Η ΑΕΚ «έπεσε» με το κέφαλι ψηλά, ήττα (71-78) από τον ΠΑΟ

Η ΑΕΚ «έπεσε» με το κέφαλι ψηλά, ήττα (71-78) από τον ΠΑΟ
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ έχασε από τον Παναθηναϊκό και αποκλείστηκε

Η ΑΕΚ πάλεψε, αλλά τελικά ηττήθηκε με 71-78 από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ στον τέταρτο ημιτελικό της Basket League.

Η «Βασίλισσα» δεν κατάφερε να φέρει τη σειρά στα ίσα, με τον Παναθηναϊκό να κάνει τελικά το 3-1 και να παίρνει αυτός το «εισιτήριο» για τον τελικό.

H AEK προσπάθησε όσο μπορούσε, έφερε το ματς εκεί που ήθελε αλλά ένα νεκρό τρίλεπτο στο 4ο δεκάλεπτο επέτρεψε στον Παναθηναικό να ισοφαρίσει το σκορ και μετά να περάσει μπροστά σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο. Η Ένωση ήταν παραπάνω από ανταγωνιστική σε όλη την σειρά και δικαίως κέρδισε το χειροκρότημα των οπαδών της.

Το ματς

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το ματς με τους Μέικον Λοτζέσκι, Κατσίβελη, Ματσιούλις, Μορέιρα ενώ ο Παναθηναϊκός με τους ΣαντΡος Παπαπέτρου, Γουάιτ, Μήτογλου και Παπαγιάννη. Με 2 βολές του Μέικον και ένα καλάθι του Παπαγιάννη ξεκίνησε το παιχνίδι. Οι 2 ομάδες ξεκίνησαν με πολύ γρήγορο ρυθμό να εκδηλώνουν τις επιθέσεις τους με τον Παπαπέτρου να ευστοχεί σε τρίποντο για το 6-9. Ο Παναθηναϊκός με παιχνίδι μέσα από την ρακέτα έχει βρει σκορ ενώ για την ΑΕΚ ο Ματσιούλις είχε ξεκινήσει πολύ καλά δίνοντας το προβάδισμα με τρίποντο στην ΑΕΚ με 13-11. Σερί 6-0 από τους πράσινους που πήραν ξανά κεφάλι στο σκορ με 13-17 για να το σταματήσει ο Λίνος για το 15-17. Κακή τρανζίσον άμυνα για την ΑΕΚ και το δεκάλεπτο τελείωσε με 15-19.

Με ένα φοβερό κάρφωμα και φάουλ του Γόντικα μείωσε η ΑΕΚ σε 18-21 αλλά ο ΠΑΟ είχε βρει καλό ρυθμό στην επίθεση του και σκόραρε μέσα από το καλάθι που είχε υπεροπλία (18-23). Ο Παναθηναϊκός έκανε θραύση κάτω από το καλάθι και πετύχαινε εύκολους πόντους με την ΑΕΚ να προσπαθεί με ατομικές προσπάθειες κυρίως του Μέικον να μειώνει (24-29). Δύο σερί τρίποντα του Μέικον που ζεστάθηκε έκαναν το σκορ 27-31 και με καλάθι του Μορέιρα η ΑΕΚ μείωσε στο καλάθι 29-31. Από την γραμμή των βολών το σκορ έγινε 31-35 με την ΑΕΚ να δυσκολεύεται αρκετά στην επίθεση της και να την κρατάει στο παιχνίδι ο Μέικον με προσωπικές ενέργειες. Τρίποντο του Λοτζέσκι στον αιφνιδιασμό και 37-38 για την ΑΕΚ που έμενε κοντά στο σκορ αλλά δεν μπορούσε να βρει λύση στην άμυνα μέσα στην ρακέτα της. Νέο τρίποντο του Λοτζέσκι και η ΑΕΚ πέρασε μπροστά 40-38 για να τελειώσει το ημίχρονο προηγούμενη. Η ρακέτα της ΑΕΚ έχει αμυντικό θέμα δεχόμενη 26 από τους 38 πόντους του ΠΑΟ αλλά έχει επικρατήσει στα ριμπάουντ και έτσι μπορεί και προηγείται στο ημίχρονο.

Με 2 λάθη της ΑΕΚ και τρίποντο του Μπρέι ξεκίνησε το 2ο ημίχρονο με τον ΠΑΟ να ξαναπερνάει μπροστά (40-41). Τρίποντο του Ζήση μετά από δημιουργία του Μέικον και 45-43 για την ΑΕΚ. Δύσκολο ντράιβ του Χεζόνια και ο ΠΑΟ πέρασε ξανά μπροστά για να μειώσει ο Μέικον με βολή σε 48-49 και με ένα απίθανο τρίποντο του Ματσιούλις ξανά μπροστά η ΑΕΚ (51-49). Με μια εκπληκτική σε δημιουργία επίθεση στο τέλος του δεκαλέπτου η ΑΕΚ για πρώτη φορά προηγήθηκε με 6 (55-49) και μπήκε στο 4ο δεκάλεπτο σε ρόλο οδηγού.

Με τρίποντο του Μέικον και ντράιβ του Παπαπέτρου ξεκίνησε το 10πτο με την ΑΕΚ να αυξάνει την διαφορά (58-51). Με τρεις βολές του Μπρέι μείωσε στους 4 ο ΠΑΟ για να ευστοχήσει και ο Γιόνας σε άλλο ένα ζευγάρι βολών και να γράψει το 60-54. Μετά το τρίποντο του Λοτζέσκι ένα 9-0 από το ΠΑΟ με προσωπικούς πόντους του Παπαπέτρου έφερε το παιχνίδι στα ίσια (63-63). Δύο σερί τρίποντα από τον ΠΑΟ και 2 βολές του Μήτογλου έδωσαν σημαντικό προβάδισμα στον ΠΑΟ 3 λεπτά πριν το τέλος (64-71). Ασταμάτητος ο Παπαπέτρου εκτέλεσε την ΑΕΚ με συνεχόμενους πόντους και ο Παναθηναϊκός πήρε μεγάλο προβάδισμα 1 λεπτό πριν το τέλος του αγώνα που τον οδήγησε στην νίκη με

ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 71-78

Δεκάλεπτα: 15-19, 40-38, 55-49, 71-78

ΑΕΚ (Αγγέλου): Μορέιρα 14,Μέικον 18, Ματσιούλις 12, Γιανκοβιτς 5,  Κατσίβελης , Λοτζέσκι 9, Χρυσικόπουλος 2, Ζήσης 8, Γκίκας , Μόουζες, Μαυροειδής.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (Κάτας): Παπαγιάννης 12,Παπαπέτρου 22, Χεζόνια 13, Γουάιτ 5, Σαντ-Ρος 4, Μακ , Μπρέι 7, Μποχωρίδης , Όγκαστ , Κασελάκης , Μήτογλου 9, Μπεντίλ 4.

 

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X