Τούτσης στο enwsi.gr: "Φεύγω σαν φίλος, δεν κρατάω κακία"

Τούτσης στο enwsi.gr: "Φεύγω σαν φίλος, δεν κρατάω κακία"
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η πρόσληψη του το περασμένο καλοκαίρι από την ΑΕΚ, αποτέλεσε έκπληξη. Όπως σε μεγάλη έκπληξη εξελίχτηκε και όλη η πορεία της ομάδας χάντμπολ στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Κώστας Τούτσης κάθισε στον πάγκο της ΑΕΚ σε μια πολύ δύσκολη και μεταβατική περίοδο και κατάφερε με την δουλειά του να απαντήσει σε όσους έβαζαν στοιχήματα πως η “Ένωση” θα παλέψει για την 8άδα. Όσο αθόρυβα ήρθε στην ΑΕΚ άλλο τόσο αποχώρησε, με την μεγάλη διαφορά πως έχει αφήσει πίσω του μια σημαντική παρακαταθήκη για τα επόμενα χρόνια.

Στην αποχαιρετιστήρια του συνέντευξη στο enwsi.gr ο Κώστας Τούτσης κάνει τον απολογισμό της χρονιάς, εκφράζει την πικρία του για το γεγονός πως δεν του δόθηκε μια δεύτερη ευκαιρία παρόλα αυτά όπως τονίζει νιώθει ότι φεύγει σαν φίλος και δεν κρατάει καμία κακία. Ο Βεροιώτης προπονητής ευχαρίστησε όλους τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάστηκε φέτος και τόνισε πως στην ΑΕΚ έζησε στιγμές που δεν θα ξεχάσει ποτέ. Αρχικά αναφερόμενος στην πορεία της ομάδας ο μέχρι πρότινος προπονητής της ΑΕΚ σχολίασε: “Αρχικά θέλω να πω ότι έγινε μια πολύ σημαντική προσπάθεια από όλους, διοίκηση, παίκτες, προπονητές. Με δεδομένο ότι η ομάδα πρόπερσι για διάφορους λόγους έκανε την χειρότερη χρονιά και έπαιξε στα πλέι άουτ, εμείς έπρεπε να αλλάξουμε την ψυχολογία της ομάδας γιατί τα πράγματα έχουν μια συνέχεια. Από την πρώτη ημέρα που βρέθηκα με τους ανθρώπους της ΑΕΚ αισθάνθηκα σιγουριά και εμπιστοσύνη και ότι αυτή η προσπάθεια θα στηριχτεί στο εκατό τοις εκατό. Το κατάλαβα από την πρώτη στιγμή οι άνθρωποι έδειξαν ότι θα είναι κοντά στο τμήμα όταν δε παρουσιάστηκε και ο κ. Παπασταμάτης όλες οι ανασφάλειες εξαφανίστηκαν. Προσπαθήσαμε μαζί με την Ράνια Καραγιάννη, με βοήθησε να προσαρμοστώ σε όλα τα δεδομένα. Όλα τα θετικά και τα αρνητικά τα περάσαμε μαζί”.

 “Κανένας δεν μας υπολόγιζε”

Στη συνέχεια ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ σχολίασε: “Ήθελα η ομάδα να είναι ανταγωνιστική και αυτό το καταφέραμε στο ακέραιο. Η ομάδα από την πρώτη αγωνιστική έδειξε τις δυνατότητες της. Ξεκίνησε με μια πολύ σημαντική νίκη μέσα στο Άργος που δεν τη περίμενε κανείς. Κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο γύρο. Ανατρέψαμε όλα τα προγνωστικά. Κανένας δεν μας υπολόγισε να πλησιάσουμε την εξάδα. Το κακό είναι ότι μπήκαμε στο ΟΑΚΑ στα μέσα Νοεμβρίου, είχαμε ένα μεγάλο κενό που η ομάδα ταλαιπωρήθηκε από το γήπεδο. Φοβόμουν ότι αυτό θα το πληρώσουμε κάποια στιγμή και το κάναμε στην αρχή του δευτέρου γύρου. Πάλι όμως ενώ περίμεναν κάποιοι η ΑΕΚ να ξεφουσκώσει εμείς βρήκαμε τις δυνάμεις μας και καταφέραμε να τελειώσουμε στην δεύτερη θέση στην κανονική διάρκεια. Το πρωτάθλημα φέτος ήταν το πιο ανταγωνιστικό, πήραμε το αποτέλεσμα που θέλαμε στην Μίκρα την τελευταία αγωνιστική και καταφέραμε και μπήκαμε στα πλέι οφ”.

“Χρειαζόμασταν φρεσκάρισμα με Δούκα”

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε φέτος για μια νίκη να προκριθεί στους τελικούς του πρωταθλήματος. Ο Κώστας Τούτσης σχολιάζοντας την πορεία στα πλέι οφ και την ήττα από τον Δούκα τόνισε: “Η ομάδα έδειξε αγωνιστικά χαρίσματα και καταφέραμε και μπήκαμε στα πλέι οφ. Εκεί κάναμε ένα κακό παιχνίδι με τον Δούκα, πιστεύω ότι έπαιξε ρόλο το βάθος των ομάδων. Χρειαζόταν ένα φρεσκάρισμα για να διαχειριστούμε την κούραση και τα συνεχόμενα παιχνίδια. Δεν παρουσιαστήκαμε καλοί, προσπαθήσαμε να κάνουμε τη νίκη με το Άργος και το ΔΙΚΕΑ και τελειώσαμε τα πλέι οφ με δύο νίκες. Ο απολογισμός είναι πολύ καλός. Αξίζουν συγχαρητήρια στους παίκτες, ακολούθησαν πιστά αυτά που είχαμε πει. Δημιούργησαν ένα πολύ καλό κλίμα στην ομάδα και το μυστικό της επιτυχίας είναι πως ο ένας θεσμός πατούσε πάνω στον άλλον. Η διοίκηση, οι παίκτες και εμείς λειτούργησαν με τέτοιο τρόπο για να πάρει η ομάδα την 3η θέση”

“Μακάρι η ομάδα να πάει ψηλά”

Αν και αποχωρεί από την ΑΕΚ ο Κώστας Τούτσης ευχήθηκε στην ομάδα να συνεχίσει την ανοδική πορεία της, τονίζοντας πως θα νιώθει με αυτό τον τρόπο πως έχει βάλει και αυτός το δικό του λιθαράκι: “Μακάρι η ομάδα να πάει ψηλά. Και νομίζω ότι θα γίνει αυτό γιατί υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις. Οτιδήποτε και να συμβεί του χρόνου θα νιώθω έχω βάλει ένα λιθαράκι. Θέλω να πάει η ομάδα πιο ψηλά, είτε αναγνωρίζοντας το είτε όχι εγώ θα το αποδώσω και στη δουλειά που κάναμε φέτος”.

“Φεύγω ήσυχος”

Η διοίκηση της Ερασιτεχνικής επέλεξε για τη νέα χρονιά να αναθέσει την τεχνική ηγεσία του τμήματος στον Νίκο Γραμματικό, λύνοντας την συνεργασία με τον Κώστα Τούτση. Μια απόφαση η οποία όπως σχολίασε τον στεναχώρησε μεν αλλά δεν κρατάει κακία και νιώθει ότι φεύγει από την ΑΕΚ σαν φίλος: “Φεύγω σαν φίλος από την ΑΕΚ. Παρότι ξένος και από μακριά με τους ανθρώπους δέθηκα πάρα πολύ αλλά και με τον κόσμο της ομάδας. Φεύγω ήσυχος ότι αυτό που δεν πίστευε κανένας, το κατάφερε η ομάδα με μένα στο τιμόνι της και είμαι πολύ περήφανος και χαρούμενος για αυτό. Δεν κρατάω κακία σε κανέναν, θεωρώ όμως ότι με την χρονιά που είχαμε ότι ούτε καν θα το έλεγα, ότι θα έπρεπε να έχω μια δεύτερη ευκαιρία.  Όλα τα χρόνια που έχω δουλέψει στις ομάδες η ομάδα έκανε πρωταθλητισμό. Η δουλειά μου είναι στο γήπεδο και προσπαθώ με όλους να έχω μια καλή συνεργασία χωρίς να θέλω να φτιάξω μια άλλη εικόνα. Πέρασα μια εκπληκτική χρονιά το μόνο αρνητικό ήταν που στερήθηκα την παρουσία των παιδιών μου. Αθλητικά, αγωνιστικά, κάναμε πολλές διακρίσεις και νίκες και εκτός έδρας η ομάδα έκανε φανταστική παρουσία. Δεν θα τα ξεχάσω ποτέ όσα ζήσαμε φέτος”.

Σε ερώτηση για το αν πιστεύει πως η ομάδα πρέπει να στηριχτεί στον φετινό βασικό κορμό σχολίασε: “Αυτό που είπα και στην συνάντηση που είχα με την διοίκηση είναι πως η ομάδα πρέπει να κρατήσει τον βασικό κορμό της, αποτελείται και από καλούς χαρακτήρες αλλά και καλούς αθλητές αλλά θέλει 2-3 προσθήκες. Έτσι ώστε να δημιουργήσει και ανταγωνισμό μέσα στην ομάδα, καλύτερη ποιότητα στην προπόνηση και να έχει και ο προπονητής στα χέρια του για να διαχειρίζεται τραυματισμούς και κακές μέρες. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που συνεργαστήκαμε φέτος, την Ράνια Καραγιάννη, τον Γιώργο Τριανταφύλλου, την Σοφία Κάσκαρη που ήταν καθημερινά στις προπονήσεις, τον Σταμάτη Παπασταμάτη, τους φυσιοθεραπευτές. Ένιωσα πολύ οικεία και ζεστά με τον κόσμο της ΑΕΚ. Δεν το είχα ξανανιώσει και δεν μπορούσα να το διανοηθώ. Εύχομαι στην ομάδα να πάει όσο καλύτερα γίνεται. Θέλω κλείνοντας να πω πως είμαι ενεργός προπονητικά, θεωρώ ότι η φετινή χρονιά είναι μια προϋπόθεση για να συνεχίσω καλύτερα το μέλλον μου. Έχω πολύ όρεξη για να συνεχίσω. Και πιστεύω θα προσπαθήσω να βρω ότι καλύτερο. Συνεργάζομαι πλέον με το γραφείο Team sport και τους μάνατζερ Λευτέρης Σιδηρόπουλος και Volker Hage και θα κοιτάξουμε για το μέλλον”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X