Με 48 ομάδες το Μουντιάλ από το 2026!

Το αποφάσισε ομόφωνα η αρμόδια επιτροπή της FIFA.

Οπως είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Τζιάνι Ινφαντίνο, και είναι πια επίσημο. Στόχος, κατά τον ισχυρό άνδρα της FIFA, είναι το θέαμα. Ανεπισήμως τα χρήματα…

Από το 2026 και μετά, το Μουντιάλ, σύμφωνα με τον Ινφαντίνο, θα έχει τις διπλάσιες ομάδες σε σχέση με την περίοδο 1986-1994, 16 περισσότερες μετά το 1998, όταν στη Γαλλία παρουσιάστηκαν 32 εθνικές στην τελική φάση. Με την ιδέα του αυτή ο Ινφαντίνο επιδιώκει να δημιουργήσει μια ισορροπία μεταξύ των συμφερόντων των μεγάλων και των μικρών ομοσπονδιών.

Το τουρνουά θα διεξάγεται πια με 16 γκρουπ των 3 ομάδων. Ο αριθμός των αγώνων θα φτάσει στους 80, από τους 64 που πραγματοποιούνται με την σημερινή μορφή, ωστόσο και πάλι, οι πιθανοί νικητές του θεσμού θα μπορούν να φτάσουν στην κατάκτηση του τροπαίου μετά από επτά παιχνίδια.

Yπενθυμίζεται ότι τα παιχνίδια της φάσης των ομίλων που θα λήγουν ισόπαλα, θα κρίνονται απευθείας στα πέναλτι, καθώς δεν θα υπάρχει παράταση.

Τα περισσότερα παιχνίδια (με τα περισσότερα νοκ άουτ) και ο μεγαλύτερος αριθμός ομάδων (άρα και αυξημένο ενδιαφέρον σε περισσότερες χώρες) θα προσελκύσουν ακόμα περισσότερα τηλεοπτικά δίκτυα και χορηγούς.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας της FIFA, που δημοσιοποίησε πρόσφατα το Associated Press, ένα Μουντιάλ αυτής της μορφής θα έφερνε έσοδα της τάξεως των 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ποσό κατά 20% μεγαλύτερο από τα 5,5 δισεκατομμύρια που αναμένεται να παράξει το τουρνουά που θα γίνει στη Ρωσία το 2018. Σε επίπεδο κέρδους, η πρόβλεψη κάνει λόγο για αύξηση κατά τουλάχιστον 640 εκατομμύρια.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο διεξαγωγής του νέου Μουντιάλ, θα γίνουν γνωστές αργότερα σήμερα, έπειτα και από την προγραμματισμένη συνάντηση των μελών της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

πηγή:sdna.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *