1962/63: Το πρώτο πρωτάθλημα, Νέστορας και Μίμης μαζί (VIDEO)

1962/63: Το πρώτο πρωτάθλημα, Νέστορας και Μίμης μαζί (VIDEO)

Μια μέρα σαν σήμερα του 1963 η ΑΕΚ αποκλειόταν από τον Αρη στα προημιτελικά του κυπέλλου και ολοκλήρωνε την αγωνιστική περίοδο 1962/63. Ωστόσο, ελάχιστοι ασχολήθηκαν με τον κυπελλικό αποκλεισμό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μια μέρα σαν σήμερα του 1963 η ΑΕΚ αποκλειόταν από τον Αρη στα προημιτελικά του κυπέλλου και ολοκλήρωνε την αγωνιστική περίοδο 1962/63. Ωστόσο, ελάχιστοι ασχολήθηκαν με τον κυπελλικό αποκλεισμό. Βλέπετε, όλη η ενωσίτικη οικογένεια απολάμβανε το νέκταρ του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ είχε κατακτήσει τον τίτλο έπειτα από 23 χρόνια, το πρώτο πρωτάθλημα από την ίδρυση της Α’ Εθνικής.

Αναμορφωτής της ΑΕΚ εκείνη τη σεζόν ήταν ο Γένε Τσάκναντι. Βέβαια, πολλά θα ήταν διαφορετικά εάν δεν υπήρχε ένα από τα κορυφαία επιθετικά δίδυμα που ανέδειξαν τα ελληνικά γήπεδα: Κώστας Νεστορίδης και Μίμης Παπαϊωάννου, έκαναν πράγματα και θαύματα εντός γηπέδου και οδήγησαν την Ενωση στο πρωτάθλημα. 24 γκολ πέτυχε ο Νεστορίδης, 18 ο Μίμης. Δηλαδή 42 από τα 66 τέρματα που πέτυχε συνολικά η ομάδα! Ο Παπαϊωάννου δε, ήταν και ο πρώτος σε συμμετοχές (μαζί με τον Σεραφείδη), παίζοντας σε 31 ματς.

Η ΑΕΚ κατάφερε να φτάσει στον τίτλο με μεγάλη ανατροπή. Την τελευταία αγωνιστική εκμεταλλεύθηκε την ήττα του Παναθηναϊκού από τον Εθνικό στο Καραϊσκάκη (ακόμα και με ισοπαλία οι «πράσινοι» έπαιρναν τον τίτλο) και νικώντας με 1-0 την Προοδευτική, έστειλαν το πρωτάθλημα στο μπαράζ. Η ΑΕΚ βρέθηκε να χάνει από νωρίς, έκανε νέα ανατροπή με τρία γκολ (δύο του Μίμη και ένα – με απευθείας κόρνερ – του «Νέστορα») και παρά το τελικό 3-3 πήρε το πρωτάθλημα με καλύτερη διαφορά τερμάτων.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X