοντας 0-1 στη Λεωφόρο τον Παναθηναϊκό. Αυτό ήταν το μοναδικό «καλό» που μπόρεσε να πετύχει ο Μανόλο Χιμένεθ στην 4η θητεία του στον πάγκο της Ενωσης.

Από τον Γενάρη μέχρι και το τελευταίο ματς της σεζόν ο Χιμένεθ μέτρησε 30 παιχνίδια στον πάγκο της Ενωσης, έχοντας 12 νίκες, 12 ήττες και 6 ισοπαλίες και ρεκόρ γκολ 38-40! Απολογισμός, όχι θετικός για το βάρος και την ιστορία της ΑΕΚ.


Μετά την ολοκλήρωση της σεζόν, η ΑΕΚ αποφάσισε να τον απομακρύνει ξανά, όπως είχε κάνει και στο παρελθόν, φέρνοντας το 2018 τον Μαρίνο Ουζουνίδη και το 2019 τον Μιγκέλ Καρντόσο.

Εν κατακλείδι, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να γυρίσει τον… διακόπτη με τον Χιμένεθ στον πάγκο, αλλά δεδομένα το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης δεν το έχει ο Ισπανός, αλλά το ίδιο το κλαμπ.

Όπως και να χει, για ακόμα μια φορά ο Χιμένεθ ήταν εδώ και συμφώνησε να αναλάβει την ΑΕΚ σε δύσκολη στιγμή, δεν κρύφτηκε κι αυτό που μένει είναι ότι παραμένει ο μοναδικός που μετά τον Ντούσαν Μπάγεβιτς πήγε την ΑΕΚ στην κορυφή της Ελλάδας. Και ότι πέτυχε το 2018 έμεινε στην ιστορία, όπως και όλες τις φορές που ήρθε αμέσως μόλις τον φώναξε η ομάδα.

Πάντα δικός μας!

Αντίο Μανόλο!

14 Ιανουαρίου 2021, γήπεδο Χαριλάου

Μανόλο Χιμένεθ: «Δεν γεννήθηκα ΑΕΚ αλλά θα πεθάνω ως οπαδός της ΑΕΚ»





LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X