Πάμε για το πρώτο καλοκαίρι της λογικής

Ο Τάσος Τσατάλης, για την …στροφή στην Ισπανία, το ρόλο του Χιμένεθ και την ομαλότητα στον σχεδιασμό της ΑΕΚ

Πριν λίγες μέρες στον διάλογο που έχουμε καμιά φορά στα σχόλια του blog, είπα σε έναν από τους φίλους πως εξελίξεις δεν οριοθετούνται μόνο με το να ολοκληρωθεί κάποια μεταγραφή. Οι εξελίξεις, ειδικά όταν τρέχει μεταγραφικός σχεδιασμός, είναι καθημερινές, συνεχείς, μερικές φορές κι από ώρα σε ώρα. Στις επαφές, στην επιλογή των στόχων, σε πολλά πράγματα.

Εξέλιξη για παράδειγμα στην ΑΕΚ, είναι πως τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν οι ενδείξεις πως από την λίστα των επιλογών παίρνουν προτεραιότητα αυτές από τα πρωταθλήματα της Ισπανίας. Κι αυτό έχει σίγουρα να κάνει με τον Μανόλο Χιμένεθ. Με το γεγονός πως κρίνεται πιο ορθόδοξο, να πάρουν προτεραιότητα ποδοσφαιριστές για τους οποίους ο προπονητής έχει ήδη άποψη και δεν χρειάζεται να ψαχτεί ιδιαίτερα για να μάθει. Και τελικά, αυτό είναι κι ένα πλεονέκτημα. Σοβαρό μάλλον.

Πάρτε για παράδειγμα την περίπτωση του Χάιμε. Η ΑΕΚ κάνει σκάουτινγκ στον παίκτη από τον Φλεβάρη, Τότε έγινε το πρώτο ταξίδι του Μπαρμπαλιά, ειδικά γι’ αυτόν. Από τότε τον παρακολουθεί στενά, είναι μέσα στις 3-4 βασικές επιλογές όλο το τελευταίο διάστημα.

Δεν είναι πιο λογικό, πιο ασφαλές, να δώσεις προτεραιότητα σε έναν παίκτη που έχεις «ακτινογραφήσει» καλά, ο προπονητής σου τον ξέρει και μπορεί ακόμη και να συζητήσει μαζί του αν χρειαστεί, βασικές πτυχές της μελλοντικής του παρουσίας στην ΑΕΚ; Είναι λογικό, είναι κι αναγκαίο και αυτή η προεργασία, αλλά και η σύνδεση ανάμεσα στους υπεύθυνους των μεταγραφών και τον προπονητή, έλειπε από την ΑΕΚ σε προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους.

Και για τους υπόλοιπους βασικούς της Ένωσης αυτή την στιγμή, τόσο για τα εξτρέμ, όσο και κυρίως για την επίθεση, η αγορά της Ισπανίας έχει καθαρά το προβάδισμα πλέον. Ειδικά για την επίθεση, οι τρεις – τέσσερις περιπτώσεις που είναι στο προσκήνιο, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου είναι από Ισπανία, με τον Χιμένεθ και πάλι να έχει κεντρικό ρόλο ως προς τις τελικές αποφάσεις.

Είναι πολύ σημαντικό να έχεις δουλεμένες περιπτώσεις από πλευράς παρακολούθησης, να ξέρεις τα δεδομένα τους όσον αφορά τα οικονομικά μεγέθη και να έχεις και στον πάγκο τον άνθρωπο που ξέρει αυτούς που του παρουσιάζεις και μπορεί να αποφασίσει με γνώμονα την εικόνα του για τις ανάγκες της ομάδας και το τι θέλει να παίξει.

Για μένα πάντα αυτό ήταν το ζητούμενο. Να υπάρχει μια λογική στο ψάξιμο. Και φέτος υπάρχει περισσότερη λογική από κάθε άλλη φορά. Παίκτες τσεκαρισμένοι, παίκτες που λίγο πολύ τους γνωρίζει ο προπονητής σου κατά κύριο λόγο. Και νομίζω πως στις τελικές επιλογές αυτό θα βγει. Θα γίνει διακριτό.

Πιστεύω πως δεν θα έχουμε ανορθόδοξα πράγματα, του στυλ να ψάχνεις έναν παίκτη «έτσι», αλλά τελικά να έρχεται ένας που είναι «έτσι κι έτσι», γιατί αυτός βρέθηκε μπροστά σου με καλύτερες προϋποθέσεις για να τον αποκτήσεις.

Ας πούμε στην θέση του φορ. Οι στόχοι της ΑΕΚ λίγο πολύ, όσον αφορά την πρώτη κίνηση τουλάχιστον, είναι όλοι περίπου στο ίδιο στυλ από πλευράς βασικών αγωνιστικών χαρακτηριστικών. Πιο κοντά στον Αραούχο ας πούμε, παρά στον Αλμέιδα ή τον Πέκχαρτ. Δεν είναι όπως πέρσι, που μια ο Κετσπάγια πρότεινε τον δίμετρο Τζούριτς και μετά από δυο μέρες, έλεγε τον κοντό Ζοζούλια. Και μαζί και με το γεγονός πως δεν υπήρχε κατάλληλη προετοιμασία σε επίπεδο επιλογών, όλο αυτό οδηγούσε σε ένα μεγάλο μπάχαλο.

Αλλά το πιο σημαντικό απ’ όλα παραμένει το ότι υπάρχουν πολλοί, που τους γνωρίζει ο προπονητής. Ο προπονητής που γνωρίζει και την ομάδα. Γνωρίζει τα πάντα για την ομάδα, απ’ έξω κι ανακατωτά. Έχει ξεκάθαρη εικόνα για το πώς μπορεί να χρησιμοποιήσει τον κάθε παίκτη που έχει ήδη στην διάθεση του και γίνεται πολύ σοβαρό πλεονέκτημα, το να έχει ξεκάθαρη εικόνα και γι’ αυτόν που πρόκειται να έρθει.

Πιστεύω πως οι εξελίξεις το τελευταίο διάστημα στον σχεδιασμό της ΑΕΚ, δίνουν βάσιμες ελπίδες πως πάμε για πρώτη φορά σε μια ομαλή συνέχεια – μετάβαση, από τη μία σεζόν στην άλλη. Κάτι που δεν έγινε ούτε από τον Β’ στην Α’, αλλά ούτε και πέρσι το καλοκαίρι. Ούτε σε επίπεδο πάγκου, ούτε σε επίπεδο επιλογών παικτών.

Είναι η πρώτη φορά, που πάμε καθαρά για επιλογές με βάση αποκλειστικά και μόνο τις ανάγκες που θεωρεί ο προπονητής και οι υπεύθυνοι του σχεδιασμού, πως προκύπτουν από αυτή που τελείωσε.

48 Σχόλια

 1. Παιδιά ορισμένα σχόλια και κάποιες απαντήσεις σε κάποια πράγματα που διάβασα, όπως πάντα σας ευχαριστώ όλους και χαίρομαι που σε γενικές γραμμές τα λέμε όλο και σε μεγαλύτερο επίπεδο.

  1. Δεν έγραψα στο προηγούμενο σχόλιο πως γενικώς δεν υπάρχει περίπτωση που να έχει χαλάσει στο οικονομικό. Έγραψα πως την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο δεν έχω υπόψη μου κάποια περίπτωση από αυτές που είναι στο προσκήνιο, που να έχει χαλάσει οριστικά ( το λέω καθαρά ) στο οικονομικό. Και όντως δεν υπάρχει προς το παρόν.

  2. Για το κόστος του Αραούχο. Πάμε από την αρχή, σας επαναλαμβάνω πως δεν σχολιάζω άλλα ρεπορτάζ. Το γνωρίζω εγώ. Ο Αραούχο είχε 490 χιλιάδες υπόλοιπο συμβολαίου στην Λας Πάλμας. Άφησε 90 χιλιάδες, πήρε 400 από την ΑΕΚ. Το ενοίκιο στην Λας Πάλμας ήταν 200 χιλιάδες. Και στην συμφωνία μπήκε κια μια διαφήμιση στο γήπεδο της Λας Πάλμας, με κόστος 200 χιλ. Κατά λάθος έγραψα 700 χιλ. Είναι περίπου 800 χιλ. καθαρά (χωρίς την εφορία για το συμβόλαιο του παίκτη) το κόστος για τέσσερις μήνες ουσιαστικά. Τα λεφτά είναι πάρα πολλά, το καταλαβαίνει ο καθένας.

  3. Στο σχόλιο πως αν βάλεις πολλά, παίρνεις πολλά, δυστυχώς εδώ και κάποιο διάστημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει συντελεστεί μια αλλαγή. Έχει γίνει πολύ δύσκολη υπόθεση η συμμετοχή σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ ακόμη και για τον πρωταθλητή. Δεν χρειάζεται να εξηγήσω τι σημαίνει αυτό. Το βλέπεις και στις κινήσεις του Ολυμπιακού. Επίσης θυμίζω πως το «μπαίνεις μέσα» και «χρεώνεσαι», μακροπρόθεσμα αφορά την ΠΑΕ ΑΕΚ και όχι τον Μελισσανίδη.
  Ο Μελισσανίδης προφανώς και θα μπορούσε να επιλέγει να μπαίνει πολύ περισσότερο μέσα η ΠΑΕ ΑΕΚ και να έχει τα συμβόλαια που απαιτεί ο κόσμος σε όλες τις θέσεις. Επιλέγει, χωρίς έσοδα, να μπαίνει σημαντικά «μέσα» η ΠΑΕ, αλλά όχι παραπάνω απ’ όσο είναι διατεθειμένος να καλύπτονται και καλύπτονται. Δεν αποτελεί πρωτοτυπία.

  Θυμίζω εδώ πως η ΑΕΚ την σεζόν 2006-2007, στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου όταν μετά την Χαρτς ήταν εξασφαλισμένα τα τεράστια έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ, στο τέλος Αυγούστου έκανε μεταγραφές τύπου Ντελίμπασιτς, Ουντέζε και ολοκλήρωσε τον δανεισμό του Μαντούκα. ΄΄Ηρθε και ως ελεύθερος ο Ζήκος. Μια μεταγραφή – αγορά με πολλά χρήματα ( λίγο κάτω από εκατομμύριο ) είχε κάνει εκείνο το καλοκαίρι, του Λαγού. Και όμως. Με ασύγκριτα περισσότερα διαρκείας, έσοδα από χορηγούς, απλά εισιτήρια και με πάρα πολύ λιγότερη εφορία, ένα χρόνο μετά βρέθηκε να είναι μέσα με τα μπούνια. Ωραία τα λέμε, αλλά υπάρχει και η πραγματικότητα, συγχωρέστε με αλλά δεν μπορώ να το πω αλλιώς.

  Θα ήταν ωραία να είναι όλα τόσο απλοϊκά ( βάλε πολλά να πάρεις πολλά κλπ) αλλά δεν είναι. Και η σημερινή ΑΕΚ δεν αποτελεί πρωτοτυπία, όχι μόνο σε σχέση με προηγούμενες διοικήσεις της, αλλά ούτε και με τον υπόλοιπων μεγάλων. Ας προσπαθήσουμε να μη βλέπουμε τα πράγματα απλοϊκά και δεν προσπαθώ να το παίξω δάσκαλος εδώ. Υπάρχουν συγκεκριμένες οικονομικές συνθήκες πλέον, υπάρχει κι ένα έργο ζωής για την ΑΕΚ που σίγουρα δεν θα κυμανθεί στα όρια του αρχικά προβλεπόμενου προϋπολογισμού. Αυτό κρατήστε το παρακαλώ σαν απάντηση μου σε όλα τα σχόλια από δω και πέρα, περί οικονομικού, υπερβάσεων κλπ. Αν θέλετε την γνώμη μου, υπερβάσεις θα γίνουν, αλλά όσο λιγότερες γίνεται. Δηλαδή δεν ήταν υπέρβαση του Αραούχο; Μπροστά μας είναι το παράδειγμα.

  4. Περί του τι μπάτζετ έχει η ΑΕΚ. Η ΑΕΚ δεν έχει μπάτζετ και καμιά ελληνική ομάδα δεν έχει μπάτζετ. Αν είχατε την ευκαιρία να μιλήσετε με τους τεχνικούς διευθυντές και των τεσσάρων μεγάλων, να είστε σίγουροι πως απάντηση στο «ποιο είναι το μπάτζετ σου» δεν θα παίρνατε από κανέναν. Όλοι τους γνωρίζουν στο περίπου από που μέχρι που μπορούν να κυμανθούν σε ύψος συμβολαίων, ανάλογα με τη θέση και τις ανάγκες της ομάδας. Εκεί υπάρχει διαφορά από ομάδα σε ομάδα σίγουρα, αλλά αυτό δεν συνιστά συγκεκριμένο μπάτζετ. Μη κουράζεστε με αυτή την ερώτηση, δεν υπάρχει απάντηση. Ακόμη και τα μπάτζετ της ΑΕΚ, που φαίνονται σε πολλούς μικρά τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια, σε σχέση με τους αρχικούς υπολογισμούς στο περίπου, ξέφυγαν μίνιμουμ δύο εκατομμύρια ευρώ κάθε χρονιά. Άρα, πιο μπάτζετ; Όταν τελειώσουν οι μεταγραφές και βάλεις κάτω το κόστος του αγωνιστικού σου τμήματος, τότε καταλαβαίνεις τι μπάτζετ έχεις. Δεν υπάρχει μεταγραφικό μπάτζετ.

  5. Από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησα να αρθρογραφώ κι εδώ, αλλά και στην Ώρα και στην Εφημερίδα Των Συντακτών, αναφέρω συνέχεια πως για μένα η συζήτηση για μπάτζετ και ύψος συμβολαίων, είναι άνευ ουσίας, όταν μια ομάδα δεν έχει λυμένα τα ζητήματα της στην οργάνωση του μεταγραφικού σχεδιασμού. Η ΑΕΚ για παράδειγμα, αν το βάλεις κάτω, στηρίζεται περισσότερο στα πιο χαμηλά της συμβόλαια και έχει φάει φόλα από τα πιο υψηλά της σε πολλές περιπτώσεις.
  Το πρόβλημα της ΑΕΚ τα δύο προηγούμενα καλοκαίρια ήταν πρόβλημα οργάνωσης και έλλειψης συγκεκριμένης στόχευσης στις μεταγραφές. Σε ένα πρωτάθλημα σαν το δικό μας, αυτά τα στοιχεία έχουν περισσότερη σημασία. Γιατί ακόμη και με πολλά λεφτά, το καλύτερο που μπορείς να φέρεις συνήθως, είναι παίκτες σε φάση της καριέρας τους που είναι αμφίβολο αν θα σου δώσουν αυτό για το οποίο πληρώνεις. Ελάχιστες είναι οι εξαιρέσεις ( π.χ Ιντέγε) που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Και δεν νομίζω πως στο άμεσο μέλλον θα δούμε ακόμη και τέτοιες εξαιρέσεις. Δεν είναι πλέον δυνατό για μια ελληνική ομάδα να φέρει τον Τζιοβάνι ή τον Ζάχοβιτς, στην φάση της καριέρας τους που τους έφερε ο Κόκκαλης πριν 18 χρόνια. Άρα θα πληρώσεις μεγαλύτερο συμβόλαιο για να φέρεις αναγκαστικά έναν Καρντόσο για παράδειγμα, με μεγάλο ρίσκο να πάρεις ότι τελικά πήρε ο Ολυμπιακός ή ότι πήρε η ΑΕΚ από τον Αλμέιδα, που για τα δεδομένα της τα περσινά ήταν ένα υψηλό συμβόλαιο και για φέτος αν μείνει είναι ακόμη υψηλότερο.
  Το προβάδιασμα στην Ελλάδα θα το έχει αυτός που θα συνδυάσει σωστά τον μεταγραφικό του σχεδιασμό με τις αγωνιστικές του ανάγκες και επίσης θα διακρίνει σωστά τις περιπτώσεις που πρέπει να ανεβάσει λίγο τον οικονομικό πήχη. Πιστεύω πως το πρώτο αρχίζει να γίνεται καλύτερα σε σχέση με τις δύο προηγούμενες χρονιές στην ΑΕΚ και για το δεύτερο ελπίζω πως θα γίνει. Πολλές φορές είναι και θέμα τύχης και προσωπικής εκτίμησης να διακρίνεις το που αξίζει τον κόπο να ανέβεις λίγο.

  Ευχαριστώ και πάλι για τα σχόλια σας, τα λέμε πάλι σύντομα.

 2. Κλωναρίδης, Ταχτσίδης, Κονέ, Βασιλακάκης, Μόρας, κλείστε τους ΤΩΡΑ κι αφήστε επιτέλους τους Πειραματισμούς…
  Ο Κόσμος διψάει για ΑΕΚ δυνατή και για καλή Μπάλα…
  Υπάρχουν εξαιρετικοί Ελληνες που δέν πρέπει, απαγορεύεται να χαθούν…
  Αυτοί οι Ελληνες ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να χαθούν…

 3. Κωνσταντίνος Τ.

  Ένα θα πω.

  Το νου σας ρεμάλια μην κάνετε καμια και αρχίσετε να γκρινιάζετε για το Μανώλο.
  Πρέπει να μείνει άλλα δύο χρόνια τουλάχιστον και να δούμε τότε που θα μπορέι να φτάσει η ομάδα.
  ότι παιχτες έρχονται έρχονται από αυτόν.
  Από αυτά που έχω καταλάβει και έχω δει τόσα χρόνια αν δεν εχεις έναν προπονητή καλό(όπως ο Μανώλο) για κάποια χρόνια ομάδα δεν φτιάχνεις ποτέ.
  Τώρα για το πόσο ακριβώς κοστίζει ο ένας ή ο άλλος δανεικός ή αγύριστος νομίζω πως δεν το μαθαίνει ούτε η εφορία…

  Για αυτό ξαναλέω. Το νού σας ρεμάλια..

 4. Ασχολησου ρε με αυτα που σου πανε της Γ και της Β Εθνικης και ασε τους μεγαλους στην ησυχια τους !!!!!!!

 5. ροστερ πρωταθλητισμου

  Για τον Αραουχο αρχικα γραφτηκε οτι ηρθε με 800 χιλιαρικα,
  μετα οτι ο τετραμηνος δανεισμος εκανε 400 χιλιαρικα και αν θελαμε για του χρονου τοτε θα εδιναν 800,
  μετα ο Βεργης εγραψε οτι το πραγματικο ποσο του τετραμηνου δανεισμου του ηταν 200 χιλιαρικα.
  Σημερα γραφτηκε για πρωτη φορα απο εσενα 700 χιλιαρικα.

  Αποφασιστε ομως καποια στιγμη τι δοθηκε..

  ΟΚ δουλευονται περιπτωσεις πολλες, οργασμος πραγματικος που δεν βγαινει στη δημοσιοτητα, θα ‘ρθουν δυο τωρα, δυο μετα, ενας στο τελος, τα ‘καναν και αλλοι αυτα τα χαλια δεν γινονται πρωτη φορα, καλα ολα αυτα θα αποδειχτουν μεσα στον μηνα αφου δεν τα γνωριζουμε.

  Μπορουμε τουλαχιστον να γνωριζουμε ποιο ειναι το μεταγραφικο μπατζετ? Το ο,τι χρειαστει θα καλυφθει δεν ειναι απαντηση. Και περσι καλυφθηκε και καθε χρονο θα καλυπτεται σε ολες τις ομαδες στον κοσμο το ιδιο προσπαθουν. Το διαθεσιμο ποσο ρωταω. Θα μας το πειτε?

  • ωραίο μου πλυντήριο

   όταν σου λένε για το ποσό του δανεισμού του αραούχο ότι κυμαίνεται μεταξύ 200 και 800χιλ τι περιμένεις να σου πουν για το budget; είναι τόσο όσο χρειάζεται.

   • ροστερ πρωταθλητισμου

    Δεν πειραζει και η μη απαντηση λεει πολλα. Θα το ρωταω παντως συνεχως μεχρι να συγκινηθει καποιος.

    • Αν δεν καλύφτηκες με αυτή την απάντηση, δεν χρειάζεται να ρωτάς δημοσιογράφους. Καλύτερα να ρωτήσεις ψυχολόγο…

 6. Σε κδποια εχεις δικιο, αλλα δε γινεται να θεωρειται λογικο αυτο που συμβαινει. Το οτι τις προηγουμενες σεζον ο σχεδιασμος ειναι τραγικος , δε σημαινει οτι φετος ειναι καλος. Απλα ειναι λιγοτερο κακος.

 7. Γιωργος 66

  Πολυ σωστη η προσεγγιση του αρθρου, σαν θεωρια ομως. Τάσο ναι μεν φευγουμε απ την εμμονη -και ελλειψη ισως αλλης ατζεντας- του Majstro στην μικρη ΓιουγκοΣουηδικη δεξαμενη, παμε ομως δε, σε κατι που αποκλειει ολο το υπολοιπο τεραστιο παζαρι.
  Ποιοτικη φυσικα η Ισπανικη αγορα, αλλα εμεις εκ των πραγματων, παμε στην ΄Β διαλογη της και σε πολυ ειδικες περιπτωσεις που μας (τον) ενδιαφερουν. Ολα δεκτα, ειναι ενας δρομος με λογικη και αρκετα ποσοστα επιτυχιας.
  Στο ‘παζαρι μας’ ομως, εχω την αισθηση οτι εχει αποκλειστει πολυ κακως, η περιπτωση Ελληνων. Σιγουρα ο Μανολο νοιωθει ανετα με την συμμετοχη πολλων λατινων, αλλα αυτο δεν σημαινει απαραιτητα πετυχημενο αποτελεσμα. Να θυμισω την εποχη Φερερ και την συνυπαρξη καλων λατινων, οι οποιοι πλαισιωνοταν με μια πλειαδα και εμπειρων και νεων ταλαντουχων Ελληνων. Ωραια λοιπον φτιαχνουμε μια κυριως ΄ξενη’ ομαδα αλλα με ενα υποθετικο σεναριο που ο Χιμενεθ δεν τα παει καλα και τον σουταρουν…μετά τι;;;
  Ξανα απ την αρχη;;
  Με ενοχλει πολυ που χανεται η πιθανοτητα παντρεματος του Ελληνικου κορμου που ηδη εχουμε, με καποιους που χρειαζομαστε στη θεση που παιζουν και θα ανεβαζαν την ομοιογεννεια της ομαδας. Μερικοι εχουν περασει απο ΑΕΚ.
  Αναφερω τον Κλωναριδη (εχουμε λυσσαξει εδω μεσα μερικοι), τον Ταχτσιδη (το 8ακι που χρειαζομαστε) και γιατι οχι τον Μορα (ιδανικος για τριτος βασικος της παρεας εκει πισω). Γιατι οχι και Τζαβελα.
  Ουτε μυρωδια δηλαδη;;;;;;
  Δηλαδη θα ρωτησω τον Χιμενεθ για Κλώναρο, και παιζει να μου πει ….δεν θα παρω….;;;
  Ελεος!!!!

  • Αλέξανδρος

   Ρωτάς αν ο Ταχτσίδης και ο Τζαβέλλας έρχονται να παίξουν για τρακόσα χιλιάρικα συμβόλαιο?
   Άσε που δεν είναι ελεύθεροι.. ο Τζαβέλλας πριν λίγους μήνες υπέγραψε ως το 2019 στην Τουρκία.

   • Γιωργος 66

    Εφερα τα ονοματα και αυτων των 2 που αναφερεσαι, σαν παραδειγμα Ελληνων, που πιο πολυ ταιριαζουν στις θεσεις που ποναμε. Ο Τζαβελας ειναι αυτο που ακουω εδω και δυο χρονια αλλα φως δεν ειδα ακομα, για αριστεροποδαρο που παιζει και σεντερ και μπακ. Ιδανικος για μας οταν τσακωθηκε με Ιβιτς, αλλα εμεις χαρταετο. Πριν του κατσει το λαχειο Τουρκια, τον παιρναμε με πολυ λιγοτερα.Γνωριζω οτι δεν ερχονται με αυτα τα ποσα τωρα και εχουν συμβολαια. Ομως αυτη η ΑΕΚ που βλεπω, δεν δουλευει καν τετοιες υποθεσεις, ουτε σαν δοκιμαστικη πτυχιακη. Σαν προεργασια δηλαδη για μια μελλοντικη συνεργασια..
    Κατι που κανουν Ουζου-Λυμπε με μανια και υπομονη και θα δικαιωθουν. Ελληνικο και τσαμπουκαλεμενο συνολο
    Αυτο ειναι που με τρελλαινει..
    Ειναι δυνατον να βλεπω τετοια αδιαφορια για Κλωναρο και να ειμαι καλά..;

  • Σωστό το πνεύμα σου γενικά και ειναι κάτι που γράφω κατά κόρον εδώ και χρόνια. Εδώ μέσα θα με έχουν βαρεθεί σίγουρα.
   Ο Τζαβέλλας όμως μόλις υπέγραψε στη Τουρκία. Κι εγω τον ήθελα πολύ, εδικά για την θέση του αριστερού στόπερ αν και από όσο έχω δει στην Τουρκία αγωνίζεται περισσότερο ως αρ μπακ.

   Για τον Κλωναρίδη θα ειναι έγκλημα αν δε κινηθούν, ειδικά με το ποσό που ζητάει η Λανς(160 χιλιάρικα). Για τον μόνο λόγο που θα τους δικαιολογούσα αν δεν έκαναν τελικά κίνηση θα ήταν η πρόθεση να μην χωθούν στο Λύμπε.

   • Επίσης θεωρώ τον Μόρα εξαιρετική λύση για βάθος και εμπειρία στο ρότεισον όπως φυσικά και τους Ταχτσίδη Κονε, με την υποσημείωση για τον τελευταίο να μην έχει τραυματισμούς. Επιπλέον, δεν αντιλαμβάνομαι με καμια δύναμη γιατι δε κινήθηκαν για τον Βασιλακάκη, έναν παίτχη με τα καλύτερα τρεξίματα στο πρωτάθλημα που τελείωσε, χωρίς τραυματισμούς, ένα παίχτη «παίχτη προπονητή» που εκτελεί κατά γράμμα τους ρόλους που του ανατίθονται και αγωνίζεται με τρομερή ισορροπία μεταξύ άμυντικών και επιθετικών καθηκόντων.

    • Βεβαιως φιλε g_t_j εγω λεω εκτος του Μορα να φερουμε και τσορι ντομινγκεζ, Καμπιασο, Λετο που κλεινει ο Απολλωνας. Τι βλεπς ειναι φαβορι λες η ελαφρα ταξιαρχια φετος για το πρωταθλημα? Ο Μαραντονα καπου ειδα σε εναν αγωνα φιλανθρωπικο της μιλαει ακομη της μπαλας στα 65 του, θεωρω αν ερθει θα ανεβουν και οι πωλησεις των διαρκειας αρκετα.

    • Αυτές είναι οι σωστές Ελληνικές Επιλογές, που έπρεπε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να πάρουμε,
     αλλά δυστυχώς Ποιός μας ακούει…
     Κι οι Μέρες πέρασαν πολύ επικίνδυνα…

   • Γιωργος 66

    Γιατι ο Λυμπε δεν καραδοκει για οτι φευγει απο εμας;
    Η οριογραμμη ηταν ο Γιακουμακης νομιζω.
    Εκεχειρία τελος

    • Για τον Γιακομάκη έκανε πίσω γιατί τον είχε τάξει στην ΑΕΚ μολονότι τον ήθελαν με χίλια στο βάζελο όλοι. Επίσης ο Κλωναρίδης δεν «έφυγε» από την ομάδα τους. Ήταν δανεικός για 6 μήνες και επιχειρούν τώρα να τον αποκτήσουν με μεταγραφή. Στις δόσεις δε τα βρίσκουν – οι Γάλλοι τα θέλουν όλα μπροστά. Βέβαια αν πουληθεί ο Μπεργκ, όπως δείχνει ότι θα γίνει, ό,τι συζητάμε τώρα θα παραμείνει σε φιλολογικό επίπεδο. Δε νομίζω να έχουν θέμα να δώσουν 160 χιλιάρικα μετρητοίς σε εκείνη την περίπτωση.

    • Γιωργος 66 καλα τα λες αλλα αναφερεις καπου μεσα σου την εποχη Φερερ. Η εποχη Φερερ ηταν ακριβως πριν δεκα χρονια. Μπορει να το εχουμε στο μυαλο μας σαν χθες και ποτε περασαν τα χρονια αλλα περασαν. Τοτε εκτος απο το μεγαλο ταλεντο Παπασταθοπουλο(κανεις δε φανταζοταν τετοια εξελιξη, ουτε καν ο ιδιος ισως) ειχες στην ομαδα και 3 ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ παιχτες. Λυμπεροπουλος 32 χρονων, Δελλας 32 και Ζηκος 33, ακομη και Γεωργεα στα 31 που στη σημερινη ΑΕΚ θα φανταζε Ρομπερτο Καρλος. Σε καλες ποδοσφαιρικα ηλικιες. Τωρα κορυφαιο Ελληνα παιχτη κορυφαιο οπως ηταν αυτοι οι 3 δεν εχεις κανεναν οσο κι αν πανε να βαφτισουν ορισμενοι τον Μανταλο(μακαρι να γινει), τον Μπακασετα(μακαρι να γινει) κλπ. Για να καταλαβεις ο Ζηκος ειχε παιξει ηδη τελικο Τσαμπιονς λιγκ οταν ηρθε πισω επι Φερερ και ο Μανταλος πρωτο ματς προκριματικων τσαμπιονς λιγκ θα παιξει φετος. Δηλαδη θελω να πω πως η λογικη σου ειναι σωστη και εχει σιγουρα καποιο νοημα αλλα πλαισιωνοντας τους Λατινους με κορυφαιους Ελληνες παιχτες σε νορμαλ ηλικια και ενα- δυο πραγματικα ταλενταρες ομως. Τωρα να φερεις Μορα πισω στα 37 ναι μεν αλλα, να φερεις Κλωναριδη να πλαισιωσεις τους Λατινους εχεις ηδη παιχτες επιπεδου Κλωναριδη. Το πειραμα με Μορα κλπ. δε συμφωνω για ενα λογο που αποδειχτηκε δηλαδη στην πραξη. 4 χρονια μετα απο αυτα που λεω παραπανω απο την εποχη Φερερ, ο Αδαμιδης παει σκεφτομενος εξυπνα, λογο περιορισμενου μπατζετ? μπορει και τα δυο να κανει την κινηση που λες παραπανω. Φερνει πισω στην ομαδα τον 36 χρονο πλεον τοτε Λυμπε, τον 36 χρονο τοτε Δελλα, ειχες στο ροστερ Γεωργεα οπως και τον 34 χρονο καφε α ας πουμε με ολο το σεβασμου να παιξει το ρολο του Ζηκου, οπως και ο Μανωλας σουπερ ταλεντο ας πουμε οπως ο Παπασταθοπουλος στην εποχη Φερερ. Καλους ξενους σε καποιες θεσεις οπως Σκοκο, Λεοναρντο, Τζιμπουρ, σε εξαιρετικες ηλικιες τοτε και Ντιοπ να σου δωσει προσθετη εμπειρια. Το πειραμα δυστυχως δεν πετυχε οχι λογο μονο οικονομικων αλλα και λογο αλλων αγωνιστικων παραγοντων, δε μπορουσε ο Λυμπε στα 36 του να βαφτιστει πρωτος σκορερ ολου του πρωταθληματος οπως στα 31-32 του οσο κι αν εδωσε τα παντα, ουτε ο Δελλας να θυμιζει σε τιποτα τον παιχτη που σηκωσε Γιουρο κλπ. Η σεζον 2010-2011 και 2011-12 αυτη που αναφερομαι, μαντεψε με προπονητη παλι Χιμενεθ οπως τωρα. Τωρα κορυφαιοι Ελληνες στο επιπεδο που ηταν επι Φερερ ο Δελλας, ο Λυμπε, ο Ζηκος κλπ. ειναι ο Μητρογλου, ο Παπασταθοπυλος κλπ, καταλαβαινεις οτι δεν ερχονται αυτοι οι παιχτες. Θες ομως να κανεις πρωταθληματικη- ελληνικη την ομαδα πλαισιωνοντας την με καλους ξενους? παρε Σταφυλιδη, Οικονομου, Τοροσιδη γιατι οχι κλπ. Σκεψου και την περιπτωση Παοκ που πηγε να κανει κατι αναλογο με αυτο που λες. Σεζον 2013-14 ντε που ειχε παρει Τζιολη, ειχε τον Αθανασιαδη, πηρε Τζαβελα, Νινη, Σκονδρα κλπ. στο βωμο της Ελληνοποιησης τριτος βγηκε διοτι οι Ελληνες που πηρε ηταν επιπεδου τριτης θεσης πραγματι, τοτε επι Φερερ που αναφερεις ειχες Λυμπε, Δελλα αλλα και Ζηκο σε νορμαλ ηλικιες και ταλενταρα τον Παπασταθοπουλο, Ελληνες δηλαδη για πρωταθλητισμο και πηρες πρωταθλημα στο γηπεδο. Απαντω καθαρα ποδοσφαιρικα στα πλαισια διαλογου

     • Γιωργος 66

      Τοτε σε καθε γραμμη ηταν και μια κολωνα πολυ μεγαλης κλασης. Δελας, Ζηκος,Λυμπε. Αυτους εννοω εμπειρους. Τωρα εμπειρο μπορεις να πεις μονο τον Λαζαρο και σιγα σιγα τους Μανταλο, Μπακακη, Ανεστη, Λαμπροπουλο.Ακολουθει μια ομαδα απο πολυ ταλαντουχους νεους Ελληνες. Μπακασετας, Γιακουμακης, Γαλανοπουλος, Τζανετοπουλος,Μπαρκα, Τσιντωτα,Βλαχομητρο, Γιαννουτσο, Βασιλαντωνοπουλο.Με δυο ακομα Ελληνες εμπειρους και κολωνες στις γραμμες που παιζουν, θα εφτιαχνες τον δυνατο Ελληνικο σκελετο με 15 παιχτες. Μορας, Ταχτσιδης και Κλωναριδης θα εδεναν τέλεια

 8. ΕΞΩ ΟΙ ΤΣΑΤΣΟΙ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΥ

  Eίναι εντελώς άστοχο το άρθρο σου Τάσο Τσατάλη……Ποιός Μαιστόροβιτς; Είμαστε σοβαροί; Ο Τasos, o Aloupis δεν εγκρίνουν. Άρα αποτύχαμε στις μεταγραφές.

 9. Ολόκληρο κείμενο του Τάσου για τα μεταγραφικά και ένα «καλοκαίρι της λογικής» που όμως απουσιάζει παντελώς ο όρος (και ο ρόλος) του τεχνικού διευθυντή… Τυχαίο; Δε νομίζω.

 10. Προς το παρόν δεν γνωρίζω καμιά περίπτωση που να ασχολήθηκε σοβαρά η ΑΕΚ και να έχει χαλάσει οριστικά στο οικονομικό. Αν το γνώριζα θα το ανάφερα κι εδώ, δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Παιδιά επειδή διαβάζετε πολλά από δω κι από κει, βλέπω πως πολλά πράγματα τα παίρνετε σαν δεδομένα ότι ισχύουν. Δεν ισχύουν όλα όσα διαβάζετε.
  Αλλά αυτό που με εντυπωσιάζει περισσότερο, είναι πως κάνουμε ήδη κρίσεις για την μεταγραφική πολιτική της ομάδας, χωρίς ακόμη να ξέρουμε τις μεταγραφές που θα κάνει. Η ΑΕΚ φεύγει για την Πολωνία σε δέκα μέρες, δεν έχει επέλθει ακόμη καμιά καταστροφή. Όπως δεν θα επέλθει και καμιά καταστροφή, αν έρθουν δύο πριν την Πολωνία κι άλλοι δύο με την ομάδα τέσσερις πέντε μέρες ήδη στο Κιέλτσε. Κι άλλος ένας λίγο πριν τον προκριματικό. Για όνομα του θεού, πότε η ΑΕΚ είχε τελειώσει τις μεταγραφές της πριν να ξεκινήσει η προετοιμασία; Τσάμπιονς Λιγκ έπαιζε το καλοκαίρι του 2006 και μέχρι την τελευταία στιγμή έκανε μεταγραφές σε βασικές θέσεις. Ποια εποχή και με ποια διοίκηση λοιπόν είχαμε φτιάξει το ρόστερ πριν πάει η ομάδα στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, για να λέμε τώρα, 18 Ιουνίου πως συμβαίνει κάτι φοβερό; Μόνο από την Γ’ στην Β’ Εθνική είχαν τελειώσει νωρίς οι μεταγραφές και ήταν και λογικό.
  Ο Χάιμε αν τελικά είναι αυτός που θα έρθει(δεν είναι 100% σίγουρο), θα έρθει για βασικός. Συγχωρέστε με αλλά δεν θα κάνω κρίση για το επίπεδο ενός παίκτη πριν έρθει, όταν έχουν γίνει τρία – τέσσερα ταξίδια ειδικά για να τον παρακολουθήσουν, άνθρωποι που γι’ αυτή την δουλειά προσλήφθηκαν και πληρώνονται κι έχουν κι ένα βιογραφικό στον τομέα τους και όταν ο προπονητής είναι καλυμμένος με τον παίκτη. Με συγχωρείτε κάποιοι παιδιά, σεβαστές οι απόψεις που διαβάζω, αλλά εμφανίζεστε πολλοί απόλυτοι για πράγματα που δεν γνωρίζετε, ούτε εσείς ούτε κι εγώ. Κι αυτό είναι λίγο χαζό, μετά συγχωρήσεως. Όσα λάθη και να έχουν γίνει στην ΑΕΚ, ακόμη και όσοι έχουν περάσει κι έχουν αποτύχει, δεν παύουν να ξέρουν ποδόσφαιρο οι περισσότεροι τουλάχιστον, πολύ περισσότερο από τον οποιονδήποτε από μας. Ή μήπως αυτοί δεν έχουν άγχος και ενδιαφέρον για να είναι η ομάδα έτοιμη έγκαιρα και περιμένουν από μας να τους το πούμε;
  Επίσης ποιος είπε ότι είναι φθηνός ο κάθε Χάιμε; Και τι σημαίνει φθηνός; Ο Πατίτο για παράδειγμα που με βάση την περσινή συμφωνία, για φέτος πάει για κοντά στις 600 χιλιάδες ευρώ είναι ένας φθηνός παίκτης; Κι από που βγαίνουν αυτά τα συμβόλαια; Από που βγαίνουν οι 700 χιλ. ευρώ που κόστισε για τέσσερις μήνες ο Αραούχο; Κι επειδή τα έχει αυτά τα συμβόλαια ήδη η ΑΕΚ, χωρίς κανονικά να μπορεί να τα έχει και χωρίς να υπάρχει ούτε η μίνιμουμ ανταπόκριση από τα έσοδα, μπαίνει δυο χρονιές από 4-5 εκ. ευρώ μέσα και τα οποία βέβαια δεν καλύπτονται με χρήματα από τον ουρανό, αλλά από αυτούς που σύμφωνα με τον μύθο… δεν βάζουν τίποτε. Για να μιλήσουμε και λίγο με βάση την πραγματικότητα, έτσι;

  • Εύστοχο άρθρο,ακόμα πιο εύστοχο σχόλιο!
   Μπράβο Τάσο!

  • Προφανώς και έχουμε τελείως διαφορετική άποψη στο πως βλέπεις εσύ την διοίκηση και στο πως εγώ…θα σου πω κάτι για αυτά τα 4.5 εκατομμύρια που λες ότι μπαίνει μέσα…όντως αλήθεια είναι αλλά σε κάθε σοβαρή επιχείρηση πρώτα επενδύεις και μετά βγάζεις κέρδη…αν επενδύσεις με συμβόλαια 300 χιλιάδων θα έχεις τα ανάλογα κέρδη…έτσι είναι…πάντως ακόμα περιμένω να μου πεις από τα ονόματα που έχουν ακουστεί εδώ και 2 χρόνια ( μιλάω καθαρά για αυτούς που ασχολήθηκε η ΑΕΚ ) αν έκανε έστω σε μια θέση την υπέρβαση και πήρε τον καλύτερο…

  • ΩΡΑΙΑ ΑΡΑ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΜΕ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑ ΧΑΙΜΕ ΑΛΜΕΙΔΑ ΜΑΝΤΑΛΟ ΚΑΙ ΛΑΖΑΡΟ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΚ;

  • ωραίο μου πλυντήριο

   Μπαίνει μέσα η παε και δεν πλησιάσαμε ούτε δίπλα από το πρωτάθλημα και για ευρώπη ούτε λόγος. Άρα η διοίκηση πως κρίνεται; Αν συνεχίσει έτσι τι θα αφήσει κι αυτή; Ένα κύπελλο και χρέη, ότι και ο αδαμίδης δηλαδή, με μια διαφορά, την κηλίδα της Γ΄. Μόνο έτσι μπορούσε να βάλει πόδι στην ερασιτεχνική και να φτιάξει γήπεδο τζάμπα.

  • Μιχαλης Τζο

   επιτέλους μια φωνή λογικής…άντε γιατί παρά έγινε το κακό με την κλάψα και την γκρίνια…λίγο σεβασμός σε όσους πληρώνουν και σε όσους δουλεύουν νυχθημερόν για τη μεταγραφική ενίσχυση δε βλάπτει, όπως και λίγη εμπιστοσύνη στον προπονητή που κάτι παραπάνω θα ξέρει από τα βιντεάκια στο youtube και τις κοστολογήσεις του transfermarkt

 11. ΤΖΑΜΠΕ ΠΑΛΤΑ ΑΠΟ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΕΝΕΣ ΟΜΑΔΕΣ , Ή Β ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΤΟΥ 200ΑΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΤΑΚΙΑ … ΑΝ ΗΤΑΝ ΜΑΓΚΕΣ ΕΦΕΡΝΑΝ ΑΡΑΟΥΧΟ ΣΚΟΚΟ ΜΠΟΥΡΓΚΙ ΕΝΑΝ ΣΤΟΠΕΡ ΤΥΠΟΥ ΒΡΑΝΙΕΣ , ΕΝΑΝ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ ΕΣΤΩ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΠΑΡΟΧΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕ ΕΚΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ , ΤΩΡΑ ΜΕ ΜΠΑΧΟΥΙΔΕΣ ΜΠΑΚΑΣΕΤΕΣ ΑΛΜΕΙΔΕΣ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥΣ ΜΠΑΡΚΕΣ ΒΙΝΙΣΙΟΥΣ ΜΑΝΤΑΛΟΥΣ ΡΟΜΕΡΟ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΜΕΤΑ

 12. Αλέξανδρος

  Το μόνο θετικό στοιχείο φέτος είναι η παραμονή Χιμένεθ.
  Βλέπουμε πως οσο περνούν οι μέρες χάθηκαν απ’την επικαιρότητα κάτι λιμά απο τη Σκανδιναβία που πήγαινε να μας φορτώσει ο Μαϊστόροβιτς.
  Βέβαια όταν όλες οι επιλογές είναι απο την Ισπανία δεν μπορείς να ξέρεις πόσες θα πιάσουν, αλλά τουλάχιστον είναι επιλογές που έχει γνώση ο Μανώλης.
  Τικ-τακ-τικ-τακ..

  • Βεργίτσης

   Παντως την μεταγραφη του Μαιστοροβιτς τον Αινταρεβιτς δεν την λες και κακη. Εξαιρετικες εκτελεσεις φαουλ, απλωνει με το μαγικο ποδι του το παιχνιδι της ομαδας, το υψος του βοηθα την ομαδα στις στατικες φασεις αλλα ειναι λιγο αργος. Βεβαια θα μου πεις Αλεξανδρε και θα εχει δικαιο αν αυτος ο παιχτης ειχε και ταχυτητα θα επαιζε Μπαρτσελονα

   • Θα στο ξαναπώ για ακόμη μια φορά: Εχεις το σεβασμό μου

   • Αλέξανδρος

    Eίχε πάει για ενα φεγγάρι και στη Λίβερπουλ για να τους κουβαλάει τα νερά, αλλά επειδή το νερό μέχρι να το πάει ζεσταινόταν τον έστειλαν ξανά πίσω.
    Οπότε έμεινε στη Σουηδία που έχει κρύο και δεν ζεσταίνονται τα νερά τόσο γρήγορα 😛

   • ωραίο μου πλυντήριο

    με το μαγικό του χέρι απλώνει αριστοτεχνικά τα σώβρακα της ομάδας, ενώ το ύψος του τον δυσκολεύει γιατί ο ευθυτενής αισθάνεται μειονεκτικά, ωστόσο το -ιτς ακούγεται τόσο γλυκά, οπότε κάθε κόμπλεξ πάει περίπατο με τους λοιπούς συνταξιούχους που έχουν μαζευτεί στην παε.

 13. Γαμπριτσος

  Tασο ας παρουμε και κανεναν δανεικο στο κατω κατω, δε καταλαβα χολερα εχουν? Και ο γαυρος τον Μποκανι που πανηγυριζουν δανεικο τον πηραν, αλλα να παρουμε δανεικο τετοιας αξιας

 14. Παλαιμαχος

  Ωραιο το αρθρο Τασο. Ετσι φαινεται οτι η ΑΕΚ κινειται πιο στοχευμενα απο καθε αλλη φορα εχοντας ξεκαθαρο προσανατολισμο στο τι ψαχνει και που το ψαχνει(Ισπανια κυριως). Αρκει η διοικηση να κανει ολα τα χατηρια στον Χιμενεθ χωρις τσιγκουνιες. Απο εκει και περα αν ο Χαιμε ερχεται για συμπληρωμα στο ροστερ ειναι μια σπουδαια μεταγραφη διοτι θες σε μια σεζον με πολλους αγωνες παιχτη με τα χαρακτηριστικα του. Αλλα για συμπληρωμα διοτι θελουμε δυο εξτρεμ επιπεδου περα απο τον Χαιμε δυο εξτρεμ ακομη καθως Πατιτο, Βαργκας εφυγαν και ηδη ψαχναμε εξτρεμ απο περυσι. Τωρα για τις αλλες θεσεις ειναι δεδομενο που θελουμε ενισχυση.

  ΥΓ1 Θεωρω αδιανοητο να μην δοθούν 4-5 μεγαλα συμβολαια για παικτες παγκοσμιας κλασης οπως σκοκο, αραουχο, καρσελα, τζουρου κλπ.

 15. Τάσο ο Μελισσανίδης είχε πει φέτος ότι έμαθε από τα λάθη του και ότι ξέρει από εδώ και πέρα τι χρειάζεται η ΑΕΚ για να πάει μπροστά…δυστυχώς εδώ και δύο χρόνια τα λόγια του «Προέδρου» μετά από κάθε σεζόν δεν γίνονται πράξεις το καλοκαίρι…το πρόβλημα της ΑΕΚ μέχρι σήμερα που μιλάμε δεν είναι ότι μερικοί παίκτες δεν θέλουν να έρθουν ( έτσι όπως μας λέτε ) αλλά ότι δεν δίνει πάνω από 400 χιλιάδες για παίκτη…το κρίμα είναι ότι για ακόμα μια χρόνια θα χάσουμε την δυνατότητα στο να παίξουμε Ευρώπη θα χάσουμε το πρωτάθλημα από τον πρώτο μήνα και εσείς πρώτοι θα βγείτε να πείτε ότι φταίει ο κακός προπονητής Χιμένεθ ο κακός Μαϊστόροβιτς που δεν βρήκε τους παίκτες που έπρεπε και κουβέντα για τον «πρόεδρο»….το πρόβλημα της ΑΕΚ εδώ και τρία χρόνια είναι ξεκάθαρο…πέρσι προτίμησε να μείνει με 2 εξτρέμ ( Χριστοδουλόπουλος Ροντρίγκες ) επειδή δεν ήθελε δώσει παραπάνω λεφτά….περίμενε μέχρι τον Αύγουστο για παίκτες ( είτε με ιστορικό με τραυματισμοσύ είτε μεγάλοι ) για να πληρώσει φθηνά συμβόλαια με αποτέλεσμα να χάσουμε την ευκαιρία να μπούμε στην Ευρώπη…και σε ρωτάω ευθέως και περιμένω να μου απαντήσεις….σε ποια θέση πήρε τον καλύτερο από αυτούς που έχουμε ακούσει εδώ και 2 χρόνια? ΚΑΝΕΝΑΝ…πάντα το κριτήριο του ήταν στο να έχει φθηνό συμβόλαιο και όχι στο να δώσει 200-300 χιλιάδες παραπάνω…έτσι δυστυχώς δεν κάνεις ομάδα…και για να μην το κουράζω πολύ έχουμε 19/06 παίκτες ποιοτικοί μας έχουν απορρίψει επειδή η προσφορά της ΑΕΚ ήταν πολύ χαμηλή και αν πάμε με αυτό τον ρυθμό μέχρι την προετοιμασία ο Χιμένεθ δεν θα έχει παίκτες για να παίξουν οικογενειακό διπλό….με ένα φορ, ένα εξτρέμ, με κανένα αριστερό μπακ και με 2 στόπερ έχει μείνει η ΑΕΚ…και το ΤΟΝΙΖΩ δεν πρέπει να γίνουν μεταγραφές για να λέμε ότι γέμισε το ρόστερ αλλά μεταγραφές με ποιότητα…

 16. Διώξτε Αιντάρεβιτς. Αλμέιδα. Είναι τουριστόνια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *