1965/66: Το (δεύτερο) πιο ξεκούραστο κύπελλο για την ΑΕΚ, η πρώτη νίκη επί της Ιντερ (VIDEO)

1965/66: Το (δεύτερο) πιο ξεκούραστο κύπελλο για την ΑΕΚ, η πρώτη νίκη επί της Ιντερ (VIDEO)

Με τη θριαμβευτική επικράτηση επί του Εθνική με 4-1 για τον προημιτελικό γύρο του κυπέλλου, μία μέρα σαν σήμερα του 1966, ολοκληρώθηκε για την ΑΕΚ η αγωνιστική σεζόν 1965/66

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με τη θριαμβευτική επικράτηση επί του Εθνική με 4-1 για τον προημιτελικό γύρο του κυπέλλου, μία μέρα σαν σήμερα του 1966, ολοκληρώθηκε για την ΑΕΚ η αγωνιστική σεζόν 1965/66. Αν αναρωτιέστε πως είναι δυνατόν να ολοκληρώθηκε εν μέσω κυπέλλου, η απάντηση δίνεται από τον μαγικό κόσμο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η Ενωση με την πρόκριση της, κατέκτησε τελικά και το κύπελλο άνευ αγώνος, τόσο στον ημιτελικό, όσο και στον τελικό!

Η ΑΕΚ είχε ξεκινήσει αποκλείοντας Πιερικό και Καλαμαριά. Στον ημιτελικό κληρώθηκε με την Καβάλα και η ΕΠΟ όρισε το ματς στο Καυτανζόγλειο. Ωστόσο, η Καβάλα δεν δέχτηκε να αγωνιστεί εκεί και έτσι η ΑΕΚ πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της 10ης Ιουλίου. Εκεί θα έπρεπε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, αλλά οι «κόκκινοι» με πρόσχημα πως έπρεπε να προετοιμαστούν για την ευρωπαϊκή τους συμμετοχή αρνήθηκαν να κατέβουν στο ματς. Ετσι το κύπελλο δόθηκε άνευ αγώνα στην ΑΕΚ.

Στο πρωτάθλημα η Ενωση κατετάγη στην 3η θέση. Ηταν μια επεισοδιακή σεζόν, με αποκορύφωμα το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια, που δεν τελείωσε ποτέ λόγω συμπλοκών των παικτών. Στα αξιοσημείωτα της σεζόν η τεράστια νίκη – έστω και σε φιλικό επίπεδο – επί της παγκόσμιας Ιντερ του Χελένιο Χερέρα με 2-1 και γκολ των Σταματιάδη και Νικολαϊδη. Προπονητής της ΑΕΚ ήταν ο Τρύφων Τζανετής, ενώ οι Βασιλείου και Σοφιανίδης πρώτοι σε συμμετοχές έχοντας από 30 και πρώτος σκόρερ ο Παπαϊωάννου με 23 γκολ.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X