Απελπιστική η ΑΕΚ, κάνει δώρο το Champions League

Απελπιστική η ΑΕΚ, κάνει δώρο το Champions League
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Θεωρητικά, η ΑΕΚ πήγαινε στη Λεωφόρο για να πάρει τη νίκη και να πάει σε «τελικό» για το Champions League με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή. Απέναντι σε μια ομάδα με μεγάλες ελλείψεις, που έχει πετάξει λευκή πετσέτα και έκανε υπέρβαση για να βγάλει το ματς, η ΑΕΚ ήταν θλιβερή. Με απογοητευτική εμφάνιση, με τεράστια λάθη από τον πάγκο, έμοιαζε με σκορποχώρι και έβγαλε τα μάτια της, κάνοντας δώρο το Τσάμπιονς Λιγκ. Η ήττα με 1-0 από τον Παναθηναϊκό με σκόρερ τον Λέτο που δεν βγάζει ματς και πέναλτι που κέρδισε κάποιος Χατζηγιοβάννης, φανερώνουν την απελπιστική εικόνα της ομάδας που χάνει κάθε στόχο.

Ο Χιμένεθ αιφνιδίασε ξανά στο ξεκίνημα του αγώνα. Αυτήν τη φορά, όχι με τη διάταξη της επιθετικής τριπλέτας, αλλά με αυτήν της μεσαίας γραμμής. Ξανά μαζί οι Γιόχανσον και Αϊντάρεβιτς, ένα δίδυμο εξαιρετικά αργό, που δεν μπορεί να είναι παραγωγικό. Ειδικά από τη στιγμή που ο Χιμένεθ ήθελε από τον Αϊντάρεβιτς να γυρνά πίσω και να παίρνει την μπάλα από τα στόπερ για να κάνει εκείνος παιχνίδι. Αυτό σημαίνει, πως η τριάδα της μεσαίας γραμμής, από τον Αϊντάρεβιτς που γυρνούσε πίσω, μέχρι τον Γαλανόπουλο που πρέσαρε ψηλά, είχε τεράστια απόσταση.

Μοιραία, παρά το καλό ξεκίνημα (χάρη κυρίως στη φρεσκάδα και το νεύρο του Γαλανόπουλου), η ΑΕΚ εμφάνισε πολλές αδυναμίες δημιουργικά. Είχε πολύ αργή ανάπτυξη, δεν έβαλε ποτέ μέσα στο παιχνίδι τον Μάνταλο και τον Αραούχο, στηριζόταν αποκλειστικά σε κάποιες ατομικές ενέργειες. Όπως αυτή που έκανε ο Λάζαρος όταν με εκπληκτική ντρίπλα έφτασε απέναντι στον Βλαχοδήμο, αλλά αντί να σιγουρέψει το γκολ με ασίστ στον Αραούχο έκανε ξεψυχισμένο πλασέ που μπλόκαρε ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού.

Η έλλειψη ταχύτητας στη μεσαία γραμμή δεν επηρέαζε μόνο τη δημιουργία, αλλά και την αμυντική λειτουργία. Ο Παναθηναϊκός είχε ταχύτητα στην επίθεση (μόνο αυτό είχε για να είμαστε ακριβείς). Κάθε μεταφορά της μπάλας στην επίθεση του Παναθηναϊκού, προκαλούσε πανικό και απαιτούνταν συνεχώς οι έγκαιρες παρεμβάσεις του Βράνιες για να μαζεύει τα ασυμμάζευτα.

Αν και η ΑΕΚ καιγόταν για τη νίκη, ο Χιμένεθ διατήρησε τον ίδιο σχηματισμό και στο δεύτερο ημίχρονο. Οσο περνούσε η ώρα, ο Παναθηναϊκός γέμιζε αυτοπεποίθηση και έβρισκε περισσότερους χώρους στην άμυνα της ΑΕΚ, που είχε πια τεράστια κενά. Ετσι, υπήρχαν χώροι και οι «πράσινοι» έβγαιναν εύκολα στην κόντρα. Και μπορεί να αποφεύχθηκε το κάζο στο τετ α τετ του Χουλτ με τον Ανέστη, αλλά λίγο μετά ο Ζαχαριάδης καταλόγισε πέναλτι σε χτύπημα στο χέρι του Γκάλο σε προσπάθεια του Χατζηγιοβάννη και έγινε το κακό.

Ο Χιμένεθ έτρεχε και δεν έφτανε. Εριξε τον Αλμέϊδα και γύρισε άμεσα τον σχηματισμό σε 4-2-3-1, με τον Αραούχο πίσω από τον Πορτογάλο, αντικαθιστώντας τον αρνητικό Αϊντάρεβιτς. Ωστόσο, μετά έβγαλε τον Λάζαρο (τον μόνο επικίνδυνο παίκτη της ΑΕΚ) για να βάλει τον Πατίτο (που ήρθε από τη ναφθαλίνη και μπήκε από τη χαραμάδα στην αποστολή ελέω Σιμόες), με τελευταία κίνηση τον Μπακασέτα.

Το ακόμα χειρότερο είναι πως σε αυτό το ημίωρο που απέμενε, η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να βάλει ποτέ την μπάλα κάτω και να δημιουργήσει κάποια φάση της προκοπής. Ούτε καν να φέρουν την μπάλα σωστά στην περιοχή του Βλαχοδήμου και να δημιουργήσουν συνθήκες πίεσης για τον Παναθηναϊκό. Και έτσι, μοιραία και απόλυτα φυσιολογικά, ήρθε η ήττα χαρακίρι για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ασορτί με την εμφάνιση της ΑΕΚ και η διαιτησία του Ζαχαριάδη, που χάρισε ουκ ολίγες κάρτες στον Παναθηναϊκό, αλλά σημάδεψε τον Βράνιες.

 

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Μ. Χιμένεθ, 4-3-3): Ανέστης, Γκάλο, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Γαλανόπουλος (75’ Μπακασέτας), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (64’ Αλμέϊδα), Χριστοδουλόπουλος (71’ Ροντρίγκες), Αραούχο, Μάνταλος

Παναθηναϊκός (Μ. Ουζουνίδης, 4-4-2): Ο. Βλαχοδήμος, Μαρινάκης, Κουτρουμπής, Μολέντο, Χουλτ, Χατζηγιοβάννης, Ζέκα, Κουρμπέλης, Λουντ (79’ Ρέϊς), Κλωναρίδης (65’ Π. Βλαχοδήμος), Λέτο (71’ Μολίνς)

Ο Ζαχαριάδης έδωσε κίτρινες στους Γαλανόπουλο (17’), Βράνιες (45’+), Ντίντακ (77’), Μολέντο (17’), Χουλτ (54’), Μολίνς (90’+), ενώ αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις ο Βράνιες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X