2018, η χρονιά της ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στην γκέλα με τον Απόλλωνα και το προσωρινό «γκρέμισμα» της ΑΕΚ από την κορυφή της βαθμολογίας, ας το παραδεχτούμε, σκεφτήκαμε όλοι το ίδιο… «σιγά που θα κάναμε εμείς στην ΑΕΚ καλά Χριστούγεννα» ή αλλιώς στη δική μας… γλώσσα «καλά ΑΕΚούγεννα». Την ίδια μέρα μάλιστα, είχε χάσει και η ομάδα μπάσκετ στην Πυλαία.

Ευτυχώς, ακολούθησαν λίγες μέρες μετά, το θριαμβευτικό πέρασμα πρόκρισης της ποδοσφαιρικής ομάδας από το Αγρίνιο και η πολύτιμη νίκη επί της Εστουδιάντες στο μπάσκετ.

Ως εκ τούτου, με τα δύο βασικά τμήματα του συλλόγου να είναι μέσα και δυνατά σε όλους τους στόχους τους, ναι μπορούμε να πούμε ότι κάναμε εν τέλει, καλά ΑΕΚούγεννα! Πρώτα ο Θεός, βέβαια, να κερδίσει σήμερα και η ομάδα του Ντράγκαν, τον ΓΣΛ Φάρο, να μην έχουμε τίποτα απρόοπτες στεναχώριες ενόψει της αλλαγής χρόνου.

Δεν είναι όμως μόνο το γεγονός ότι η ΑΕΚ είναι δυνατά μέσα σε όλους τους στόχους της, σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, όπως και το ότι έχει σταδιακά ανοδική πορεία στα τμήματα της Ερασιτεχνικής όπου προέχει – και καλώς προέχει – η οικονομική εξυγίανση.

Είναι κυρίως, η όλη οργάνωση, η μεθοδικότητα και η σοβαρή δουλειά που γίνεται σε όλους τους τομείς ώστε η ΑΕΚ να βελτιώνεται συνεχώς και να ανεβαίνει επίπεδο, σεβόμενη και τιμώντας την ιστορία της και διατηρώντας αναλλοίωτες τις αρχές και τις αξίες της.

Στις εικόνες από τη χθεσινή μέρα, τόσο από την προπόνηση της ΑΕΚ στα Σπάτα, με την «πρώτη» του Μασούντ, όσο και από την επίσκεψη της ομάδας στα ιερά χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας, αποτυπώνονται πλήρως, αφενός αυτό που λέμε «μια εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις» και αφετέρου τα πολύ καλύτερα που είναι μπροστά μας.

Και μιας και βρισκόμαστε στο κατώφλι του νέου έτους, οι προοπτικές για να είναι το 2018 μια σούπερ ΑΕΚοχρονιά είναι μεγάλες. Μιλάμε για τη χρονιά που θα αρχίσει να ορθώνεται μπροστά στα μάτια των απανταχού «Ενωσιτών», το μεγάλο τους όνειρο, αυτό που άρχισε να αποκτά μέσα στο 2017, σάρκα και οστά, από την υπέροχη μέρα της άδειας κατασκευής της «Αγια-Σοφιάς».

Πως το είπε το ΣτΕ στο σκεπτικό της τελευταίας «φάπας» προς τους αστείους και τους υποκινητές τους; Α ναι. «Η κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι υποχρεωτική».

Οι χθεσινές φωτογραφίες, αλλά και το βίντεο που ετοιμάζεται, με την ποδοσφαιρική ομάδα να μπαίνει μέσα στο οικόπεδο που θα ανεγερθεί η «Αγια-Σοφιά» και να παίζει μπάλα, προκαλούν ανατριχίλα.

Και αναρωτιόμαστε πραγματικά, πόσο κλάμα χαράς και συγκίνησης έχει να πέσει, όταν θα αρχίσει να ορθώνεται μπροστά μας, το ομορφότερο γήπεδο του κόσμου. Καλά, για όταν θα μπούμε μέσα για πρώτη φορά, δεν πάει το μυαλό μας ακόμα στην ένταση των συναισθημάτων που θα βιώσουμε. Δεν γίνεται να πάει…

Παράλληλα με τις εργασίες για το γήπεδο, η ομάδα σε λίγες μέρες, ανήμερα των Θεοφανείων θα ξεκινήσει την προσπάθεια για έναν δεύτερο γύρο στο πρωτάθλημα, ακόμα καλύτερο από τον πρώτο και με ξεκάθαρο στόχο, την κατάκτηση του τίτλου. Χθες, έκανε την πρώτη του προπόνηση στα Σπάτα, ο Μασούντ, σε λίγες ημέρες, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα την κάνει και ο Μοράν.

Οι φωτογραφίες από τη χθεσινή προπόνηση με τον Μανόλο και τα παιδιά του, να χαμογελάνε, να φιλιούνται, να αγκαλιάζονται και να παίζουν σαν μικρά παιδιά, φανερώνουν αυτό που βλέπουμε από την αρχή της σεζόν, δηλαδή το άριστο και οικογενειακό κλίμα που επικρατεί και που είναι το πιο βασικό στοιχείο για τις συγκινήσεις που μας έχει προσφέρει αυτή η ομάδα, αλλά και για αυτές που θα μας προσφέρει στη συνέχεια, με την ελπίδα όλων των «Ενωσιτών» να βιώσουμε ημέρες «Νίκος Γκούμας» στη φιέστα της 6ης Μαΐου στη Ριζούπολη, στη γειτονιά της ΑΕΚ, στο τελευταίο ματς του πρωταθλήματος.

Και για το μπάσκετ όμως, το 2018 μπορεί να είναι μια σούπερ ΑΕΚοχρονιά. Αρχικά με την ταινία «1968» που θα τιμήσει την ιστορία της πρώτης ομάδας που έφερε ευρωπαϊκό τρόπαιο στην Ελλάδα και που θα συγκινήσει όλους τους Έλληνες, με τους παλαιούς να θυμούνται και τους νεότερους να μαθαίνουν.

Μια ταινία που θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 25 Γενάρη. Σχεδόν τρεις εβδομάδες αργότερα (17/2), η ΑΕΚ θα παλέψει στο Ηράκλειο Κρήτης για την υπέρβαση της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον ΟΣΦΠ, που προφανώς και είναι το μεγάλο φαβορί, αλλά μια ομάδα που χωρίς να είναι στα καλύτερά της αγωνιστικά, έχει καταφέρει ήδη να κερδίσει και τον ΟΣΦΠ και τον ΠΑΟ, δεν μπορεί και δεν δικαιούται κανείς να τη θεωρήσει χαμένη από χέρι.

Και μην ξεχνάμε και την ευρωπαϊκή προσπάθεια της «Βασίλισσας», που ήρθε στα… ίσα της, μετά τις τελευταίες πολύτιμες νίκες και που με την απαραίτητη βελτίωση και ενίσχυση, μπορεί αυτή η ομάδα να φτάσει μέχρι το φάιναλ φορ, να το φέρει και στην Αθήνα και μετά να το πάρει μαζί με τον κόσμο!

Μακρινό φαίνεται αυτό που γράφω, όντως, αλλά όπως λέει και ο Νίκος Μπαμπανικολός στον επίλογο του επικού τρέιλερ της ταινίας του Τάσου Μπουλμέτη «κερδίσαμε γιατί δεν μπορούσαμε να χάσουμε μπροστά σε 80.000 κόσμο».

Το τελευταίο αυτό blog για το 2017, θα το κλείσω με τον ίδιο τρόπο που το κάνω από τη χρονιά που ξεκίνησε η αναγέννηση της ΑΕΚ. Τα πολύ καλύτερα είναι μπροστά μας και δεν μπορούμε ούτε να τα φανταστούμε! Πίστη, στήριξη, ΕΝΩΣΙΣ!

Σας εύχομαι καλή πρωτοχρονιά, με υγεία, αγάπη και όλα τα καλά, για εσάς και τους ανθρώπους σας! Και να προσέχετε πολύ, μέρες που είναι!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X