Ο Μιλόγεβιτς, ο Ρουμάνος και ο Ουρουγουανός κωλοτούμπας και ο... Μπλαχίν

Ο Μιλόγεβιτς, ο Ρουμάνος και ο Ουρουγουανός κωλοτούμπας και ο... Μπλαχίν
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης σχολιάζει την προπονητολογία και την επικαιρότητα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το ξέρω ότι θα γίνει και πάλι πανικός, αλλά δεν με απασχολεί καθόλου. Γιατί τη γνώμη μου τι λέω είτε ταυτίζεται με αυτή της διοίκησης όπως για παράδειγμα με την περίπτωση της απόφασης να μην κάνει ένσταση στο θέμα των περιβόητων δελτίων του Πάοκ, είτε όχι όπως στην πρόσφατη κίνηση της ΑΕΚ να μιλήσει με τον Λουτσέσκου, όπου είχα γράψει ξεκάθαρα, ότι για μένα, με αυτόν τον τυχοδιώκτη, λαοπλάνο και υβριστή της ΑΕΚ δε θα έπρεπε καν να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι. Ωστόσο δε γίνεται, να μη σχολιάσω όλα αυτά που έχουν συμβεί τα τελευταία 24ωρα.

Στην αρχή λοιπόν βρίζανε τον Μελισσανίδη γιατί ήθελε τον Λουτσέσκου. Και αφού λοιπόν εδώ και 20 μέρες είχε τελειώσει το θέμα για δύο λόγους, για τις αντιδράσεις του κόσμου (που παρότι δεν το είπε ο Μελισσανίδης το υπολόγισε), αλλά και γιατί ήθελε να δουλέψει στο εξωτερικό, πλέον τον βρίζουν επειδή ήρθε να δουλέψει στην Ελλάδα.

Λοιπόν για να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά: Καλώς ή κακώς (για μένα κακώς) ο Μελισσανίδης που επιτρέπεται να έχει άποψη για τον ποιο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ μπορεί να γουστάρει (είτε σας αρέσει, είτε όχι), όπως έχετε όλοι εσείς προτιμήσεις και γουστάρετε κάποιους, όταν μίλησε με τον Λουτσέσκου, ο Ρουμάνος του είπε πρώτον την τιμή του (άρα δέχθηκε να διαπραγματευτεί μαζί του) και δεύτερον ότι περιμένει πρόταση για να δουλέψει στο εξωτερικό. Αυτό έγινε πριν από 20 μέρες.

Στη συνάντηση με τους ρεπόρτερ ο Μελισσανίδης δεν είπε ψέματα. Είπε ότι «τον γουστάρω, αλλά δεν υπάρχει θέμα». Διότι η ενημέρωση που είχε τότε ήταν ότι θέλει να δουλέψει στην Ιταλία. Εκεί έψαχνε δουλειά.

Το ότι ο Κλαψέσκου, εκμεταλλεύτηκε το 1,3 που είχε στα χέρια του και έπιασε κώτσο τον Σαββίδη και του πήρε 5 μύρια για τρία χρόνια δεν με απασχολεί. Αυτά τα λεφτά δεν τα δίνεις για κανέναν Λουτσέσκου. Τελεία και παύλα. Ούτε θα απολογηθεί η ΑΕΚ που επειδή δεν βρήκε δουλειά στο εξωτερικό ο Ρουμάνος, κατέληξε και πάλι στο ίδιο σημείο να συνεργαστεί με αυτούς που έφτυσε μία μέρα πριν την έναρξη της προετοιμασίας.

Το πρόβλημα είναι του Πάοκ. Αυτοί ανέδειξαν τον Γκαρσία ως τον νέο Κλοπ, αυτή πήγαν και έγλειψαν με όλη τη γλώσσα εκεί που έφτυναν και ας λουστούνε τώρα ότι ακολουθήσει. Περιμένω λοιπόν τώρα από τον προπονητή μαριονέτα που μετά την ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης έβγαινε δημόσια και έλεγε «εγώ μπορεί να φύγω, αλλά θα φύγουν και άλλοι», εννοώντας τους Μάκη Γκαγκάτση και τον Κυριάκο Κυριάκο, να βγει να μιλήσει. Αλλιώς θα αποδείξει αυτά που έδειχνε μια ζωή μέσα στο γήπεδο. Πόσο χέστης ήταν και τα έβαζε με τον Κοντοέ, αλλά μπροστά στον Ντιόπ έκανε την κότα μέσα στην Τούμπα!

Τον Λουτσέσκου δεν τον θέλατε, δεν ήρθε και τώρα βγαίνετε και κράζετε επειδή και καλά δέχθηκε επικοινωνιακή ήττα ο Μελισσανίδης. Σόρυ που θα σας το πω άκομψα, αλλά ο Μελισσανίδης τις επικοινωνιακές ήττες τις έχει γραμμένες. Αυτό που τον νοιάζει τη δεδομένη στιγμή είναι να διορθώσει τα λάθη του. Έκανε πολλά τα έχει αναγνωρίσει και δεν τον νοιάζει αυτό. Αν τον ένοιαζε δε θα μίλαγε για τον Ρουμάνο και δε θα έλεγε όσα είπε. Αντιθέτως ήταν απόλυτα ειλικρινείς. Να μου πείτε για τα λάθη στις επιλογές του να τα δεχθώ όλα. Αλλά για τον Λουτσέσκου, έλεος…

Πάμε και στα θέματα των Ρεμπρόφ και Μιλόγεβιτς. Ο ένας έχει ένα βαρύ ποδοσφαιρικό όνομα. Αν ρωτούσες όμως 100 που είναι ο Ουκρανός προπονητής θα έπρεπε να ψάξουν στο google για να βρούνε. Αν τους έλεγες για τον Μιλόγεβιτς θα σου έλεγαν για τον προπονητή του Ερυθρού Αστέρα. Τώρα αν κάποιοι στόκοι πούνε ποιος Ερυθρός Αστέρας, αυτός που στην ιστορία του έχει ένα Champions League, αυτός που κέρδισε τη Λίβερπουλ του Κλοπ, η ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό στη Σερβία και όχι στην Ουγγαρία.

Τι ήθελε λοιπόν η ΑΕΚ; Ποιος ήταν ο βασικός της στόχος; Να βρει προπονητή μέχρι το τέλος του μήνα. Βρήκε δύο συν ένα. Τον Ρεμπρόφ, τον Μιλόγεβιτς και τον Ιορντανέσκου. Στον Ρεμπρόφ ο Μελισσανίδης θα έδινε τα κλειδιά για να χτίσει την ΑΕΚ. Όμως ο Ουκρανός ζήτησε χρόνο και η ΑΕΚ δεν είχε. Γιατί όπως εσείς κράζατε ότι πρέπει να κλείσουμε προπονητή τώρα, έτσι έκριναν και στην ΑΕΚ. Θα μπορούσαν να περιμένουν τον Ρεμπρόφ μέχρι τις 15 Ιούνη. Θα είχε λογική; ΟΧΙ!

Ο Ιορντανέσκου είναι εξελίξιμος ελπιδοφόρος, αλλά άπειρος και δεν έχει το βιογραφικό ούτε του ενός, ούτε του άλλου. Η ΑΕΚ λοιπόν από τις τρεις επιλογές που είχε ξεχωρίσει δεν έκλεισε αυτόν που δεν θέλατε, δεν μπορούσε να περιμένει τον Ρεμπρόφ άλλο και κατέληξε στον Μιλόγεβιτς που έχει δύο επιπλέον προσόντα. Ξέρει την ελληνική πραγματικότητα και έχει εμπειρία και από πρωταθλητισμό και από προκριματικές φάσεις ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Το μεγάλο λάθος της ΑΕΚ

Για μένα το ποιο μεγάλο λάθος που κάνει η ΑΕΚ είναι ότι λειτουργεί με φόβο. Αδιανόητο φόβο. Μη βγει αυτό το όνομα γιατί θα μας τον πάρουν οι άλλοι, μη βγει αυτός ο προπονητής γιατί θα μας τον πάρουν, μη… μη… μη…

Στον Ολυμπιακό εδώ και ένα μήνα έχουν βγάλει το όνομα του Τικίνιο και κάθε μέρα κλείνει. Ασχολείται κανένας με το τι λέει ο κόσμος; Βλέπετε να ασχολείται κανένας με τα εγκλήματα του Μαρτίνς που έκανε τον καλύτερο αμυντικό χαφ του πρωταθλήματος και μοναδική πετυχημένη του μεταγραφή, στόπερ; Στον Εμβιλά αναφέρομαι.

Ποιες μεταγραφές έκαναν το καλοκαίρι πλην του Γάλλου και βγήκαν; Για να δούμε: Ο Ραφίνια; Έφυγε! Ο Βινάγκρε; Χαιρέτησε επίσης. Μήπως ο Μπρούμα; Ο Τιάγκο; Ο Πέπε; Ο Ντράγκερ ή ο… Λαλά; Με τον Ανδρούτσο παίζουν! Το θέμα όμως με αυτούς είναι ότι είχαν μία στρωμένη και δουλεμένη σωστά ομάδα. Ήταν ΟΜΑΔΑ! Και για αυτό το πήραν δίκαια και άνετα το πρωτάθλημα.

Ποιον έχουν προπονητή; Τον Μαρτίνς. Εξαιρετικός. Θα είχε φύγει στο ημίχρονο του Ολυμπιακός – ΑΕΚ 0-1, αλλά ας όψεται ο Καμαρά. Από εκεί κρατήθηκε. Από ένα αποτέλεσμα. Που δούλευε πριν ο Μαρτίνς; Στη Γκιμαράες κύριοι! Την 9η ομάδα της Πορτογαλίας. Αν σας έφερνε τώρα ο Μελισσανίδης τον Ίβο Ρικάρντο της Φαμαλισάο, τι θα λέγατε; Ότι ψωνίζει από το πανέρι ξανά και δε δίνει λεφτά!

Τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ

Ο Μελισσανίδης λοιπόν έφερε έναν ΚΑΝΟΝΙΚΟ προπονητή που ήθελε και σε παλαιότερες εποχές και πανηγυρίζατε, που ήθελε στο παρελθόν ο Ολυμπιακός και που έχει το βιογραφικό για να πετύχει. Δεν ξέρω αν θα πετύχει. Δεν είμαι Πυθία. Ξέρω όμως τι πρέπει να κάνει η ΑΕΚ για να τον βοηθήσει να πετύχει.

Να του πάρει ΣΟΒΑΡΟΥΣ παίκτες! Τερματοφύλακα, στόπερ ηγέτη, δύο βασικά μπακ, ένα χαφ βαρβάτο, ένα εξτρέμ και ένα σέντερ φορ. Τόσο απλά τόσο ξεκάθαρα. Να του δώσει τα εφόδια και να τον προστατέψει. Όχι όπως έκανε με τον Ουζουνίδη τη χρονιά του Champions League. Ούτε όπως έκανε με τον Καρντόσο που για να γυρίσει ο Βράνιες μας φόρτωσε τον Σιμάο.

Το ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν δημόσιο λόγο και μιλάνε για τον κάθε προπονητή λες και έχουν 17 διπλώματα είναι πραγματικά εξωφρενικό. Δε μιλάω για τον απλό κόσμο που τα ξέρει όλα καλύτερα από τον καθένα. Φανταστείτε απλά εγώ που είμαι δημοσιογράφος να πήγαινα σε έναν Δικηγόρο να του πω πως θα κάνει τη δουλειά του. Ή σε έναν οικοδόμο ή υδραυλικό. Θα με έστελνε από εκεί που ήρθα. Αλλά για το ποδόσφαιρο και τα οικονομικά όλοι ξέρουν.

Θα κλείσω με ένα γεγονός που όσα χρόνια και αν περάσουν πάντα θα το μνημονεύω. Υπήρχε λοιπόν ένας τύπος με κοιλίτσα, ανοικτό πουκάμισο και χρυσή καδένα στο λαιμό, όπου μετά από ένα ματς έπιασε τον Όλεγκ Μπλαχίν έξω από το γήπεδο και του είπε: «Άκου Όλεγκ. Έχεις παίξει εσύ μπάλα, έχω παίξει και εγώ…». Εκεί γούρλωσα τα μάτια μου. Ο Μπλαχίν τον κοιτούσε να μονολογεί. Κουνούσε το κεφάλι του. Δεν του απάντησε. Και τι να του έλεγε άλλωστε…

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X