Τον...ξεπαρθένεψε (με την καλή έννοια)

Τον...ξεπαρθένεψε (με την καλή έννοια)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η μεγάλη ΑΕΚ, η αρμάδα του Πογιέτ άρχισε την επέλαση της. Η αποψινή αναμέτρηση μπορεί να αναδειχθεί μελλοντικά ως η μέρα που γκρεμίστηκε η «κόκκινη» χούντα. Το αήττητο, οι μεγάλες νίκες, το πρωτάθλημα που ήθελε μόνο με νίκες ο χαλίφης του λιμανιού, κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος στο ΟΑΚΑ. Η ΑΕΚ πήρε την ποδοσφαιρική παρθενιά του Ολυμπιακού και τον υποχρέωσε στην πρώτη φετινή του ήττα, νικώντας μόνο με 1-0 χάρη στο γκολ του Ρόναλντ Βάργκας. Αλλά ένα ήταν αρκετό για να κάνει τη δουλειά και να…καίει.

Ο Πογιέτ επεφύλασσε αρκετές εκπλήξεις στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ο Μπαρόχα πήρε ξανά φανέλα βασικού αντί του Ανέστη, ο Τζεμπούρ από βασικός στα δύο τελευταία ματς βρέθηκε εκτός 18άδας, ενώ ο Ζουκουλίνι χώρεσε στην τριάδα των χαφ με τον Μάνταλο να πηγαίνει αριστερά (και τον Μπαρμπόσα δεξιά). Η ΑΕΚ προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό της, με γρήγορο και δυνατό παιχνίδι στη μεσαία γραμμή και τον σούπερ Σιμόες να κάνει τα πάντα, κόβοντας κάθε προσπάθεια του Ολυμπιακού και ξεκινώντας όλες τις «κιτρινόμαυρες» επιθέσεις.

Ωστόσο, η επιλογή του Πογιέτ αποδείχθηκε αναποτελεσματική. Ο Ολυμπιακός κέρδισε το κέντρο και άρχισε να δημιουργεί ρήγματα, κυρίως από τα αριστερά. Ο Ντουρμάζ ντούμπλαρε με τον Μαζουάκου και ο Μπαρμπόσα, δεν μπορούσε να παίζει όλη την πλευρά για να δίνει βοήθειες στον Γκάλο. Η ΑΕΚ έδειχνε να βρίσκεται σε ανισορροπία, αλλά ο Πογιέτ έκανε γρήγορα την κίνηση για να κλείσει το κενό. Εβαλε τον Ζουκουλίνι στη δεξιά πλευρά, πέρασε τον Μάνταλο στο κέντρο και αυτό άλλαξε τη μορφή της αναμέτρησης.

Μετά το ημίωρο, η ΑΕΚ μπήκε για τα καλά στο παιχνίδι. Αρχισε να στριμώχνει τον Ολυμπιακό στα σχοινιά, αλλά εκεί βρήκε τον Καλογερόπουλο και τους βοηθούς του. Στο 29’ ο διαιτητής έκλεισε τα μάτια στην ανατροπή του Ζουκουλίνι από τον Μαζουάκου μέσα στην περιοχή που αποτελεί οφθαλμοφανή παρέβαση. Και λίγο έπειτα (στο 33’), ο Μπαρμπόσα ανακόπηκε με ανύπαρκτο οφσάιντ από την καρμανιόλα Δημητριάδη, τον πρώτο βοηθό της αναμέτρησης. Στο ίδιο σημείο, ο Ολυμπιακός δημιουργούσε πίεση μόνο από στημένες μπάλες, αλλά έπειτα από δύο άστοχες εξόδους, ο Μπαρόχα ήταν εξαιρετικός κάτω από τα δοκάρια όποτε απαιτήθηκε.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την ΑΕΚ. Ο Μάνταλος πέρασε μαγική ασίστ στον Αραβίδη και ο Μποτία γκρέμισε τον φορ της Ενωσης. Ηταν τόσο ξεκάθαρη η παράβαση, που ούτε ο Καλογερόπουλος δεν μπορούσε να μη τη δώσει. Ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα και πλέον η ΑΕΚ τον στρίμωξε στα σχοινιά και τον κοπανούσε συνεχώς. Η πίεση αυξανόταν διαρκώς και ο Πογιέτ έριξε στο παιχνίδι τον Πέκχαρτ, παίζοντας πλέον με 4-4-2.

Η πίεση αυξανόταν και η μία φάση διαδεχόταν την άλλη. Οι «κιτρινόμαυροι» πίεζαν πολύ τον αντίπαλο τους και έτσι κέρδισαν το πέναλτι στο γύρισμα του Ντίντακ, που απέκρουσε ως τερματοφύλακας ο Μιλιβόγεβιτς (που αποβλήθηκε ορθότατα με δεύτερη κάρτα). Ο Ρομπέρτο και το δοκάρι σταμάτησαν το πέναλτι του Μπουονανότε, αλλά ο Βάργκας ήταν εκεί να πάρει την επαναφορά και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και τον κόσμο της ΑΕΚ στα ουράνια.

Τα τελευταία λεπτά, οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν διαχείριση και ο Καλογερόπουλος ό,τι μπορούσε για να βάλει ξανά τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι. Απέβαλε δια ασήμαντη αφορμή με δεύτερη κάρτα τον Γκάλο, έδωσε πολλά φάουλ γύρω από την περιοχή του Μπαρόχα, αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Η ΑΕΚ πήρε τη νίκη, έσπασε το αήττητο του Ολυμπιακού και έφτασε σε μια μεγάλη νίκη.

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Γ. Πογιέτ, 4-3-3): Μπαρόχα, Γκάλο, Ντίντακ, Αρθο, Κολοβέτσιος, Σιμόες, Γιόχανσον (68’ Βάργκας), Ζουκουλίνι (52’ Πέκχαρτ), Μπαρμπόσα, Μάνταλος, Αραβίδης (75’ Μπουονανότε)

Ολυμπιακός (Μ. Σίλβα, 4-2-3-1): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Μαζουακού, Σιόβας, Μποτία, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Πάρντο (33’ Σεμπά), Φορτούνης (49’ Ντα Κόστα), Ντουρμάζ (85’ Ντομίνγκες), Ιντέγε

Ο Καλογερόπουλος έδειξε κίτρινη κάρτα στους Γκάλο (45’), Κολοβέτσιο (56’), Ντίντακ (85’), Πέκχαρτ (90’+), Μιλιβόγεβιτς (69’), Ντομίνγκες (90’+), ενώ αποβλήθηκαν ο Γκάλο με δεύτερη κίτρινη στο 87’, ο Μποτία με απευθείας κόκκινη στο 47’ και ο Μιλιβόγεβιτς με δεύτερη κίτρινη στο 76’.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X