Οδοιπορικό στα… θεμέλια της «Αγιάς Σοφιάς» -Μπαίνουν άμεσα οι κερκίδες (ΦΩΤΟ)

Η πρόοδος μέχρι σήμερα και όλο το πρόγραμμα των έργων

Ο Κώστας Τσίλης και το Sport24 μπήκαν στο εργοτάξιο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Υπάρχουν εκατοντάδες οπαδοί της ΑΕΚ, που σχεδόν καθημερινά, πριν πάνε στην δουλειά τους ή στα ψώνια τους, κάνουν το πέρασμα τους από το εργοτάξιο που κτίζεται το νέο γήπεδο. Υπάρχουν παράλληλα και χιλιάδες, που ότι και αν κάνουν μέσα στην μέρα, έχουν παράλληλα ανοικτή και μια οθόνη και ρίχνουν κλεφτές ματιές στην πορεία των εργασιών της «Αγιά Σοφιάς», μέσω του livestreaming και τις δυο κάμερες στο agiasofia.today.

Κάποιοι υποστηρίζουν πως όλο αυτό οφείλεται στην «τρέλα» και στην «κάψα» του κόσμου της ΑΕΚ να ξαναδεί το δικό του γήπεδο και να επιστρέψει στο δικό του σπίτι. Προφανώς και ισχύει. Όμως υπάρχει και ένας ακόμα σημαντικός λόγος. Το εργοτάξιο αλλάζει όψη όχι απλώς από εβδομάδα σε εβδομάδα, αλλά ακόμα από μέρα σε μέρα. «Είναι ένας ζωντανός οργανισμός«, όπως θα πει στο Sport24.gr ο Παναγιώτης Βαγενάς της «Βαγενάς τεχνική εταιρία» που έχει αναλάβει το έργο μαζί με την ΕΡΜΩΝΑΣΑ και που είναι στην πραγματικότητα η ψυχή του έργου.

Το Sport24.gr πάντως, μπήκε στο εργοτάξιο της Αγιά Σοφιάς. Και κρατήστε αυτές τις αποκλειστικές εικόνες και τα βίντεο, για να τα συγκρίνετε με την όψη που θα έχει το εργοτάξιο σε μερικές εβδομάδες. Για να καταλάβετε πόσο γρήγορα αλλάζει και κυρίως πόσο γρήγορα προχωρά το έργο. Άλλωστε αν η ΑΕΚ κατακτήσει το πρωτάθλημα στις αρχές του Μάη, ο Παναγιώτης Βαγενάς «αποκάλυψε», με τι θα… συνδυαστεί. Με τοποθετημένες, τις πρώτες κερκίδες της Αγιά Σοφιάς»

«Προχωρούμε αρκετά γρήγορα και θα προχωρήσει ακόμα πιο γρήγορα. Υπάρχουν κάποιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα. Αλλά να ξέρετε, είναι ζωντανός οργανισμός το γήπεδο. Και αλλάζει κάθε μέρα. Μας έχουν βοηθήσει σημαντικά εξωγενείς παράγοντες όπως ο καιρός και τώρα θα μας βοηθήσει ακόμα περισσότερο«.

Πότε θα αρχίσει ο κόσμος να βλέπει κερκίδες;

«Μετά το Πάσχα, μετά από 15 μέρες, θα αρχίσει ο κόσμος να βλέπει τις κερκίδες. Τώρα σκυροδετούμε την πλάκα με τους κερκιδοφόρους. Οπότε μετά το Πάσχα, θα βλέπει ο κόσμος τις κερκίδες και παράλληλα προχωράμε και στα υπόλοιπα τμήματα, με τις πλάκες υπογείων. Οι κερκίδες θα τοποθετηθούν σταδιακά και τμηματικά«.

«ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΣΥΜΒΕΙ»

Στο μοναδικό σημείο απ’ όλη την περίφραξη του εργοταξίου, που υπάρχει οπτική επαφή, κάθε μέρα γίνεται κανονικό… προσκύνημα. «Έχουμε πάνω από 500 καθημερινά που παρακολουθούν τις εργασίες και κάνουν… κερκίδα» θα μας πει ο Παναγιώτης Βαγενάς και θα λάμψει το πρόσωπο του. Άλλωστε και ο ίδιος και ο Γιώργος Βαγενάς ξέρουν ακριβώς τι νιώθουν όλοι αυτοί οι οπαδοί της ΑΕΚ που βρίσκονται καθημερινά στο εργοτάξιο. Είναι το ίδιο ακριβώς με το δικό τους.

Πως είναι να δουλεύετε με «κερκίδα» από πάνω;

«Τέτοια γήπεδα δεν γίνονται στην Ελλάδα. Όλα τα μέτρα ασφαλείς τηρούνται. Κάθε μέρα έχουμε πάνω από 500 άτομα που παρακολουθούν και φωνάζουν συνθήματα. Είναι ευχάριστο και για εμάς που δουλεύουμε εδώ και προχωράμε το έργο, όσο είναι και για τον κόσμο, που βλέπει αυτό το έργο του νέου γηπέδου να προχωρά«.

Είναι κάτι ιδιαίτερο αυτό το έργο, ανάμεσα στα πολλά που έχετε κάνει;

«Δεν γίνονται τέτοια έργα στην Ελλάδα. Ειδικά ένα τέτοιο στολίδι. Και είναι κάτι ιδιαίτερο και για το γεγονός πως φτιάχνεται ένα τέτοιο γήπεδο, αλλά και γιατί είμαστε και οι ίδιοι ΑΕΚτζήδες«.

Όμως ακόμα και για τους εργάτες που δουλεύουν στο εργοτάξιο και έχουν κάθε μέρα… κερκίδα από τους οπαδούς της ΑΕΚ είναι κάτι παράξενο και πρωτόγνωρο. «Δεν μας έχει συμβεί ποτέ ξανά και πουθενά. Αλλά είναι ωραίο. Μας δίνει δύναμη«, λένε.

ΤΑ… ΑΝΑΠΟΔΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ

Αφού το Sport24.gr μπήκε στο εργοτάξιο της Αγιά Σοφιάς, δεν θα μπορούσε να το «περπατήσει» σπιθαμή προς σπιθαμή. Με την πολύτιμη βοήθεια του μηχανικού της Dimand, Μάρκου Ζαφειρίου, περάσαμε από τον τομέα 4 που είναι έτοιμο να υποδεχθεί την πρώτη κερκίδα στο «πέταλο» που βρισκόταν η θύρα «21» του Ν. Γκούμας.

Περάσαμε από τον πυλώνα νούμερο 2, τον έναν από τους τέσσερις στους οποίους θα στηριχθεί το στέγαστρο. Περάσαμε και σχεδόν «μπήκαμε» εκεί που κτίζονται τα αποδυτήρια της Αγιά Σοφιάς. Με την θέση του να είναι… ανάποδη σε σχέση με το Ν. Γκούμας.

Πλέον τα αποδυτήρια είναι από την πλευρά του Άλσους και όχι από την μεριά που βρισκόταν η θύρα 18 του Ν. Γκούμας επί της οδού Καππαδοκίας. Περπατήσαμε μέχρι και στους τομείς 6-7, όπου γίνεται η σκυροδέτηση στο δάπεδο υπογείου εκεί που βρισκόταν στο παλιό γήπεδο η Θύρα 19.

Ενώ φτάσαμε και στην πλευρά που βρισκόταν η θύρα 16-17 στο Ν. Γκούμας και τώρα γίνονται εκσκαφές για να φτάσουν να φτιαχτούν δυο υπόγεια.

«ΚΕΡΚΙΔΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ»

Οι εργασίες καθημερινά στο εργοτάξιο της Νέας Φιλαδέλφειας, είναι στο… φουλ. Κάποιες μέρες, το έργο προχωρά ακόμα και μέχρι αργά το βράδυ. Με τους προβολείς από τους γερανούς.

Αυτή προφανώς και είναι μια ακόμα εξήγηση, για το γεγονός πως το έργο προχωρά με τόσο γοργούς ρυθμούς. Και ένα μόνο είναι το σίγουρο, αυτό που είπε ένας από τους εργάτες, όταν ετοιμαζόμασταν να κλείσουμε πίσω μας την πόρτα του εργοταξίου.

«Όπως το είδατε σήμερα, δεν θα το ξαναδείτε«. Άλλωστε πλέον μετά το Πάσχα, το εργοτάξιο θα αρχίσει να μοιάζει με γήπεδο. Με κερκίδες να ορθώνονται. «Και σε 5-6 εβδομάδες…» που λέει και το σύνθημα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *