Ας μιλήσουμε για βάθος

Φορτσάρουν με έξτρα δουλειά
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Να ξεκαθαρίσουμε ευθύς εξ αρχής πως δεν είμαι φανατικός οπαδός του ροτέισον. Θεωρώ δηλαδή δεδομένο πως η ΑΕΚ θα πάει και στο ματς με τον Ατρόμητο με την «καλή» της τετράδα στην επίθεση. Όπως (τελικά) έπρεπε το είχε κάνει και με τον Αστέρα. Το έχω ξαναγράψει και το επαναλαμβάνω. Δεν θυμάμαι να έβγαιναν από την ενδεκάδα ούτε ο Ντέμης, ούτε ο Τσιάρτας, ούτε ο Σαβέβσκι. Ακόμα και σε σεζόν που και πάλι υπήρχαν ενδιάμεσα ευρωπαϊκές υποχρεώσεις. Και αυτοί οι παίκτες έπαιζαν και κουρασμένοι, ακόμα και τραυματίες.

Από την άλλη μεριά, προφανώς και έχει τεράστια σημασία το βάθος στο ρόστερ, για μια ομάδα που διεκδικεί όλους τους εγχώριους τίτλους, αλλά θέλει να είναι ανταγωνιστική και στο ύψος της και στην Ευρώπη. Εξάλλου αν ρίξετε μια ματιά σ’ όλες τις μεγάλες ομάδες ανά την Ευρώπη, φροντίζουν να έχουν ότι καλύτερο, όχι μόνο για τους πρώτους έντεκα. Παικταράδες στην ενδεκάδα, παικταράδες και για τον πάγκο. Έτσι μόνο γίνεται. Και επειδή πολύ κουβέντα υπήρχε ήδη από το καλοκαίρι, αλλά φούντωσε και πάλι το τελευταίο διάστημα, για το βάθος του ρόστερ της ΑΕΚ, πάμε να δούμε λίγο πως έχει το πράγμα.

Καταρχήν η ΑΕΚ εδώ και περίπου δυο μήνες, έβγαλα ματς σε Ελλάδα και σε Ευρώπη, χωρίς τον κορυφαίο κεντρικό αμυντικό στο πρωτάθλημα. Θα είναι αστείο να ισχυριστεί κάποιος πως υπάρχει ομάδα που να έχει ποιοτικότερο στόπερ από τον Τσιγκρίνσκι. Ασχέτως αν είναι επιρρεπής σε τραυματισμούς και γκαντεμιές γενικώς. Αλλά, μεταξύ μας, αν δεν ήταν, θα είχε μείνει στη Μπαρτσελόνα που τον είχε πληρώσει και 25 εκατομμύρια. Ή έστω θα έπαιζε σε υψηλό επίπεδο σ’ ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης. Διότι τέτοια είναι η κλάση του Τσιγκρίνσκι. Και όταν είναι καλά, είναι σημείο αναφοράς για το παιχνίδι της ΑΕΚ. Αυτόν τον παίκτη, ο Χιμένεθ τον έχασε τέλος Αυγούστου και θα τον έχει ξανά από το ματς με τον Πανιώνιο. Στο ενδιάμεσο διάστημα έπαιζε χωρίς αυτόν, χρειάστηκε να παίξει και χωρίς τον Τσόσιτς και στο Μιλάνο πήρε ισοπαλία από τη Μίλαν με τον πέμπτο στην ιεραρχία κεντρικό αμυντικό ως λίμπερο. Πάμε παρακάτω.

Για όλους ημάς που παρακολουθήσαμε την προετοιμασία στην Πολωνία, ήταν απολύτως ξεκάθαρο πως ό,τι μεταγραφή φορ και αν κάνει η ΑΕΚ, ακόμα και αν επιστρέψει ο Αραούχο, ο Γιώργος Γιακουμάκης θα είναι το next big thing για την επίθεση. Όχι μόνο της ΑΕΚ, αλλά του ελληνικού ποδόσφαιρου. Τέτοιο βαρύ άρμα στην αντίπαλη περιοχή, είχε να μπει από την εποχή του Δημητριάδη. Και μάλιστα ο Γιακουμάκης (φαίνεται να) είναι και πολύ πιο εξελιγμένο μοντέλο. Ήταν όμως και άτυχος. Αλλά και η ΑΕΚ ήταν άτυχη, διότι υπήρχαν ματς σ’ αυτό το διάστημα της απουσίας του Γιακουμάκη, που αν τον είχε, μπορεί να ήταν και διαφορετική η μοίρα της.

Διαβάζω τα σχόλια πολλών που λένε πως πέρυσι η παρουσία του Πέκχαρτ και οι βοήθειες που έδινε, είχαν βοηθήσει και τον Αραούχο και την ίδια την ΑΕΚ. Δεν διαφωνώ. Φανταστεί λοιπόν πόσο σημαντική διαφορά θα κάνει στην ομάδα, το γεγονός πως πλέον θα έχει ξανά τον Γιακουμάκη. Έναν σέντερ φορ που βάσει ταλέντου και δυνατοτήτων, συγγνώμη κιόλας, αλλά τον κατά τα άλλα συμπαθή Πέκχαρτ, δεν τον βλέπει. Είτε θα έρθει από τον πάγκο, είτε ακόμα και αν παίξει βασικός, ο Γιακουμάκης μπορεί να δώσει πολύ σημαντικά πράγματα στην επίθεση της ΑΕΚ, τα οποία αυτό το τρίμηνο η ομάδα τα στερήθηκε. Και πάλι και παρακάτω.

Σ’ όλα τα ματς που έχει δώσει η ΑΕΚ από την αρχή της σεζόν, κυρίως αυτά του ελληνικού πρωταθλήματος, φωνάζει πως θέλει ένα δημιουργικό οκτάρι στη μεσαία γραμμή. Ανατέθηκε αυτός ο ρόλος στον Αϊντάρεβιτς, καθώς θεωρητικά αυτή είναι η φυσική του θέση. Ο Σουηδός εμετρήθη, εζυγίσθη και ευρέθη ελλιπής. Περισσότερο, κατά την ταπεινότητα μου λόγω διάθεσης. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Σημασία έχει το αποτέλεσμα και η έλλειψη στον συγκεκριμένο ρόλο στο παιχνίδι της ΑΕΚ.

Μόνο που υπάρχει λύση γι αυτό και απλώς χρειάστηκε χρόνο για να είναι έτοιμη. Λέγεται Κονέ. Έχοντας πλέον την εικόνα του Αϊντάρεβιτς και στο μυαλό όσα έκανε ο Κονέ στο διάστημα που βρισκόταν στο Καμπιονάτο, έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει σύγκριση. Προφανώς είναι ένα ζήτημα πως θα «κολλήσει» ο παίκτης και τι χημεία θα έχει με την υπόλοιπη ομάδα. Αλλά ως χαρακτηριστικά και ως ποιότητα, ο Κονέ είναι το δημιουργικό οκτάρι που λείπει από το φετινό παιχνίδι της ΑΕΚ.

Με λίγα λόγια, η ομάδα έχει καταφέρει, ότι έχει καταφέρει μέχρι τώρα, σε Ελλάδα και Ευρώπη, με απουσίες κλειδιά. Θα μου πείτε ότι, πάντα προκύπτουν τέτοιες απουσίες. Και ενδεχομένως, κτυπήστε ξύλο οι προληπτικοί, να προκύψουν κι άλλες μέσα στη σεζόν. Όμως αυτή την στιγμή και μπροστά σε μια τριάδα αγώνων φωτιά για το πρωτάθλημα (Πανιώνιος εκτός, ΠΑΟΚ εντός, ΠΑΟ εκτός), αλλά και παιχνιδιών με Μίλαν και Ριέκα για την Ευρώπη, η ΑΕΚ μετρά επιστροφές που συνθέτουν ένα γεμάτο και πλήρες οπλοστάσιο. Απ’ αυτά που συνήθως πάνε τις ομάδες μέχρι το τέλος της διαδρομής.

Και κάτι τελευταίο για τα άκρα της επίθεσης. Παίκτες σαν τον Μάνταλο και σαν τον Λάζαρο, δεν βγαίνουν από την ενδεκάδα. Τελεία και παύλα. Αλλά για να δούμε τι έχει η ΑΕΚ πίσω απ’ αυτούς. Έχει τον Μπακασέτα του Σαν Σίρο, έχει τον Κλωναρίδη που κάποια στιγμή θα (ξανά) φορμαριστεί και έχει και τον Τρίστασον και τον Πατίτο. Για τον Ισλανδό εξακολουθώ να θεωρώ πως περισσότερο είναι θέμα προσαρμογής. Είναι καλός παίκτης και μπορεί να βρεθεί τρόπος να δώσει λύσεις. Όσο για τον Πατίτο, το θέμα πάντα ήταν πως θα του ξημερώσει η μέρα. Και αυτό κάθε φορά, μόνο ο Χιμένεθ μπορεί να το δει.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X