Η ευθύνη του Μαϊστόροβιτς…

Πιάσαμε 17 Ιούνη. Και η ομάδα φεύγει για την Πολωνία και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στις 29 Ιούνη. Η επόμενη μέρα της νίκης επί του Πανιωνίου, όπου η ΑΕΚ «σφράγισε» την πρωτιά στα play offs ήταν η 1η Ιούνη. Άρα έχουμε 17 μέρες χωρίς κάποια μεταγραφή κι επειδή εκτιμώ ότι μέσα στο επόμενο τριήμερο, είναι από δύσκολο έως απίθανο να έχουμε κάποια οριστική κίνηση, πάμε για 20ήμερο.

Η ΑΕΚ, βέβαια, ξεκίνησε τον προγραμματισμό για τη νέα σεζόν, με το τέλος των play offs, έχοντας σημαντικά πλεονεκτήματα που δεν είχε τις δύο προηγούμενες χρονιές. Το βασικότερο πως έχει συμφωνήσει με τον προπονητή, με τον οποίο τελείωσε την προηγούμενη σεζόν και ξέρει καλά την ομάδα. Και το εξίσου πολύ βασικό είναι πως διαθέτει μια αξιόλογη βάση παικτών, οπότε δεν χρειάζεται να προβεί σε καμιά δεκαριά μεταγραφές.

Ο Χιμένεθ πριν φύγει για την Ισπανία, μίλησε με τον Μαϊστόροβιτς και του είπε τις θέσεις στις οποίες θα πρέπει να ενισχυθεί η ΑΕΚ. Τα «μέτωπα» λοιπόν δεν ήταν ευθύς εξ’ αρχής πολλά, δίνοντας έτσι στην ΑΕΚ μια «άλφα» χρονική πολυτέλεια για να εντοπίσει στόχους, καθώς και για να κάνει υπομονή για άλλους, όπως ο Σκόκο και ο Αραούχο. Ούτως ή άλλως, για τους δύο συγκεκριμένους και να ήθελε να κάνει κάτι αμέσως, δεν γινόταν εκ των πραγμάτων.

Παράλληλα, ο Χιμένεθ είχε αποφανθεί και για το τι πρέπει να γίνει με τους παίκτες από το υπάρχον ρόστερ, δηλαδή ποιοι πρέπει να μείνουν και ποιοι να φύγουν. Και ανεξαρτήτως αν κάποιος συμφωνεί ή έχει τυχόν ενστάσεις για κάποια από τις εισηγήσεις του για παραμονή ή αποχώρηση, από τη στιγμή που απεφάνθη ο προπονητής της ομάδας, η ΑΕΚ όφειλε να προχωρήσει αυτά τα ζητήματα.

Κατ’ εμέ, το πρόβλημα δεν είναι τόσο το ότι δεν έχουν κλείσει ακόμα μεταγραφικά μέτωπα. Το βασικότερο πρόβλημα είναι ότι αφενός παραμένουν ανοιχτά κάποια που θα έπρεπε να είχαν κλείσει και αφετέρου ανοίγουν καινούργια, όπως συνέβη εσχάτως με τον Ντίντακ. Έναν παίκτη για τον οποίον η ΑΕΚ σκεφτόταν από τα μέσα της περασμένης σεζόν να μην τον κρατήσει, αλλά ο Χιμένεθ εισηγήθηκε ότι τον θέλει. Και τώρα, ο Ισπανός άρχισε τα… δικά του, εκνευρίζοντας τη διοίκηση της ΑΕΚ. Κατ’ εμέ, την εκνευρίζει δικαιολογημένα, αλλά το μείζον δεν είναι το ποιος έχει δίκιο και το ποιος έχει άδικο. Το θέμα είναι ότι άνοιξε ένα ακόμα μέτωπο.

Το θέμα είναι επίσης ότι δεν έχει κλείσει ακόμα το τι θα γίνει με τον Πατίτο. Το θέμα είναι ότι δεν έχει κλείσει ακόμα το τι θα γίνει με τον Πέκχαρτ. Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα στην ΑΕΚ, όπου έχει αποδειχτεί ότι η αναβλητικότητα δεν έχει κάνει καλό. Σε κάποια θέματα επιβάλλεται η υπομονή (με τα απαιτούμενα όρια βέβαια), σε κάποια άλλα η επιμονή, σε κάποια η εγρήγορση, αλλά και σε κάποια η βιασύνη. Η αναβλητικότητα αντί να κλείνει μέτωπα, ανοίγει νέα και εγκλωβίζει την ΑΕΚ σε καταστάσεις που δεν θα έπρεπε.

Η ΑΕΚ, επίσης, δείχνει να έχει απωλέσει το «όπλο» των πωλήσεων. Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από αυτό με τον Γιόχανσον, δεν υπάρχει. Δεν γίνεται δηλαδή, ο Μαϊστόροβιτς, να μην έχει καταφέρει μέσα σε εννέα μήνες, ούτε να ανανεώσει το συμβόλαιο του Σουηδού μέσου, ούτε και να έχει φέρει πρόταση γι’ αυτόν! Που κανονικά θα έπρεπε να τα έχει κάνει και τα δύο… Αν δηλαδή, δεν μπορεί να έχει φέρει πρόταση για τον συμπατριώτη του, που είναι 27 χρονών και βασικός και σταθερά μέσα στους κορυφαίους της Εθνικής Σουηδίας, αναρωτιέσαι εύλογα για ποιον θα έρθει πρόταση.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ ότι θέλω να φύγει ο Γιόχανσον. Αλλά, οι πωλήσεις αποτελούν επιτακτική ανάγκη για την οικονομική ευρωστία κάθε μεγάλου κλαμπ, παγκοσμίως. Πόσο μάλλον για την ΑΕΚ, που μόλις πριν από τέσσερα χρόνια ξεκίνησε από το μηδέν και που δεν έχει καθόλου έσοδα από συμμετοχή σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, από γήπεδο, από μεγάλες χορηγίες.

Ο «μαύρος Απρίλης» του 2013 δεν πρέπει να ξεχαστεί ποτέ και δεν πρόκειται να επαναληφθεί ποτέ. Και το νούμερο-ένα «μάθημα» που πήρε η ΑΕΚ τότε, είναι η αναγκαιότητα για την οικονομική της αυτάρκεια. Αν, λοιπόν, η ΑΕΚ είχε ανανεώσει τον Γιόχανσον και τον πούλαγε με 4-5 εκατομμύρια ευρώ (που προσωπικά πιστεύω ότι με έξυπνες κινήσεις, τον συγκεκριμένο παίκτη μπορείς να τον πουλήσεις και με αρκετά περισσότερα), έκλεινες ένα μέτωπο και αυτομάτως θα μπορούσες να κλείσεις και όλα τα μεταγραφικά! Πάρε και Σκόκο, πάρε και Αραούχο ή αντι-Αραούχο, πάρε και δύο εξτρέμ που… φυσάνε, πάρε και στόπερ, πάρε και ένα αμυντικό χαφ από τη στιγμή που θα έφευγε ο Γιόχανσον.

Αλλά, ακόμα κι αν δεν τον πούλαγες, και πάλι θα έπρεπε να τον είχες ανανεώσει, αφενός για να τον έχεις ικανοποιημένο (αξίζει άλλωστε αποδεδειγμένα την ανανέωση) και αφετέρου για να μην πάθεις τη… νίλα του αιώνα και τον χάσεις τσάμπα το άλλο καλοκαίρι.

Για να ξέρουμε τι λέμε, τη δουλειά αυτή και την ευθύνη για όλα τα παραπάνω, την έχει ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας. Το καλοκαίρι που διανύουμε αποτελεί το μεγάλο «τεστ» για τον Μαϊστόροβιτς.

Προφανέστατα είναι πολύ νωρίς για απολογισμό. Ούτε και λήγει η μεταγραφική περίοδος στις 29 του μήνα, όταν θα φύγει η ΑΕΚ για την Πολωνία. Αλλά, οπωσδήποτε, θα πρέπει να έχουν κλείσει κάποια μέτωπα. Για παράδειγμα, δεν μπορεί να αρχίσει το «χτίσιμο» της νέας ΑΕΚ, χωρίς να έχει ο Χιμένεθ τους εξτρέμ του, έστω τον έναν από τους δύο και τον άλλον λίγες μέρες αργότερα.

Δεν μπορεί να κάνει προετοιμασία και να μην συμπληρώνει ούτε τετράδα στόπερ για το δίτερμα (με δεδομένο ότι ο Κολοβέτσιος δεν υπολογίζεται και ο Λαμπρόπουλος θα είναι off μέχρι τον Οκτώβρη). Δεν μπορεί να μην έχει αριστερό μπακ, εφόσον τελικά φύγει ο Ντίντακ.

Δεν είναι μόνο το θέμα της γκρίνιας του κόσμου και του κλίματος που διαμορφώνεται. Είναι κυρίως θέμα ουσίας. Στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, πρέπει να έχεις σε ένα ποσοστό 75-80%, τους νέους παίκτες. Ειδικά όταν έχεις μπροστά σου, δεδομένα διπλή ευρωπαϊκή πρόκληση.

Θέλω να πιστεύω κι επειδή ξέρω ότι η ΑΕΚ τα… τρέχει όλα τα θέματα (απλά τα… τρέχει όλα μαζί, παράλληλα, χωρίς να έχει κλείσει ακόμα κανένα), ότι στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας, θα σχολιάζουμε από πολύ διαφορετική, πιο ήρεμη και πιο αισιόδοξη βάση.

Υ.Γ.: Στο θέμα του επιθετικού, δεν μπορεί να πει κανείς ότι η ΑΕΚ δεν προχωρά με τη σωστή σειρά και λογική. Έχει κάνει την κίνησή της για τον Σκόκο, ετοιμάζεται να κάνει και για τον Αραούχο. Και παράλληλα, έχει εντοπίσει και βολιδοσκοπεί και εναλλακτικές. Κατ’ εμέ, θα είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσει την υπόθεση του Σκόκο και να τον κάνει δικό της. Με το ενάμισι πόδι στην πόρτα της εξόδου από τη Νιούελς είναι και πέταγε… φωτιές πάλι, βάζοντας δύο γκολ στο τελευταίο ματς για το Κύπελλο. Από διπλό «πονοκέφαλο» και… βάλε, ξεμπερδεύεις με την απόκτηση του Νάτσο. Και αναφέρομαι σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, γιατί τα οφέλη συνολικά, θα είναι πολύ περισσότερα. Αλλά, το πιο σημαντικό είναι ότι φέρνεις έναν παικταρά που ξέρεις ποιος είναι, τι μπορεί να κάνει και το κυριότερο, τα κάνει ακόμα χωρίς διακοπή. Δεν είναι να πεις δηλαδή ότι τον τελευταίο χρόνο δεν ήταν σε καλή κατάσταση κι έχεις κάποιον ενδοιασμό. Και ξέρεις τι κίνητρο έχει και σε τι βαθμό όσον αφορά στην ΑΕΚ.

70 Σχόλια

 1. Γιωργος 66

  Η δίψα του κόσμου της ΑΕΚ για τα 4 ευρωπαικα ματς είναι τεραστια. Είναι επισης και αναμενομενη. Ο στερημενος λαος δεν ζητά απλά την συμμέτοχη, αλλά την είσοδο της ομάδας τουλάχιστον στους ομίλους του Γιούρια.
  Δεν είναι όμως μόνο μια επιθυμία του κόσμου, αλλά ουσιώδες θέμα επανένταξης της ομάδας, στο δρόμο της ευρωπαϊκής διάκρισης. Για οικονομικούς λογούς και για λογούς πρεστίζ.
  Είμαστε περίπου ένα μηνά πριν το πρώτο παιχνίδι και ενώ στις τάξεις του κόσμου κυριαρχεί αυτή η λαχτάρα, στα κλιμάκια της ΠΑΕ, η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι, ή δεν αντιλαμβάνονται την αγωνιά του κόσμου, ή ότι δεν δεν δειχνουν το παραμικρο σημαδι αισιοδοξιας και συμπορευσης με αυτή την προσμονη.
  Δεν εχουν κανει μετα το τελος των πλει οφ μια δηλωση, δεν εχουν δωσει μια νότα στηριξης και συντηρησης, αυτου του σπουδαιου συναισθηματος και του ευχαριστου κλιματος.
  Αποτελεσμα η ωραια ψυχικη διαθεση του λαου Μας , που χαρηκε με την ειδηση της συμμετοχης έστω στο ΤΣ.Λ, μέρα με τη μέρα να μετατρεπεται σε απογοητευση.
  Όταν τον υπεροχο και πονεμένο αυτόν κοσμο, δεν τον δειχνεις με λογια και πραξεις –ιδίως με αυτές- ότι επιζητας και εσυ το ιδιο, θα αρχισει η αμφισβητηση.
  Κρίμα γιατι οι συνθηκες δειχνουν να είναι οι καταλληλες. Ο αντιπαλος που θα εχουμε (μια από τις γνωστες 5 ομαδες) μπορει να μην είναι στη θεωρια προσιτος , αλλα το καθημερινο ρεπορταζ δειχνει αποδυναμωση στις περισσοτερες από αυτές τις ομαδες. Ετσι με καποια μικρη ευνοια της τυχης και με δικη μας ενισχυση, ισως ηταν μια χρυση ευκαιρια που φαινεται να χανεται.
  Μια ομαδα αποκτα απηχηση και νεους οπαδους, όχι μονο με εγχωριους τιτλους, αλλα με την διεθνη διακριση. Σε πολλους από εμας, αυτή εχει λειψει παραπανω.. Κριμα…
  Μακαρι να γινουν όλα σε χρονο ρεκορ και εμεις οι γκρινιάρηδες της `άγονης κοιλάδας του Ιούνη`, να διαψευστουμε..

  • Αλέξανδρος

   Η αλήθεια είναι πως εκτός απο τη θολούρα στις μεταγραφές, γενικότερα επικοινωνιακά η ΠΑΕ πρέπει να παρακολουθήσει σεμινάρια απο άλλες ομάδες που είναι μπροστά απο εμάς.
   Η ΑΕΚ θυμίζει μια γριά 90 ετών και λειτουργεί με ρυθμούς δεκαετίας του 80, τη στιγμή που ο άλλος έχει βγάλει ακόμα και τσίχλες που γράφουν πάνω «παοκ» και πουλάει τρελά ξερωγώ.

   • Γιωργος 66

    Αλεξανδρε τα εχουμε ξαναπει. Στις προσωπικες του δουλειες εχει το καλυτερο team ο Μελ για αυτα τα θεματα.
    Εντος ΑΕΚ, φτωχεια καταραμενη…

 2. Θανασάρας

  φέρτε ρε κλωναράκο και κονέ και φέρτε και κατίδη
  κι ύστερα θα δούμε μπαλάρα να φχαριστηθούμε μαζί με τον αραούχο.
  φέρτε αραούχο πληρώστε και φέρτε τον και δίπλα του βάλτε ελληνάκια
  για παθιασμένη μπαλάρα.
  μήν ψάχνεστε για άχρηστους τουρίστες.
  πληρώστε μόνο για αραούχο.
  νάχει παρέα τον κλωναράκο, τον κονέ για μυαλό και τον κατίδη για πάθος.
  μπροστά εχεις το τάνκ τον γιακουμάκη κι είσαι κομπλέ.
  ρε σείς δέν χρειάζονται πολλά λεφτά.
  μονάχα τον αραούχο εξασφαλίστε.

 3. Τον Μαιστόροβιτς ρε παιδιά θα τον κρίνουμε μέχρι αρχές Ιουλίου όπου θα έχουμε σίγουρα μια πρώτη εικόνα των φετινών μεταγραφών.Χθες απ’ότι άκουσα(sport fm) τις επόμενες 8-10 μέρες θ’ανακοινωθούν 2-3 πρώτες μεταγραφές.Συνολικά θα γίνουν περισσότερες απο 5 μεταγραφές(6-7 πιστεύω), ειδικά μετά και την υπόθεση του Ντίντακ(που ξεκάθαρα ΔΕΝ φταίει η διοίκηση αλλά ο παίκτης).Το θέμα είναι μέχρι τον πρώτο προκριματικό να έχουμε πληρότητα κατά 80%-85% γιατί η μεταγραφική περίοδος κρατάει(εαν δεν κάνω λάθος) μέχρι περίπου μέσα Σεπτεμβρίου(πιο συγκεκριμένα η περίοδος αρχές-μέσα Σεπτεβρίου αφορά(νομίζω) μόνο ελεύθερους παίκτες).Όπως και αν έχει μέχρι τον πρώτο προκριματικό επιβάλλεται να έχει ο προπονητής έναν κορμό βασικών παικτών για να μπορέσει η ομάδα να πετύχει πρόκριση στα playoffs του CH. L. που αυτόματα θα της δώσει και το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa(σε περίτπωση που δεν τα καταφέρει στα playoffs του CH.L.).

  • Διευκρίνιση:
   Όταν αναφέρομαι «στον πρώτο προκριματικό» εννοώ τον πρώτο αγώνα, γιατί είμαστε/συμμετέχουμε στον τρίτο προκριματικό του CH .L.!!!

   • Αλέξανδρος

    Γι’αυτό διαβάζουμε τόσα άρθρα ανησυχίας και στο enwsi.
    Διότι οι μέρες πέρασαν και επικρατεί απόλυτη ησυχία.
    Φυσικά έχεις άπλετο χρόνο για να βρείς παίκτες, αλλά το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι πως ΠΡΕΠΕΙ να τους έχει φρέσκους και ετοιμους στις 27 Ιουλίου, πράγμα που σημαίνει πως θα πρέπει να έρθουν άμεσα.
    Θα δούμε.. μια εβδομάδα έμεινε.
    Φυσικά για να προλάβουν πρέπει κάθε μέρα να ανακοινώνεται και ένας παίκτης, χώρια οι αποδεσμεύσεις που θα’πρεπε να έχουν ξεκαθαρίσει ηδη, μιας και είναι το εύκολο κομμάτι της υπόθεσης

 4. Ο Μπαμπας

  Η ευθήνη του Πάνου Λούπου και του κάθε λουπου?

 5. ΚΑΒΟΥΡΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΣ
  ΠΟΙΟΣ ΜΑΙΣΤΟΡΟΒΙΤΣ,ΠΟΙΟΣ ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ ,ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΟΒΑΝΟΒΙΤΣ
  ΝΑΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ

 6. Ολοι σας ξερετε εδω μεσα οτι για το χαλι μας ευθυνεται σποκλειστικα ο Μελ….αλλα για ενα περιργο λογο δεν το γραφετε ….. μια ο Μαιστορεβιτς…μια ο Μιλοβανοβιτς….μια ο Πογιετ…μια ο Λε Μπαρτολο….ολοι φταινε εκτος του …ελεος ποια….εδω ολοι οι δημοσιογραφοι φοβουνται να γρψουν το ονομα του…καλα η ΚΑΜΟΡΑ ΤΗΣ ΣΙΚΕΛΙΑΣ ειναι?…..

  • Κανείς δεν φοβάται να γράψει τίποτα, αλλά γράφει ότι πιστεύει και μόνο

   • ΤΩΡΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣΑΤΕ

    • Αν δεν πιστεύεις είσαι ελεύθερος να αναζητήσεις αλλού «ελεύθερη» ενημέρωση

     • αηδιασμενος

      Ασε ρε φιλε Σταυρο «κανεις δε φοβαται να γραψει τιποτα»
      Εδω κ 4 χρονια παρουσιαζεται το ασπρο μαυρο, τι εγινε, ξεχασατε τη μπαλα,αυτο θες να μας πεις?κ ενω η αληθεια ειναι στο γηπεδο και σας διαψευδει συνεχως,εσεις το βιολακι σας
      Δε μπορει ρε φιλε τετοιο καψιμο ,ειστε δημοσιογραφοι τοσα χρονια
      Πες οτι τον φοβαστε κ σας δικαιολογω απολυτα,απλοι εργαζομενοι ειστε, γιατι να τα βαλετε με μαφιοζους?
      Ειναι τοσο σπαγγος που αποκλειω να σας δινει χαρτζηλικι για να κρατατε αυτη τη σταση
      Παντως αν δεν ειχε τη στηριξη απο εσας θα ειχε φαει τα γιαουρτια του,απο τη πρωτη χρονια
      Οσοι ειναι παλιοι στο σαιτ θυμουνται οτι μονο εγω τα εγραφα 2 χρονια πριν,
      τωρα τα γραφουν σχεδον ολοι ,πλην ελαχιστων γραφικων – τιγροτρολ
      ΥΓ παντως αναγνωριζω (κ σας διαφημιζω παντου) οτι επιτρεπεται κ τις διαφορετικες φωνες,γιατι σε αλλα κ καλα αεκτζηδικα σαιτ,τρως αμεσως διαγραφη κ πας ακλαυτος!
      Σας εχω ευχαριστησει απειρες φορες κ μια ακομη τωρα!

      • Όπως επιτρέπεται η έκφραση της δικής σου άποψης, έτσι να δέχεσαι και την αντίθετη. Δεν φοβάμαι κανέναν, δεν έχω δέσμευση προς κανέναν και γράφω μόνο ότι πιστεύω. Και αυτό ισχύει ως γενικό πλαίσιο για κάθε εργαζόμενο στο enwsi.gr

      • Αλέξανδρος

       Χρήστο ο δημοσιογράφος δεν είναι το ίδιο με εμάς τους φιλάθλους του καφενείου. Εγω και εσυ μπορεί να γράφουμε οτι θέλουμε στα σχόλια, αλλά ο δημοσιογράφος μπορεί να εκφραστεί μέχρι ενός σημείου. Ακόμα και αν συμφωνεί μ’αυτά που γράφουμε εμείς, δε μπορεί να το γράψει στα άρθρα του αυτό που σκέφτεται. Δεν είναι μόνο θέμα «φόβου» .
       Και όπως πολύ σωστά είπες, το enwsi είναι απο τα λίγα ΑΕΚτζήδικα sites που τα λένε πιο «ωμά» σε σχέση με άλλους δημοσιογράφους που τα στρογγυλεύουν σε υπερβολικό βαθμό. Επίσης αφήνουν τον κόσμο να εκφραστεί πράγμα που δε γίνεται πουθενά αλλού. Γενικότερα πέφτει πολύ «κούρεμα» στα σχόλια.
       πχ. για τις ευθύνες Μαϊστόροβιτς και τις καθυστερήσεις μόνο στο enwsi τα διαβάζουμε εδω και 1 εβδομάδα τουλάχιστον, ενω αν κάνεις μια βόλτα στα υπόλοιπα sites θα διαβάσεις μόνο περι ανέμων και υδάτων, 350 άρθρα για την υψομετρική κτλ.
       Ενω εδω μπήκαν πολύ γρήγορα στην ουσία του θέματος που καίει, και δεν είναι άλλο απο τις μεταγραφές που (δεν) γίνονται αυτή τη στιγμή.

      • ροστερ πρωταθλητισμου

       Ε κατι πηγε να γραφτει καπου για μια συνεντευξη κοντρα στην δυστυχως ειλημμενη αποφαση και πεσαν να τους φανε και οι φιλοι… Διαφωνω σε πολλα αλλα να τα λεμε και αυτα.

 7. ροστερ πρωταθλητισμου

  -Δύσκολο ματς;

  «Πολύ. Μην ξεχνάτε ότι ο Ολυμπιακός έχει 20 φορές μεγαλύτερο μπάτζετ από την ΑΕΚ. Οσο κόστισε ο Ιντέγε παίρνουν όλοι στην ΑΕΚ. Τις δυο τελευταίες περιόδους δεν δώσαμε χρήματα για αγορές. Ο πρόεδρος βέβαια προσπαθεί πάρα πολύ και στηρίζει την ομάδα. Μετά το ματς μπήκε στα αποδυτήρια και μου είπε “δώστους πριμ 150.000 ευρώ”. Είναι πάντα δίπλα μας».

  -Τώρα τι γίνεται;

  «Εχει ξημερώσει άλλη μέρα. Πάμε παρακάτω. Είμαστε στη δεύτερη θέση για να βγούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ, πάνω από ΠΑΟ και ΠΑΟΚ που έχει δώσει 30 εκατομμύρια ευρώ αυτά τα χρόνια. Εμείς όμως έχουμε δουλέψει πολύ και είμαστε και στα ημιτελικά του κυπέλλου».

  -Είσαι ευτυχισμένος;

  «Θα είμαι όταν η ΑΕΚ πάρει το πρωτάθλημα. Φέτος δεν γίνεται, αλλά θα έρθει το 2017».

  Αποσπασμα συνεντευξης Μπρανκο Μιλοβανοβιτς
  στην Σερβικη εφημεριδα «Sport», 16-2-2016

  Αραγε θα ηταν διαφορετικες ενα χρονο η απαντησεις του Μαιστοροβιτς στην ιδιες ερωτησεις?

  • ροστερ πρωταθλητισμου

   «οι απαντησεις»

  • Αλέξανδρος

   Σίγουρα θα ήταν διαφορετικές. Ο Μαϊστόροβιτς είναι ο κλασσικός τύπος «διπλωμάτη» και δημοσίου υπαλλήλου ταυτόχρονα.
   Ο Μιλοβάνοβιτς απο ενα σημείο και μετά κατάλαβε πως δε θα έβγαζε άκρη μαζί τους, και δούλευε πλέον για την πάρτη του (και εκ του αποτελέσματος καλά έκανε)

   • ροστερ πρωταθλητισμου

    Οντως θα τα μασαγε ειναι λιγο πιο διπλωματης αυτος, αλλα αν αφηνε ελευθερο τον εαυτο του, θα ελεγε και αυτος οτι το μπατζετ ειναι καμποσες φορες υποπολλαπλασιο του ΟΣΦΠ, οτι ο ΠΑΟΚ θα εχει δωσει μεχρι τωρα 50εκατ και οτι τις τελευταιες δυο περιοδους δεν δωσαμε χρηματα για αγορες.
    Και οταν τα ιδια λαθη και ο ιδιος προγραμματισμος επαναλαμβανονται τοτε απλα δεν ειναι λαθη.

    Μ’ αρεσει αυτο το τικ τακ που γραφεις, το υιοθετω και εγω μεχρι να ανακοινωσουν την πρωτη μεταγραφη.

    ΥΓ: Πως ειναι τοσο βεβαιος ο Ντιντακ και μας γραφει και οι Ισπανοι λενε οτι υπογραφει μες στη βδομαδα στην Εσπανιολ? Εμενα προσωπικα δε με χαλασε καθολου βεβαια για τον «Ντιντακ της Μιλαν», αλλα τι ακριβως λεει το συμβολαιο του? Υπαρχει option ρητη για το +1, μηπως υπαρχει ταυτοχρονα δυνατοτητα opt out? Αραγε θα μαθουμε ποτε? Περιεργα πραγματα αλλα μυριζει ισπανικη υποχωρηση κρινοντας απο τη μη αντιδραση της ομαδας.
    ΥΓ2: Σορρυ για τις δολοφονιες λεξεων και συντακτικου, γραφω απο κινητο τις περισσοτερες φορες και δεν μπορω να τσεκαρω οταν βγαινει μεγαλο το σχολιο.

    Τικ τακ τικ τακ..

    • Αλέξανδρος

     O κυριότερος λόγος που δεν αναφέρεται πουθενά το διαθέσιμο μπάτζετ της ΑΕΚ είναι για να μην κάνει ο κόσμος συγκρίσεις με τους άλλους.
     Δεν έχουν το θάρρος να βγούνε και να δηλώσουν «είμαστε αυτοί, τόσο μπορούμε να ξοδέψουμε». Προσπαθούν να κοιμίσουν τον κόσμο με σανό για Σκόκο, ενω ουσιαστικά οι παίκτες που ψάχνουν είναι για συμβόλαια με τρακόσα χιλιάρικα.
     Και εφόσον το όλο project περνάει κυρίως μέσα απο τον Χιμένεθ, περιμένω περιπτώσεις σαν του Χοσέ Κάρλος που είχε φέρει κάποτε.
     Τίποτα το εντυπωσιακό δηλαδή..
     Αλλά ας περιμένουμε τις πρώτες ανακοινώσεις, διότι τικ-τακ-τικ-τακ ο χρόνος περνάει 😛

 8. Μήπως ξαναζούμε το καλοκαίρι του 2016?Ξανά δυσαρέσκεια γιά τον τεχνικό διευθυντή?Δηλαδή κ Λούπο και ο Μιλοβάνοβιτς και ο Μαιστόροβιτς είναι δύο ανίκανοι άνθρωποι που δεν μπορούν να υλοποιήσουν κανένα μεταγραφικό σχεδιασμό?Πέρυσι ο Μιλοβάνοβιτς είχε στη λίστα του τους Μπαλντέ,Στεπίνσκι με κόστος κοντά στο ένα μύριο.Ήταν τρελός ο άνθρωπος ?Φέτος μία από τα ίδια.Στόχος της ΑΕΚ ο Καμπρέρα.Ελεύθερος να υπογράψει όπου θέλει με κασέ 500 χιλ.Δύσκολη η περίπτωσή του γράφετε εσείς.Δηλαδή?Γιατί προφανώς του δίνουμε τα μισά?Άρα ακόμη ένας τρελός τεχνικός διευθυντής που χτυπάει ανέφικτους στόχους?Ποιά μύγα τους τσιμπάει όλους αυτούς?Μπορείτε να μας ενημερώσετε κ Λούπο ποιό είναι το μπάτζετ των μεταγραφών?Έχει παραμείνει αυτό που του υποσχέθηκαν εξ αρχής?Για να τον κρίνουμε αντικειμενικά δεν πρέπει να μας ενημερώσετε τι μπάτζετ διαθέτει?

  • Αλέξανδρος

   Το μόνο ελαφρυντικό είναι σίγουρα το μικρό μπάτζετ.
   Αλλά εκτός απ’αυτό δεν έχει κλείσει καμία εκκρεμότητα στο ρόστερ.
   Ούτε καν οι σίγουρες αποχωρήσεις. Δεν έχει μπεί τίποτα σε σειρά.
   Δε χρειάζονται ολα εκατομμύρια για να γίνουν.
   Ούτε ένας παίκτης έστω δανεικός δεν έχει έρθει.
   Εκτός αν έχει κάνει τόσο αθόρυβη δουλειά και φέρει 5 παίκτες μαζεμένους μέσα σε 10 μέρες.

   • Αλέξανδρε συμφωνώ μέχρι κεραίας.Δεν σε προβληματίζει ότι γιά δεύτερη χρονιά σκάνε συνεχώς ονόματα στόχων που οικονομικά δείχνουν ανέφικτοι?Μπορεί και οι δύο αυτοί να έχουν στις λίστες τους παίκτες που είναι πάνω από τις δυνατότητές μας?Να σου θυμίσω ότι και ο Πογιέτ πέρυσι τον χειμώνα διαπραγματευόταν με πανάκριβα εξτρέμ από Πρέμιερ?Και αυτός τρελός?Μήπως κάποιος τους δίνει το οκ και μετά τους τραβά το χαλί?Μήπως?

    • Αλέξανδρος

     Δε νομιζω πως είναι έτσι, δηλαδή να τους τραβάνε το χαλί. Έχουν πάρει εντολη να ψάξουν παίκτες με συγκεκριμένο μπάτζετ. Όπως κάποτε ο Μιλοβάνοβιτς σου έφερε τσάμπα Γιόχανσον και Σιμόες, τέτοιες περιπτώσεις ψάχνει η ΑΕΚ. Απλά με τα λεφτά που δίνει οι πιθανότητες να σκάσει λαβράκι μειώνονται.
     Γενικότερα όμως η ΑΕΚ είναι ενα βήμα πίσω σε όλα, εκτός απο το θέμα του προπονητή που έμεινε και για του χρόνου.

 9. και μονο που τον βλεπεις γεμιζεις αισιοδοξια!!!!! λυπαμαι φιλαρακια αλλα νομιζω οτι το εχουμε ξαναδει το εργακι !!!!!!!!!!!! ιδιο με το περσυνο ειναι και καλυνηχτα !!!!!!!!!!!!!!!!!

 10. Πάνο αν θες σαν ΑΕΚ να τον πάρεις τον Νάτσο τζάμπα από Νιούελς,χαιρέτα μου τον πλάτανο.Δεν είπα να δώσει ο Μελισσανίδης ένα εκ. στην ομάδα του για να τον πουλήσει,αλλά να δώσει 4 κατοστάρικα.Χωρίς ευρώ στη Νιούελς,εκεί θα περιμένουμε και χωρίς να είσαι σίγουρος για θετικό αποτελεσμα.

  • Αλέξανδρος

   Δεν τον αφήνουν με τόσα λίγα. Εμείς θα τον αφήναμε να φύγει με τετρακόσα χιλιάρικα ενω θα μπορούσαμε να πάρουμε τα 3πλάσια?
   Ήδη στη χωρα του γίνεται παιχνίδι με άλλες ομάδες που είναι πρόθυμες να πληρώσουν καλά.

   • Επειδή του χρωστάνε κιόλας.Αλλιώς ακόμα και το ένα εκ. θα ήταν πολύ λογικό κι ας είναι 32 και 102 που λέει ο λόγος.Είναι παιχταράς.Εγώ είμαι εναντίον αυτής της πολιτικής.Ότι από τους άλλους θέλουμε και δικαιότατα να μας πληρώσουν καλά για να πουλήσουμε παίχτη,εμείς όμως θέλουμε να πάρουμε τζάμπα αν γίνεται.

    • Αλέξανδρος

     To θέμα είναι πως η Νιούελς είναι η ομάδα που υποστήριζε απο μικρός, και δεν θα έφευγε με άσχημο τρόπο απο εκεί.

 11. Μόνο εμείς οι οπαδοί βλέπουμε ότι το πρόβλημα της ΑΕΚ είναι ότι δεν διαθέτει χρήμα για μεταγραφές;; Ποιος Μαιστοροβιτς, ποιος Χιμένεθ τώρα… Κοροιδευομαστε τώρα όλοι μαζί…

 12. Ή πάνε να κάνουν τα περσινά λάθη ή θα αρχίσουν να κλείνουν συνοπτικά παίκτες τις επόμενες 2-3 βδομάδες.

 13. Το καλο ειναι οτι οι πιθανοτητες να ερθει ο Σκοκο μικραινουν..κ περιμενω να τελειωσουν για να ηρεμησουμε..οποτε αυτα τα 700 χιλιαρικα μπορουν να μπουν μαζι με τα 400 που ειχαμε προτεινει στην Λας Παλμας κ να μαζευτει ενα ωραιο ποσο ενοικιασης του Αραουχο με οψιον αγορας του χρονου..πχ λεω εγω τωρα 1.5 μυριο φετος κ αλλα 3 μυρια του χρονου για το 50% των δικαωματων του αφου αποδεδειγμενα ο παιχτης μας κανει στην ουσια τον αγοραζεις και η τιμη του που τον κοστολογεις στα 6-7 μυρια ειναι πολυ καλη..το καλο ειναι οτι ο παιχτης ειναι στην ουσια μαζι μας και θελει να συνεχισει στην ΑΕΚ..εχεις λοιπον τριαδα Γιακουμακη Αραουχο Αλμειδα..συνεχιζω να πιστευω οτι ο Αλμειδα να δν τον ειχε τσακισει με την γονατια στη μεση ο Λισγαρας με την Ξανθη θα ειχε κανει καλη χρονια στην ΑΕΚ..τεσπα εγω νομιζω οτι ολα μεχρι τωρα μπορεις να τα καλυψεις..αμυνα κεντρο επιθεση..αλλα τα εξτρεμ και πλεον κ το αριστερο μπακ δν γινετε να το καλυψεις..εκει μας λειπουν παιχτες και νομιζω θες δυο παιχτες στα εξτρεμ κ σιγουρα αριστερο μπακ..αλλα ας ερθει εστω ενα εξτρεμ κ ενα αριστερο μπακ γτ θα εχουμε τεραστιο θεμα στα προκριματικα..οσο για τον Γιοχανσον..δν γινετε να παιρνει ο Πατιτο 500 χιλιαρικα κ να ειμαστε τσιπιδες στον Γιοχανσον που τα αξιζει κ ας μν εκανε καλη χρονια..αλλα ξερεις οτι οι πιθανοτητες να στα φερει 5-10 φορες πισω ειναι αρκετα μεγαλες παιζοντας ισως κ μουντιαλ του χρονου κ κανοντας ακομα καλυτερες εμφανισεις με την Εθνικη Σουηδιας

 14. Καλησπέρα σε όλους. Όπως έχω ήδη σχολιάσει σε άλλο άρθρο του ιστοχώρου: ο Μαϊστόροβιτς δεν μου εμπνέει καμία εμπιστοσύνη, ότι διαθέτει τις δυνατότητες να ξετρυπώνει «λαυράκια». Ο άνθρωπος που έχει σπιρτάδα φαίνεται από το βλέμμα. Τι μπορεί να περιμένει κανείς από το «σπινθηροβόλο βλέμμα της αγελάδας»; Το πιο πιθανόν, τουλάχιστον από τις μέχρι τώρα (ανύπαρκτες) κινήσεις της ομάδας, είναι και πάλι από τον Νοέμβριο να έχουμε αποχαιρετήσει τα πάντα, πλην πιθανώς του Κυπέλλου. Αλλά φυσικά θα φταίει πάλι ο προπονητής. Επειδή έθιξα το θέμα προπονητή, θεωρώ ότι σε περίπτωση που η ομάδα δεν ενισχυθεί σύμφωνα με τις επιθυμίες του Χιμένεθ, τότε εάν αυτός δεν παραιτηθεί, ξεμπροστιάζοντας φυσικά τους υπεύθυνους, θα έχει τεράστια ευθύνη για την συνέχεια. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

 15. Καραφλομάστορα φέρε Κλωναρίδη με 160 χιλιάρικα που ζητάει η Λανς. Θα κλείσεις τη τρύπα του ενός από τα 2 εξτρέμ που θέλουμε με μηδενικό κόστος. Άντε μπράβο και άσε τους (Μ)παχούληδες

  • Το ίδιο πιστεύω κι εγώ για τον Κλωναρίδη. Χωρίς να είναι τοπ, μπορεί να δώσει λύσεις μπροστά, εκεί που πονάμε. Είναι φθηνός και η ομάδα του δεν αξιώνει πολλά για να τον δώσει. Δεν ξέρω όμως αν θέλει ο ίδιος να έρθει ή αν προτιμά να περιμένει ΠΑΟ;

   • Η Λανς ζητάει ακατεβατα 160 χιλιάρικα για να τον πουλήσει. Ο βαζελος τα δίνει αλλά με δόσεις ενώ οι Γάλλοι τα θέλουν όλα μπροστά. Εκεί είναι το πρόβλημα. Φαντάζομαι οι δικοί μας μπορούν να διαθέσουν άμεσα αυτό το ποσό. Για τον πσιχτη τι να πούμε, είναι δικό μας σπλσχνο και εξυπακούεται θα ερχόταν. Το μόνο ζήτημα που μπορεί να εγερθεί είναι αυτό της ηθικής τάξης, δηλαδή κατά πόσον θα θέλαμε να κάνουμε μπάσιμο και κλοπή παίχτη από τον Λυμπε. Αν όμως ο παο πάει για Νταρμπισιρ ή εναλλακτική, ο δρόμος θα είναι ανοιχτός.

    • Αλέξανδρος

     Δε βρίσκω κάποια λογική αιτία που δεν ασχολούνται με τον Κλωναρίδη, εκτός απο μια «συμφωνία κυρίων» να μην πειράζει ο ένας παίκτες του άλλου

     • Λες και όλοι αυτοί που κοιταζουν, κάτι απίθανα ονόματα με μισές χρονιές δανεικοί απο δω κι από κει, ειναι καλύτεροι του Κλωναρίδη.

 16. Φιλε αυτα που λες εσυ τωρα εγω και καποιοι αλλοι…δυστυχως πολυ λιγοι…..τα λεμε εδω και 1.5 μηνα…πριν καν αρχισουν τα pkayoff…και πολλοι απο εδω μας λενε γαυρους….επειδη βλεπουμε ποιο μοροστα απο αυτους και τολμαμε να τα λεμε…ξερεις κατι ομως…ο τιτλος του θεματος που γραφεις ειναι λαθος…δεν θαπρεπε να γραφεις οι ευθυνες του Μαιστορεβιτς αλλα του Μελισσανιδη…αυτος φταιει για ολα…μα για ολα…αλλα δυστυχως κανενας απο εσας τους γραφοντες δεν εχει τα κοτσια και τη μαγγια να τα γραψει και γιατι οχι να κραξει τον κθριο αυτον που το παιζει προεδρος και ειναι τζαμπα μαγγας…αυτη την αληθεια θα τολησετε να τη γραψετε ποτε?…Εγω πολυ αμφιβαλω…

 17. ΔΗΛΑΔΗ Ο ΚΑΒΟΥΡΙΑΣ ΔΕ ΦΤΑΙΕΙ?

 18. Αλέξανδρος

  Βρε Πάνο μήπως απολύθηκε ο καράφλας και το κρατάνε μυστικό? 😂😂😂

 19. Αηδιασμενος

  Τα ιδια γραφατε κ για τον μιλοβανοβιτς….
  Τι θελετε ρε να σας φερει με ψιχουλα???πεστε τα πραγματα με το ονομα τους, ενα ειναι το προβλημα
  Ο ΚΑΒΟΥΡΟΣΠΑΓΓΟΣΑΠΟΥΝΟΦΟΥΣΚΑΣ

 20. Βεργίτσης

  Πανο θα διαφωνησω μαζι σου. Στο θεμα των αποδεσμευσεων δεν υπαρχει ουσιαστικο προβλημα, διοτι ειναι δεδομενο ποιοι θα αποχωρησουν απλως τυπικα τα συμβολαια τους ληγουν 30 Ιουνιου. Στο θεμα της μεταγραφικης ενισχυσης πολυ καλα παει το πραγμα θεωρω και εκει, και εξηγουμαι. Οπως εχουμε τονισει πολλες φορες η ΑΕΚ λογο του εξαιρετικου κορμου που διαθετει συμπαγης απο φετος και περυσι χρειαζεται πλεον λιγες προσθηκες αλλα ποιοτικες για να ανεβει κι αλλο το επιπεδο. Τα ονοματα που ακουγονται (σκοκο, αραουχο, τζουρου κλπ) ειναι παιχτες παγκοσμιας κλασης που οπιαδηποτε ελληνικη ομαδα τους εφερνε θα ειχαν πεσει τα τσιμεντα. Ειναι εξαιρετικα θετικο οτι η ΑΕΚ κοιταζει να κλεισει τετοιους παιχταραδες και ειναι φυσικο να αργουν οι υποθεσεις αυτες καπως. Προβλημα θα υπηρχε αν κλειναμε παιχτες χαμηλης ποιοτητας ισα ισα για να μην γκρινιαζει ο κοσμος για μεταγραφες, και ειχαμε ηδη ανακοινωσει 5-6 μεταγραφες παιχτων που δε κανουν για ΑΕΚ. Δε ξερω εγω τα βλεπω πολυ θετικα τα πραγματα, η ομαδα αγωνιζεται στο Τσαμπιονς Λιγκ μετα απο δεκα χρονια(αιωνας δηλαδη για ΑΕΚ) σε λιγες μερες το ονειρο γινεται πραγματικοτητα και ξεκινουν τα εργα για το γηπεδο που απο μονο του ειναι ενα συγκλονιστικο νεο. Οσο για τον Γιοχανσον καλα κανει η ομαδα και δεν τον ξεπουλαει οσο οσο ψαχνοντας να τον πουλησει με την πιο συμφερουσα τιμη για την ΑΕΚ. Επισης μη ξεχναμε πως καποια πραγματα που με τους σημερινους διοικουντες ειναι αυτονοητα, πριν λιγα χρονια δεν ηταν. Η ΑΕΚ οικονομικα ειναι εντελως καθαρη, οι ποδοσφαιριστες και διαφοροι υπαλληλοι πληρωμενοι στην ωρα τους, ενω πριν 4-5 χρονια πολυ προσφατα δηλαδη δυσκολευομασταν να τυπωσουμε μεχρι και εισιτηρια

  • Είσαι σίγουρος ότι δεν είσαι ο alati(ς) ;

   • ροστερ πρωταθλητισμου

    Ο «γλεπουμε» ειναι αυτος που λες? Παντως δυο μερες που γραφει προσπαθω να καταλαβω αν σοβαρολογει ή αν τρολαρει αγρια. Αν το κανει εχει ωραιο χιουμορ.

    • Αν ειναι τρολ είναι πολύ δυνατό. Αυτό είπα και στον Άλεξ.

     • Βεργίτσης

      gtj, ροστερ πρωταθλητισμου κλπ. για να μην το κουραζεται δεν ειμαι κανενας απο τα ατομα που γραψατε. Ειμαι νεος στην παρεα του enwsi.gr. Παντως μαγκες απο το να καθομαστε και να λεμε μηπως ειναι ο ταδε κλπ. θα ηταν προτιμοτερο να απαντησει καποιος με επιχειρηματα. Αν το διαβασει κανεις το σχολιο μου προσεχτικα και με ωριμη σκεψη σε ελαχιστα νομιζω πραγματα μπορει να διαφωννησει, σεβαστο φυσικα

      • Αλέξανδρος

       Σε τί να απαντησουμε? Σε γενικότητες βγαλμένες μέσα απο ενα παράλληλο σύμπαν?
       Δε βλέπεις τι γίνεται?

      • Μα φυσικά σεβαστό. Προσωπικά σέβομαι τα δυνατά τρολς. Είναι τέχνη για κάποιον να μην μπορεί ο άλλος να καταλάβει πότε σοβαρολογεί και πότε όχι 🙂

    • Αλέξανδρος

     Kαι γω αυτό προσπαθούσα να καταλάβω, αλλά μάλλον τα εννοεί.
     Είναι μια κατηγορία μόνος του 😛

  • Αχιλλεας

   Καλα όλα αυτά τα θετικα που αναφέρεις,μενει βεβαια να αποδειχθουν από την πραγματικοτητα….
   Το δεδομενο είναι ότι η ΑΕΚ επρεπε να μπορει να εχει τον Αραουχο (η»καποιον τετοιο),ένα τουλάχιστον εξτρεμ αξιας.ενα αριστερο στοπερ και ένα αριστερο μπακ βασικο (μετα την εξελιξη Ντιντακ,χωρις να υπαρχει δικαιολογια αφου ψάχνονται από τον χειμωνα)και να φυγει για προετοιμασια με σκοπο να ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΙ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΟΜΙΛΟ,κατι που για εμενα είναι ο ΠΡΩΤΙΣΤΟΣ φετινος στοχος.
   Εάν υπαρχει θεμα χρηματων και αδυναμίας εξ αυτου του λογου περατωσης των μεταγραφικών ενισχύσεων με σαφη και ευγενικο τροπο ,διαχωρίζεις την θεση σου και αρχιζεις διακοπες από μεσα Μαιου σε Ιμπιζα,Μυκονο και λοιπους ταπεινούς προορισμούς…
   Εχει βεβαια ΔΕΚΑ ,αντε δεκαπέντε ημερες ακομα να είναι στην Πολωνια οι παραπανω παικτες και ουτε ενας λιγοτερος…
   Από εκει και περα μπορεις να ψαξεις και να φερεις και αργοτερα και περιπτώσεις Σκοκο-Αραουχο,ενα εξτρεμ επιπλέον ένα κεντρικο χαφ (με χαρακτηριστικα που δεν μας βγηκαν στον -τρομερο-Αινταρεβιτς με το ηγεμονικο για την περιπτωση του συμβολαιο) ένα επιπλέονμπακ χαφ ,πραγματα βεβαια που θα προκυψουν και από την προετοιμασια…
   Αλλα 26 Ιουλη αναχωρει το ευρωπαικο αεροπλανο και για να επιβιβαστείς πρεπει να εχεις κανει τσεκ ιν τρεις εβδομάδες τουλάχιστον νωρίτερα…..
   Εάν δεν εχουν πραγματοποιηθεί εστω και μια από τις ανωτερω αρχικες κινησεις καλο θα ηταν να βρισκει και κανα αεροπλανο και Μαιστοροβιτς _εάν είναι δυνατον με τον φιλο του Αινταρεβιτς μαζι-μπας και προσφερει τουλάχιστον αυτό στην ΑΕΚ…
   Εάν τα καταφερει ,γιασαν του μαγκα και παμε παρακατω….
   Ιδωμεν….
   Υ.Γ Ο Μιλοβανοβιτς με σαφως πιο δυσκολες συνθήκες τα ειχε καταφερει πολύ καλυτερα το αντιστοιχο διάστημα από τον νυν,ασχετα εάν επρεπε να αποχωρησει -σωστότατα- αφου τον ενδιαφερον του ηταν πλεον στην ικανοποιηση της προσωπικης του αντζεντας και του προφιλ του….

 21. Αλέξανδρος

  Είναι προφανές πως ο Μαϊστόροβιτς τα’χει φορτώσει ολα στο Χιμένεθ. Ολες οι περιπτώσεις παικτών που ακούστηκαν είναι μόνο απο Ισπανία.
  Ίσως απορρίφθηκαν οι εισηγήσεις του Μαϊστόροβιτς για κάτι λιμά απο τη Σκανδιναβία, και πολύ φοβάμαι πως σε λίγες μέρες που επιστρέφει ο Χιμένεθ θα ξαναβρεί το ίδιο ρόστερ και μάλιστα κουτσουρεμένο. Ο μοναδικός παίκτης που ζήτησε να μείνει, μας χαιρετάει.

 22. Συγγνωμη Πανο αλλα δε φταιει ο Μαιστοροβιτς που η διοικηση δεν ειναι διατεθειμενη να ικανοποιησει οικονομικα τον Γιοχανσον. Αν ισψυουν αυτα περι 500 χιλ. Αν δεν ισχυε ειναι κατι που θα πρεπε να χει διαψευθει. Οταν εναν παιχτη θα τον κοστολογουσες (αν ειχε 2-3 χρονια συμβολαιο) 4+ μυρια, θα πρεπε να του δωσεις 500 χιλ χωρις δευτερη σκεψη. Δεν υπαρχει λογικη να ζητας 4 για παιχτη 27 ετων και να μη θες να του δωδεις δυμβολαιο με 500.
  Οσο για προτασεις που δε φερνει, συγγνωμη αλλα οπως και η ΑΕΚ σε αντιστοιχες περιπτωσεις δινει ελαχιστα (δλδ οταν εχουν ενα χρονο συμβολαιο), ετσι και οι αλλοι δεν προκειται να δωσουν πανω απο 1.5 για τον Γιοχανσον. Γιατι κακα τα ψεματα περα απο τα 3 καλα ματς με την εθνικη που βεβαια παιζουν δημαντικοτατο ροκο, εκανε μια μετριοτατη χρονια (που επισης παιζει ρολο). Σε αυτο βεβαια φταιει και η ιδια η ΑΕΚ. 1.5-2 ειναι η υψηλοτερη προταδη που μπορει να ρθει. Η ΠΑΕ απ οτι εχρι γραφτει δφν τον φινει για τοσα. Ε τι να κανει και αυτος ο Μαιστοτοβιτς που η διοικηση εχει παραλογες απαιτησεις.
  Σε αυτο που με ανησυχεί ο Μαισυοροβιτς ειναι με τις μεταγραφες. Και εκει ρολο παιζει το μπατζετ καθως και το θεμα Σκοκο (που λοηικα η φιοικηση εχει επιλεξει να επιμεινει) , αλλα και ο Μαισυοροβιτς κατι περισσοτετο θα πρεπε να χει δειξει. Εκτος και αν δουλευει τοσο καλα που δε βγαινει τιποτα προς τα εξω. Μακατι

  • Αλέξανδρος

   «Τί να κάνει ο Μαϊστόροβιτς» για το ενα, «τί να κάνει» για το άλλο..
   Είναι δύσκολος ο ρόλος του τεχνικού διευθυντή. Πρέπει να’χεις πειθώ, να είσαι ευέλικτος, να έχεις καλές δημόσιες σχέσεις και γνωριμίες.
   Δε φτάνει να φοράς απλώς γραβάτα.
   Και εφόσον κάποιοι παίκτες κοστίζουν πολλά και λογικά δε μπορεί να τους πλησιάσει η ΑΕΚ, υπάρχουν εκατοντάδες περιπτώσεις που μπορούν να έρθουν με λιγότερα.
   Και αυτό είναι δουλειά του τεχνικού διευθυντή.

  • Αλέξανδρος

   Διότι τόσο καιρό γραφόταν πως έχει λύσεις για ολα τα γούστα και όλες τις θέσεις. Τί απέγιναν αυτές οι λίστες? Όλοι θέλουν απο εκατομμύριο και πάνω πια?
   Και εαν υποθέσουμε πως είναι έτσι, γιατί κοιτάζει περιπτώσεις ανέφικτες? Εαν δεν του κάθεται μια περίπτωση θα έπρεπε να έχει 10 εναλλακτικές. Ακόμα δεν έχει φέρει ούτε δανεικό παίκτη. Οχι μεταγραφή.
   Ούτε τις αποδεσμεύσεις δεν ξεμπέρδεψε ακόμα. Ποιοί μένουν και ποιοί φεύγουν.
   Όλοι αυτοί οι φευγάτοι παίκτες στις 5 Ιουνίου έπρεπε να είχαν αποδεσμευτεί.
   Έχει λύσει καμιά υπόθεση? έχει τακτοποιήσει τίποτα?
   Ο μόνος που έφυγε είναι ο Αραβίδης τον οποίο έδιωξε ο Μελισσανίδης, και ο Βούρας που ξέραμε πως θα φύγει απο πέρυσι.

  • Ποια γραφή λέει ότι παίχτης που κοστολογειται 4 εκ. από την ομαδα του πρέπει να έχει τουλάχιστο 500 χιλιάρικα συμβόλαιο; Ουτε ο μανατζερ του εκάστοτε αντίστοιχου παίχτη δε θα τολμούσε να είχε τέτοιες απαιτήσεις.

   • Αλέξανδρος

    Η γραφή της ΑΕΚ 😛

   • Η γραφη της λογικης. Οταν απορριπτεις προταση 3 μυριων, ειναι παραλογο να αρνείσαι να δωσεις τετοιο συμβολαιο στον παιχτη. Αν υεωρεις οτι δεν αξιζει 500 χιλ τοτε θεωρεις και οτι σεν αξιζει τα 4 μυρια που ζητας. Τα 3 και 4 μυρια ειναι υποθετικα βεβαια. Απλα τα αναφερω γιατι απ οτι εχω καταλαβει θα ζητουσαν απο 4 και πανω αν ο Γιοχανσον ειχε ακομα 2 χρονια συμβολαιο.

    • Με τη λογική αυτή και ο Μάνταλος θα πρέπει να πάρει 500αρικο και ο Σιμόες όπως και να μην ξαναπουλήσει καμία Ξάνθη και κανένας Πανιώνιος παίχτη σε μεγαλύτερη ομάδα με σοβαρό ποσό. Επίσης και ο Αλμέιδα που παίρνει 500 θα έπρεπε αν όχι 4, να πιάνει ένα σοβαρό ποσό στην πιάτσα.Δε πάει έτσι. Άλλο πράμα η χρηματιστηριακή αξία ενός παίχτη, αλλο η ποδοσφαιρική του αξία και άλλο το συμβόλαιο με το οποίο αμείβεται κάθε δεδομένη στιγμή της καριέρας του. Και επειδη το ποδσφαιρο είναι πάνω από όλα παιχνίδι, σα παιχνίδι θα έχει και «αδικίες» τις οποίες θα καρπώνεται ο εκάστοτε μάγκας «έξυπνος» και επιχειρηματικά και διπλωματικά ελισσόμενος, είτε παίχτης είτε μανατζερ είτε ομάδα. Σάμπως δεν υπήρξαν και δεν υπάρχουν παίχτες που κατάφεραν συμβόλαια τεράστια και αναντίστοιχα με την ποδοσφαιρική τους αξία; Άπειροι. Ακόμη και εντός της ομάδας και φερόμενοι ως πολύ αγαπημένα παιδιά κιόλας.

     Οι εποχές που δινόντουσαν αφειδώς συμβόλαια έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ακόμη και ο βρωμοκωλάροωφ έχει ανακρούσει πρύμναν σε τέτοιες πολιτικές, ειδικά φέτος που προσέλαβε έναν απίθανο για προπονητή και κοιτάζει να ξεφορτωθεί τα 700 του Κλάους. Ο πολύς Μπέργκ παίρνει 650, θα δώσουμε 500 στον κάθε Γιόχανσον με σκοπό να τον πουλήσουμε 4; Και όλα αυτά για να μπορούμε να ζητάμε 4 ακόμη και να δε πιστεύουμε ότι τα αξίζιε αυτά ή δε μπορούμε να του τα δώσουμε;

 23. Πάνο αλλιώς μας τα λεγες την περασμένη εβδομάδα…..ότι πάει καλά ο σχεδιασμός, ότι όλα θα γίνουν κτλπ κτλπ

  Μύγα Τσε Τσε σε τσιμπήσε??

  • Πάνος Λούπος

   Αγαπητέ φίλε, επειδή τα ελληνικά μου, θεωρώ ότι είναι πολύ καλά και αρκούντως κατανοητά, την προηγούμενη εβδομάδα έγραφα τα εξής: «Αυτή τη στιγμή, υπάρχει ακόμα χρόνος, αλλά με την ομάδα να φεύγει για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στις 29 Ιούνη και να παίζει τον πρώτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ στις 25 ή 26 Ιουλίου, έχει τεράστια σημασία και πολύ μεγάλη διαφορά, η 14η Ιούνη με την 21η Ιούνη, δηλαδή μια εβδομάδα διαφορά. Αν για παράδειγμα, τα μεταγραφικά ζητήματα της ΑΕΚ βρίσκονται στο ίδιο στάδιο εξελίξεων την άλλη εβδομάδα τέτοια μέρα κι εμείς εδώ θα συνεχίσουμε να γράφουμε ακόμα για τη μάχη της ΑΕΚ για τον Σκόκο, θα υπάρχει πρόβλημα και θα έχουμε μπει σε φάση ανησυχητικής καθυστέρησης». Όσον αφορά το «όλα θα γίνουν», εξακολουθώ να το πιστεύω ακράδαντα. Σ’ ευχαριστώ που με τιμάς, παρακολουθώντας την αρθρογραφία μου, αλλά θα σε παρακαλούσα να μην παρερμηνεύεις τα γραφόμενά μου και να μην ειρωνεύεσαι (περί μύγας τσε-τσε κ.τ.λ.). Ότι γράφω, είτε συμφωνείς κανείς, είτε διαφωνεί, το κάνω μια ζωή, με σεβασμό στη δουλειά μου, στον κάθε αναγνώστη και στην ΑΕΚ.

 24. Εδώ και τρία χρόνια φταίνε οι τεχνικοί διευθυντές οι προπονητές οι μάνατζερ οι μέτριοι παίκτες που έρχονται και ποτέ η διοίκηση…χωρίς χρήμα πως να κάνεις προγραμματισμό σοβαρό? θες τον Σκόκο? σκάσε 500 χιλιάδες και πάρτον…θες τον Αραούχο? κάνε μια αξιοπρεπείς πρόταση και αν σου πουν όχι πας για άλλων παίκτη…από την άλλη αν περιμένεις ελεύθερους με χαμηλό μισθό περιμένεις να μπει ο Ιούλιος και ο Αύγουστος συγχρόνως χάνεις για ακόμα μια χρονιά τις όσες πιθανότητες είχε η ομάδα να παίξει Γιουρόπα και παίρνεις μέτριους παίκτες που από τον Οκτώβριο θα είσαι εκτός στόχων ( δηλαδή θα είσαι 10 βαθμούς πίσω από τον πρώτο στο πρωτάθλημα )

  • ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΑ …ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ …ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΞΥΠΝΑΕΙ ….ΕΙΧΕ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΧΙΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ …!!

  • Αλέξανδρος

   Aμα είναι να πληρώνεις οσα ζητάνε οι άλλοι για τον κάθε παίκτη, τότε δε χρειάζεσαι τεχνικό διευθυντή. Ανοίγεις την πορτοφόλα και όποιον πάρει ο χάρος.
   Το θέμα είναι πως ο Μαϊστόροβιτς τελικά χρησιμεύει μόνο για τις φωτογραφήσεις στις υπογραφές των παικτών.
   Αλλά και για αυτόν φυσικά την ευθύνη την έχει η διοίκηση που τον έφερε. Δεν είδε φως και μπήκε.
   Να δούμε αν στο χρόνο που απομένει θα μας εκπλήξει ευχάριστα

 25. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΓΚΡΙΝΙΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ..?? ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΥ ΣΑΙΤ ( ΚΑΖΑΝΤΟΓΛΟΥ ) ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΑ ΚΥΛΟΥΝ ΝΟΡΜΑΛ …ΚΑΤΑΡΧΙΝ Ο ΜΑΙΣΤΟΡΟΒΙΤΣ ΜΕ ΤΟ ΦΤΩΧΟ ΜΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΕΧΕΙ ΡΙΞΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟΛΟ …ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΙΣΠΑΝΙΑ …
  ΑΥΤΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΡΜΠΑΛΙΑ …?? ΑΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΣ Ο ΜΑΙΣΤΟΡΟΒΙΤΣ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΒΛΕΠΕ ΑΝΤΖΑΡΕΒΙΤΣ …ΤΟΝ ΒΡΑΝΙΕΣ ΤΟΝ ΕΦΕΡΕ Ο ΜΠΑΓΕΒΙΤΣ …ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΟΝΤΡΗ ΠΑΤΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΟΥΝΤΙΑΛ …

 26. Αλέξανδρος

  Οσο περνούν οι μέρες, ο ένας μετά τον άλλον έρχεστε στα λόγια μας.
  Και το πιο εκνευριστικό απ’όλα είναι πως για το Μαϊστόροβιτς γράφατε πως «έχει λίστες μελετημένες, με έτοιμες λύσεις» κτλ.
  Που να μην τις είχε κιόλας δηλαδή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *