Η ΑΕΚ και το «7» που ψάχνει για (νέο) κάτοχο

Η ΑΕΚ και το «7» που ψάχνει για (νέο) κάτοχο
Photo Credits: INTIME

Αν υπάρχει ένας αριθμός στον παγκόσμιο αθλητισμό που να ξεχωρίζει, αυτός είναι ο αριθμός «7». Είτε πρόκειται για ποδόσφαιρο, είτε για μπάσκετ, το συγκεκριμένο νούμερο είναι από τα πιο σημαντικά. Άλλωστε, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει «χτίσει» μια ολόκληρη… δυναστεία με το logo «CR7», καταδεικνύοντας και την εμπορική δυναμική του.

Όσον αφορά την ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Κι αυτό γιατί για ένα ακόμα καλοκαίρι αναζητείται ο κάτοχός του. Για την ακρίβεια, για τέταρτο καλοκαίρι, από την επιστροφή της ομάδας στα «μεγάλα σαλόνια» αναζητείται κάτοχος για να πάρει τον αριθμό αυτό τη νέα σεζόν.

Το enwsi.gr θυμάται τις προηγούμενες τρεις περιπτώσεις που φόρεσαν τον αριθμό αυτό, όμως δεν… μακροημέρευσαν στην ΑΕΚ.

Λεωνίδας Κασελάκης

Στην -μεγάλη- επιστροφή της ΑΕΚ στη φυσική της θέση, ο «Κασέλ» ήταν ο παίκτης που φόρεσε τον αριθμό αυτό. Ο 27χρονος -πλέον- φόργουορντ ερχόταν ως επί το πλείστον από τον πάγκο για να δώσει λύσεις. Δεν είχε σταθερή παρουσία στην ΑΕΚ και το καλοκαίρι αποχώρησε από την ομάδα, συνεχίζοντας την καριέρα του σε Κηφισιά και Αστάνα, αντίστοιχα. Πλέον, παραμένει ελεύθερος στην αγορά και ψάχνει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Οι αριθμοί του με την ΑΕΚ: 3,7 πόντοι, 3,2 ριμπάουντ, 1 ασίστ σε 21 παιχνίδια.

Μαλίκ Χέρστον

Αποκτήθηκε στα μέσα της σεζόν 2014-15, ως μια από τις πιο ηχηρές μεταγραφές της διοίκησης Αγγελόπουλου εκείνη τη σεζόν. Στο δεύτερο μισό εκείνης της σεζόν φόρεσε τον αριθμό 11, όμως τη σεζόν 2015-16 πήρε τον αριθμό 7. Δεν κατάφερε να ηγηθεί τις προσπάθειας, παρά τις μεγάλες προσδοκίες που υπήρχαν, ενώ σε καμία στιγμή κατά τη διάρκεια της σεζόν δεν είχε σταθερή πορεία στην Ένωση. Αποχώρησε αρκετά… επεισοδιακά το καλοκαίρι του 2016 και έκτοτε αγωνίστηκε για λίγο στην Χάποελ Ιερουσαλήμ, δίχως όμως να κάνει πολλά πράγματα.

Οι αριθμοί του με την ΑΕΚ: 8,7 πόντοι, 2,7 ριμπάουντ, 1,8 ασίστ, 2,1 κερδισμένα φάουλ, 62,4% στα δίποντα σε 31 παιχνίδια.

Κώστας Βασιλειάδης

Το περασμένο καλοκαίρι ήταν ένα από τα πιο δυνατά μεταγραφικά αποκτήματα της Ένωσης. Στο πρόσωπό του, άλλωστε, άπαντες έβλεπαν τον ηγέτη της ομάδας, που θα καθοδηγήσει με την εμπειρία του τους συμπαίκτες του. Παρ’ όλα αυτά, η πορεία του «Βάσκου» στην ΑΕΚ δεν ήταν από τις πλέον παραγωγικές. Αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα τραυματισμών κατά τη διάρκεια της σεζόν, ενώ σε πολλά παιχνίδια η παρουσία του ήταν κατώτερη των προσδοκιών. Στις 24 Ιουλίου, μάλιστα, έλυσε τη συνεργασία του με την ΑΕΚ, παρά το γεγονός πως είχε υπογράψει «κλειστό» διετές και αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκία.

Οι αριθμοί του με την ΑΕΚ: 6,5 πόντοι, 2,9 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1,4 κερδισμένα φάουλ, 55,9% στα δίποντα σε 28 παιχνίδια.

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X