Κατασκευάζει τα 4 τελευταία τρόπαιά της η ΑΕΚ

Σημαντική κίνηση από την Ένωση

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000 η ΑΕΚ κατέκτησε τέσσερα τρόπαια. Ένα πρωτάθλημα Ελλάδος (2002), δύο Κύπελλα Ελλάδος (2000, 2001) και ένα Κύπελλο Σαπόρτα (2000). Τα τρόπαια αυτά, όμως, δεν βρίσκονται στην τροπαιοθήκη της Ένωσης, καθώς ο Γιάννης Φιλίππου δεν τα παραχωρεί, παρά το επίσημο αίτημα που κατέθεσε η Ένωση στις αρχές του 2016.

Έτσι, η Ένωση προχωρά σε μια ξεχωριστή κίνηση, καθώς όπως γνωστοποίησε, θα κατασκευάσει αντίγραφα των τελευταίων τεσσάρων τροπαίων της, τα οποία και θα βρίσκονται στην τροπαιοθήκη της ομάδας, στα γραφεία της ΚΑΕ.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Το «μενού» της αγωνιστικής περιόδου 2017-2018 θα «συμπεριλαμβάνει»  άκρως συμβολικές και ιστορικές αναφορές. Οι σχετικές δράσεις (εκδηλώσεις, διαγωνισμοί, ημερίδες κλπ.) θα κοινοποιούνται, παράλληλα με τις αγωνιστικές δραστηριότητες της «Βασίλισσας».

Για ένα λόγο παραπάνω, λοιπόν, σ’ αυτή την ιδιαίτερη χρονική περίοδο απαιτείται η ενίσχυση (και πλήρωση) του Ιστορικού, Πολιτιστικού και Αθλητικού Αρχείου.

Η ΑΕΚ Β.C. έλαβε την απόφαση να κατασκευάσει αντίγραφα και των τεσσάρων (4) τροπαίων της σύγχρονης Ιστορίας της, ήτοι των Κυπέλλων Ελλάδος 2000 και 2001, του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης (Σαπόρτα) 2000, και του (ιστορικού ελέω της πρωτοφανούς ανατροπής) Πρωταθλήματος Ελλάδος του 2002. Εξυπακούεται, ότι θα ακολουθήσει ενδελεχής έρευνα σε Ελλάδα και εξωτερικό, προκειμένου για την όσο το δυνατόν αρτιότερη και ακριβέστερη αντιγραφή τους. Τα τέσσερα τρόπαια θα τοποθετηθούν σε ειδική προθήκη, πλησίον της τροπαιοθήκης  στην οποία δεσπόζει το βαρύτιμο, αυθεντικό (από κρύσταλλο Βοημίας) «Καλλιμαρμάρειο» Κύπελλο Κυπελλούχων 1968, το μοναδικό που διασώθηκε στο βάθος των ετών.

Υπενθυμίζεται, ότι στις αρχές του 2016 η διοίκηση της ΑΕΚ B.C. είχε υποβάλλει επίσημο αίτημα προς τον πρώην Πρόεδρο της ΑΕΚ ΚΑΕ, κύριο Γιάννη Φιλίππου, προκειμένου για την παράδοση των τροπαίων. Υπήρξαν διαπροσωπικές επαφές και με συνεργάτες ή πρώην στελέχη της ΑΕΚ ΚΑΕ, αλλά δίχως αποτέλεσμα.

Παράλληλα, συνεχίζεται η προσπάθεια προς κάθε κατεύθυνση με την ελπίδα να ανακαλυφθούν  τα πανάκριβα κειμήλια της «Βασίλισσας» και «επιστρέψουν» στη φυσική τους θέση.

Το επόμενο διάστημα θα υπάρξει ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις.

One comment

  1. ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟ , ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *