Σάκοτα στο enwsi.gr: «Στα 31 μου έγινα... rookie στην Εθνική!»

Σάκοτα στο enwsi.gr: «Στα 31 μου έγινα... rookie στην Εθνική!»
Photo Credits: INTIME

Το Ρέθυμνο κατάφερε να δυσκολέψει σε μεγάλο βαθμό την ΑΕΚ, για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Αποκορύφωμα το τρίτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, στο οποίο οι Κρητικοί γύρισαν… τούμπα το παιχνίδι και έφτασαν να προηγούνται ακόμα και με 8 πόντους διαφορά (51-59, 29′).

Η Ένωση, ωστόσο, κατάφερε να… καθαρίσει το παιχνίδι, ανεβάζοντας την απόδοσή της στο τέταρτο δεκάλεπτο. Εκεί όπου «μίλησαν» οι προσωπικότητες της ομάδας του Σωτήρη Μανωλόπουλου, με τον Ντούσαν Σάκοτα να φωνάζει παρών για μία ακόμα φορά.

Ο αρχηγός της Βασίλισσας «εκτέλεσε» την άμυνα των Κρητικών, με τους 23 πόντους που πέτυχε, σκοράροντας με κάθε τρόπο, όντας σε εξαιρετική κατάσταση για ένα ακόμα παιχνίδι.

Μιλώντας, μετά το τέλος του αγώνα, στο enwsi.gr ο έμπειρος φόργουορντ αναφέρθηκε στην εικόνα της ΑΕΚ στο παιχνίδι, εξήγησε τους λόγους της κακής εικόνας του τρίτου δεκαλέπτου, ενώ χαρακτήρισε τιμή την κλήση του στην Εθνική ομάδα των Ανδρών, για πρώτη φορά στην καριέρα του!

Το παιχνίδι με το Ρέθυμνο είχε αρκετές δυσκολίες, τις οποίες αναγνώρισε και ο αρχηγός της ΑΕΚ. «Υπό τις συνθήκες που έγινε το παιχνίδι δεν ήταν εύκολο, γιατί και το Ρέθυμνο έχει πολύ ταλέντο και εμείς προερχόμασταν από ένα απαιτητικό παιχνίδι στην Βενετία. Για τον λόγο αυτό δεν είχαμε διάρκεια στο παιχνίδι μας. Αυτό που μετράει είναι πως δείξαμε χαρακτήρα στο τέλος και καταφέραμε να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Μιλώντας για τα σημεία που άλλαξε το παιχνίδι της Ένωσης στο δεύτερο ημίχρονο, ο Σάκοτα τόνισε πως «η συγκέντρωσή μας μειώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο και το Ρέθυμνο μας… τιμώρησε, διότι πρόκειται για καλή ομάδα που μας ξέρει. Παίξαμε για τρίτη φορά με το Ρέθυμνο, μέσα σε ένα μήνα, αυτό το λέει όλα! Πρέπει να έχουμε περισσότερη συγκέντρωση και μεγαλύτερη διάρκεια για 40 λεπτά στο παιχνίδι».

Τα παιχνίδια που ακολουθούν είναι άκρως απαιτητικά για την ΑΕΚ, όμως κανείς δεν κοιτά μακροπρόθεσμα. «Αυτό που προέχει τώρα, είναι να αφήσουμε πίσω τα δύο τελευταία παιχνίδια, να ξεκουραστούμε και να αρχίσουμε προετοιμασία για το επόμενο παιχνίδι, μέχρι την διακοπή για τις Εθνικές. Έχουμε δύσκολα παιχνίδια και πρέπει να δείξουμε έτοιμοι να ανταποκριθούμε».

Η κουβέντα έφτασε και στην Εθνική ομάδα, καθώς λίγες ώρες νωρίτερα είδε το όνομά του στη λίστα των 24 παικτών της προετοιμασίας. «Είναι τιμή για μένα! Στα 31 μου έγινα… rookie! Έγινε κι αυτό. Σίγουρα είναι τιμή και από την πλευρά μου θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την Εθνική στα προκριματικά του Παγκοσμίου».

Κλείνοντας, φρόντισε να κρατήσει… χαμηλούς τόνους για τον ρόλο του στην Εθνική, στα παιχνίδια των προκριματικών. «Αυτό θα το δούμε! Όπως είπα, η δουλειά η δική μου, αλλά και όσα παιδιά κλήθηκαν θα πρέπει να βοηθήσουν την Εθνική να πάρει όσο περισσότερες νίκες γίνεται στα προκριματικά, για να φτάσει στον στόχο της, που είναι η πρόκριση στο World Cup 2019».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X