Ναι, τώρα υπάρχει πλάνο

Ο Τάσος Τσατάλης για την διαδικασία των ανανεώσεων συμβολαίων στην ΑΕΚ που είναι σε εξέλιξη

Συνεχίζεται ο κύκλος των ανανεώσεων συμβολαίων στην ΑΕΚ και η τελευταία, του Κώστα Γαλανόπουλου, ήταν η πιο σημαντική απ’ όσες έχουν γίνει μέχρι σήμερα. Από πλευράς προοπτικής και αξίας του ποδοσφαιριστή στο μέλλον. Το αμέσως προσεχές μάλιστα, αφού ήδη είναι ενεργό μέλος της πρώτης ομάδας. Αν και η διαχείριση του θα μπορούσε να είναι καλύτερη, αλλά τουλάχιστον είναι σαφές πως στην ΑΕΚ υπάρχει πλήρης επίγνωση της σημασίας της ανάδειξης του συγκεκριμένου παίκτη.

Μετράμε ήδη μαζί με Γκάλο, Λαμπρόπουλο και Μπακάκη, τέσσερις ανανεώσεις συμβολαίων και σε πολλούς έχει αρχίσει να δημιουργείται η εντύπωση πως σιγά – σιγά πάνε για να ανανεώσουν όλοι όσοι έχουν λήξη συμβολαίου φέτος. Δεν είναι ακριβώς έτσι, αλλά δεν είναι και απόλυτα άστοχη αυτή η εκτίμηση.

Το ζήτημα είναι να υπάρχει εξήγηση για όλα. Και κάποιο σκεπτικό. Γιατί ως τώρα αυτό ήταν το πρόβλημα. Γίνονταν πράγματα χωρίς να υπάρχει ξεκάθαρο σκεπτικό. Στην προκειμένη περίπτωση, στην ΑΕΚ υπάρχει η εκτίμηση πως ένα πολύ δυνατό στοιχείο της ομάδας την τελευταία διετία – τριετία, είναι το πολύ καλό κλίμα στα αποδυτήρια.

Αυτό από μόνο του δεν λέει κάτι για την μελλοντική πρόοδο της ΑΕΚ. Είναι όμως ένα στοιχείο που παίζει ρόλο, όταν παράλληλα κάνεις και τις απαραίτητες κινήσεις για την αγωνιστική αναβάθμιση. Στην Ένωση λοιπόν θέλουν να προστατεύσουν αυτό το κεκτημένο όπως το βλέπουν. Και μαζί με τις κινήσεις που θα ανεβάσουν και ποιοτικά το επίπεδο χωρίς να έχουμε μεγάλες ανατροπές το προσεχές καλοκαίρι στο στυλ «πάμε και φτου κι από την αρχή», είναι θετικά διακείμενοι σχεδόν προς όλους τους παίκτες των οποίων το συμβόλαιο τελειώνει στις 30 Ιουνίου.

Υπάρχουν όμως ορισμένα σημεία που πρέπει να επισημανθούν. Φαίνεται, προκύπτει από το ρεπορτάζ πως υπάρχουν και συγκεκριμένα δεδομένα, βάσει των οποίων θεωρούν στην ΑΕΚ πως θα είναι ή δεν θα είναι θετική εξέλιξη η ανανέωση κάποιου από τα συμβόλαια που είναι σε εκκρεμότητα.

Δηλαδή θέλω να σε κρατήσω, αλλά εκτιμώ πως η αξία της παραμονής σου στην ομάδα αποτιμάται τόσο. Και νομίζω αυτή είναι η πιο λογική επιλογή. Καλή διάθεση, μέτρημα της συνεισφοράς του καθενός στο καλό κλίμα που υπάρχει στην ομάδα και πρέπει να συντηρηθεί, αλλά και ρεαλιστική εκτίμηση για το πόσο πρέπει να κοστίσει στην ΠΑΕ η επέκταση του κάθε συμβολαίου, βάσει του ρόλου που  περιμένεις να έχει ο καθένας.

Οπότε ενώ με τους περισσότερους πρέπει να περιμένουμε συζήτηση με στόχο της ΑΕΚ να μείνουν, το ποιοι τελικά θα μείνουν απ’ όσους είναι ακόμη σε εκκρεμότητα,  θα εξαρτηθεί και από το κατά πόσο θα δεχτούν οι ίδιοι την αποτίμηση της αξίας της παρουσίας του στην ομάδα, από πλευράς διοίκησης.

Προσωπική μου εκτίμηση είναι πως από τους πέντε που απομένουν αν δεν κάνω λάθος, οι τρεις υπάρχουν με βάση τα παραπάνω δεδομένα, πολύ σοβαρές πιθανότητες να μείνουν. Δεν χρειάζεται να λέμε τώρα ποιοι.

Γιατί κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Μεταξύ τους υπάρχει για παράδειγμα περίπτωση παίκτη, που στην ΑΕΚ ψάχνουν τις επιλογές για κάτι καλύτερο στην θέση του, γιατί θεωρούν πως αυτή είναι η ανάγκη της ομάδας. Υπάρχει και άλλη, που διατηρούν πολύ σοβαρές αμφιβολίες για το κατά πόσο έχει βοηθήσει στο καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Θα δούμε…

Αλλά το σημαντικό και το λέω ξανά, είναι πως πλέον φαίνεται να υπάρχει συγκεκριμένο σκεπτικό και πλάνο, πάνω στο οποίο βαδίζει αυτή η ιστορία. Είτε συμφωνεί, είτε διαφωνεί κανείς, υπάρχει πλάνο.

ΥΓ1: Όπως γράψαμε στο χθεσινό σχετικό ρεπορτάζ, υπήρχε πολύ σοβαρή πιθανότητα να γίνει… στραβή με τον Σεμπά. Είναι πολύ γερή βέβαια η «στραβή». Και κυρίως πολύ «κραχτή». Δεν γίνεται και με δεδομένη από την Τρίτη την καταγγελία της ΑΕΚ, να βγαίνει το κατηγορητήριο για όλα όσα έγιναν στο ΟΣΦΠ – ΑΕΚ, εκτός από την αντιαθλητική ενέργεια εκτός φάσης του Σεμπά.

Κατά την προσωπική μου εκτίμηση, πρόκειται καθαρά για παιχνίδι ισορροπιών και όσο προσεκτικοί και να πρέπει να είμαστε όταν μιλάμε για τους λειτουργούς της δικαιοσύνης, ακόμη και στο ποδόσφαιρο, άλλο τόσο πρέπει να λέμε και την αλήθεια όπως την πιστεύουμε. Προφανώς κάποιοι δίστασαν μαζί με την δίωξη που επιφέρει κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών για τον ΟΣΦΠ, να βάλουν «πακέτο» …και αφαίρεση του Σεμπά από την ρεβάνς.

Αλλά εδώ μιλάμε για καθαρά έξω- αγωνιστική παρέμβαση, στα όρια της αλλοίωσης. Δυο εβδομάδες μετά από το συμβάν, ο ποδοσφαιριστής του ΟΣΦΠ που είναι δεδομένο πως και θα κληθεί σε απολογία και θα τιμωρηθεί, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι σε θέση να αγωνιστεί απέναντι στην ομάδα, της οποίας τον παίκτη χτύπησε.

ΥΓ2: Το είπα και στο «Πασχαλιάτικο» blog. Έχουμε πολύ ψωμί ακόμη μπροστά μας για να ξέρουμε σε ποια κατάσταση θα έρθει στο ΟΑΚΑ ο ΟΣΦΠ, ειδικά από πλευράς ψυχολογίας. Την Πέμπτη τους περιμένει μια πολύ δύσκολη διαδικασία και σε πρώτο βαθμό τουλάχιστον, η αφαίρεση βαθμών βάσει κατηγορητηρίου, δεν είναι καθόλου απίθανη.

Επιπλέον, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητη, η παραπομπή από πλευράς ΕΠΟ, του παρατηρητή του ματς από την Κεφαλονιά, για πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του, βάσει των συμπερασμάτων που βγαίνουν από την έκθεση της αστυνομίας. Συνδυάζεται με το κατηγορητήριο κατά του ΟΣΦΠ, αυτή η υπόθεση.

Τέλος, απαρατήρητο δεν πρέπει να περάσει και πως ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την παρουσία του στην διαδικασία στον αθλητικό δικαστή, κάτι φυσικό, αφού αντίθετη στάση δεν θα μπορούσε να δικαιολογηθεί με τίποτα στον κόσμο της ομάδας. Βλέπετε, καμιά φορά οι εξελίξεις δημιουργούν από μόνες τους δεδομένα από τα οποία και να θες, δεν μπορείς να ξεφύγεις…

 

 

12 Σχόλια

 1. Ρε φιλε μηπως εχεις ξεχασει τι θεση μας στο βαθμολογικο πινακα;…στη 5η θεση ειμαστε καταιδρωμενοι…και αυτοι που μας εφεραν σε αυτη τη θεση ολοι τους ΕΔΩ …ΠΑΡΩΝΤΕΣ….αν δεν τα σκασουμε χοντρα ομαδα δεν κανουμε,,,οσο ποιο γρηγορα το χωνεψετε τοσο το καλυτερο…

  • Ακριβώς γιατί απ’ ότι φαίνεται πρόκειται να τα σκάσουν χοντρά για τις 3-4 θέσεις που έχουν ξεχωρίσει και θεωρούν πως θα κάνουν την διαφορά, θέλουν και την διατήρηση του κορμού.

   • Μακαρι…να το δω και να μη το πιστεψω…και για αρχη τον Αραουχο….για να δουμε….

   • Αηδιασμενος

    #προκειται να τα σκασουν χοντρα#
    Προσεχε τι γραφεις γιατι θα σου φαει τα δαλτυλα κανενα καβουρι!τι λεφτα να βαλει ο σπαγγος ρε παιδια,ακομη ελπιζετε????
    Εδω ρε πηγε μεχρι κ το λευκο οικο που ειχε φαγοποτι τζαμπα!!!!

   • Αλέξανδρος

    Πολύ χουβαρντά σε βρίσκω Τάσο.. να τα σκάσουν «για 3-4 θέσεις» ? ας ξεκινήσουν με τον Αραούχο για αρχή, γιατί κάποιο πουλάκι μου είπε οτι ψήνεται επιστροφή Μπαρμπόσα για να καλυφθεί το γνωστό κενό στα εξτρέμ.

 2. Κανένας θα φύγει ή όλοι θα ανανεώσουν; Είμαστε προφανως πολύ ευχαριστημένοι από τα φετινά εν γένει επιτεύγματα που τους ανανεώνουμε όλους.

  • Αλέξανδρος

   Είναι φοβερό που τους κρατάμε όλους. Λες και πήραμε το πρωτάθλημα. Τελικά οι μόνοι που έφταιγαν είναι ο Τιμούρ με το Μοράις. Οι υπόλοιποι πήραν άριστα και ανανεώνουν

 3. Οσο δεν οριστικοποιειται το ποιος θα ειναι ο κοουτς της νεας σεζον ολα ειναι μεχρι ενος σημειου μετεωρα…Ολοι ειμαστε σιγουροι οτι αυτος θα ειναι ο Χιμενεθ,η ΠΑΕ δεν επικοινωνει κατι διαφορετικο ομως οσο δε μπαινει η τελευταια τζιφρα ολα μενουν ανοιχτα και επηρεαζουν αμεσα το πλανο που αναλυεις…Κι αυτο διοτι:
  Σεναριο Α: O Xιμενεθ φευγει.Ο νεος προπονητης δεκαρα δε θα δωσει που η ΠΑΕ πλακωθηκε στις ανανεωσεις την ανοιξη.Αυτος μολις γνωρισει την ομαδα θα στησει το δικο του πλανο και καλα θα κανει.Αρα κανεις δε μπορει να προδικασει οτι δε θα ζητησει πχ δεξι μπακ με αποτελεσμα να μην ξερεις τι να κανεις τους αλλους δυο.Ουτε το οτι δε θα ζητησει σεντερ μπακ γιατι δε ψηνεται να περιμενει μεχρι Οκτωβρη-Νοεμβρη που θα επιστρεψει σε φουλ ρυθμους ο Λαμπροπουλος ή οτι δε θα στειλει τον Γαλανοπουλο δανεικο.Παπαλα το πλανο.
  Σεναριο Β: Ο Χιμενεθ μενει.Εδω παιζει ρολο το κατα ποσο υπηρξε αναμειξη του Μανολο στις ανανεωσεις που εγιναν και αν θα υπαρξει σε αυτες που θα γινουν.Αυτο που βγαινει προς τα εξω ειναι οτι η ΠΑΕ σολαρει α λα Randy Rhoads στο συγκεκριμενο θεμα.Οποιον συμπαθει και πιστευει του ανανεωνει ή επεκτεινει το συμβολαιο.Αν ειναι οντως ετσι τα πραγματα επανερχομαστε στο 1ο σεναριο με Χιμενεθ προπονητη.Ρωτησε κανενας τον Χιμενεθ εαν ειναι καλυμενος με δευτερα μπακ τους Μπακακη και Κολοβετσιο??? Θα ρωτησει κανενας τον Χιμενεθ εαν θελει να ανανεωσει ο Βαργκας που παρα τη βελτιωση του μενει αρκετες φορες μεταξυ παγκου και κερκιδας???Αν η απαντηση εδω ειναι «οχι» τοτε εχουμε θεμα…Διοτι το φυσιολογικο ειναι να καταστρωνει ο προπονητης το πλανο και η διοικηση αναλογα με τις δυνατοτητες της να το πραγματοποιει…Τελος αν η απαντηση ειναι «ναι» προκυπτει η απορια γιατι δεν εχει μπει ακομα αυτη η τζιφρα ωστε να δρομοογηθουν πιο γρηγορα παρομοιες εξελιξεις και να δουλεψει ο ανθρωπος με περισσοτερη ηρεμια…

 4. Το ότι υπάρχει πλάνο δεν με ικανοποιεί. Θα με ικανοποιήσει το σωστό πλάνο. Αυτό δηλαδή που δεν υπήρξε πέρσι.
  Σε πρώτη φάση, υπάρχουν θετικά αλλά και αρνητικά. Κάποιοι καλώς ανανέωσαν, κάποιοι άλλοι μάλλον όχι.
  Επίσης το: «μου ψιλοκάνεις, με τόσα μένεις?», είναι εντελώς λάθος (αν ισχύει). Ή μου κάνεις και θα τα βρούμε ή όχι και χαίρεται.
  Σε κάθε περίπτωση, αφού έχουμε λειψανδρία σε κέντρο και άκρα, καλώς ανανεώνουν στις θέσεις αυτές, στα μπακ υπάρχει αμφιβολία και στα φορ οκ για Πέχαρτ (Αλμέιδα και Άραβας γειά σας, αν και ο Πορτογάλος έχει συμβόλαιο), ενώ στα σέντερ μπακ, αν αποκτηθεί ακόμα ένας 11αδάτος, καλώς έμειναν οι δύο.
  Σε κάθε περίπτωση, το πλάνο θα κριθεί μετά το καλοκαίρι και κυρίως με αυτούς που θα έρθουν και το απαραίτητο ξεσκαρτάρισμα.

 5. Αλέξανδρος

  Οσον αφορά τον ολυμπιακό: οτι και να γραφτεί υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει πως θα τιμωρούσαν τον ολυμπιακό με αφαίρεση βαθμών που θα είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια του πρωταθλήματος? Δε νομίζω. Κάτι θα βρούνε πάλι, όπως με τον Σεμπά που τελικά θα παίξει στη ρεβάνς.
  Οσον αφορά τις ανανεώσεις: πιστεύω πως η ομάδα πήρε ρίσκο κρατώντας κάποιους παίκτες που απέδειξαν πως πιάσανε ταβάνι ως παγκίτες στην ΑΕΚ και παραπάνω δε μπορούν να πάνε. Δηλαδή σε κάποιες θέσεις θα ήθελα παίκτες που να έχουν καλό ανταγωνισμό με τους υπάρχοντες βασικούς. Αλλά αν είναι να ρίξουν ολο το βάρος στον Αραούχο, χαλάλι τους. Οσο για το «καλό κλίμα» στα αποδυτήρια, δεν είδα να έπαιξε κανένα ρόλο τον καιρό που η ομάδα έτρωγε σφαλιάρες απο τον κάθε πικραμένο, ίσα-ισα οι περισσότεροι συμπεριφερόταν ως δημόσιοι υπάλληλοι. Κερδίζαμε-χάναμε ενα και το αυτό. Δηλαδή τα λεγόμενα παιχνίδια που τα παίρνει η φανέλα, αυτά που τα κερδίζουν μόνοι τους οι παίκτες φέτος δεν υπήρξαν. Μόνο ήττες σε ολα, με όλους τους πιθανούς και απίθανους τρόπους.
  Το φετινό black-out της ομάδας δεν το ξεχνώ. Το εχω πάντα στο μυαλό μου, και οσο θα παίζουμε με τους ίδιους παίκτες πάντα θα νιώθω ανασφάλεια και θα’χω την υποψία πως στην πρώτη δυσκολία θα το ξαναβρούμε μπροστά μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *