Κερδίζει γιατί δεν μπορεί να χάσει

Κερδίζει γιατί δεν μπορεί να χάσει
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αυτό το μοτό με ενθουσιάζει εδώ και καιρό. Από τη μέρα που είδα το μαγικό τρέιλερ του «1968». «Κέρδισαν, γιατί δεν μπορούσαν να χάσουν». Δεν ανήκω στους ευλογημένους που έζησαν εκείνη την εποχή. Είδα και έμαθα πολλά από την ταινία σταθμό, κατάλαβα πως εκείνη η ομάδα είχε ψυχάρες και κομάντο, που έπαιζαν διψασμένα και παθιασμένα για να πετύχουν το ακατόρθωτο. Να γίνουν μύθοι και να χτίσουν μια αυτοκρατορία, που άλλαξε τον ρου της ιστορίας.

Ερχομαι στο σήμερα. Σε όσα φοβερά και τρομερά συνεχίζει να κάνει η ΑΕΚ. Θα μπορούσα να αραδιάσω μια σειρά από αριθμούς που καταδεικνύουν το μέγεθος της επιτυχίας: 41 αγώνες, 26 σερί χωρίς ήττα, 10 σερί αγώνες χωρίς ήττα στο Europa League. Αλλά η αίσθηση μου είναι πως όλα αυτά είναι πολύ φτωχά για να περιγράψουν όσα πετυχαίνει αυτή η ομάδα. Που κερδίζει σε κάθε ματς και περισσότερο, γιατί δεν μπορεί να χάσει.

Αναλογιστείτε από πότε έχετε να θυμηθείτε τόσο ολοκληρωτική εμφάνιση της ΑΕΚ μακριά από το γήπεδο της. Και μάλιστα όχι εναντίον ενός τυχαίου αντιπάλου, κάποιας Γκρεβενμάχερ ή παρόμοιου επιπέδου, αλλά κοτζάμ Ντιναμό Κιέβου. Τεράστιο μέγεθος, που η ΑΕΚ την έκανε να μοιάζει με ομαδούλα της σειράς σε δύο παιχνίδια και έπαιζε ταμπούρι μέσα στο γήπεδο της για να πάρει την πρόκριση.

Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει, πως η ΑΕΚ ήταν καλύτερη ομάδα και δικαιούταν να βρίσκεται στην κλήρωση για τους «16». Αλλά και που έμεινε έξω, μηδέν οξέα. Σέβομαι κάθε έναν που θεωρεί πως χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για διάκριση, αλλά να ξέρουμε που φτάνουν τα πόδια. Ποιοι είναι οι πραγματικοί στόχοι μιας ομάδας όπως η ΑΕΚ και ποιοι κάτι που ανήκει στη σφαίρα του φανταστικού.

Η Ευρώπη έδωσε πολλά στην ΑΕΚ. Ουδείς πρέπει να λησμονεί, πως ξεκίνησε αυτή η διαδικασία. Όταν η ΑΕΚ έμεινε εκτός από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και κληρώθηκε με την Μπριζ, οι περισσότεροι πίστευαν πως θα επαναλαμβανόταν όσα έγιναν πέρυσι με την Σεντ Ετιέν. Στη δική μου σκέψη, στις προσδοκίες που θα μπορούσα να έχω στο ξεκίνημα της σεζόν, οι ευρωπαϊκές βλέψεις της ΑΕΚ ολοκληρώνονταν κάπου εκεί.

Θεωρώ, το έχω γράψει και στο παρελθόν, πως όταν δεν έχεις να φας δεν ψάχνεις ραπανάκια για την όρεξη. Η ΑΕΚ πεινάει, λιμοκτονεί για το πρωτάθλημα. Αυτό είναι που μένει, που λείπει από ολόκληρη γενιά Ενωσιτών και έχει ξεχαστεί από άλλη. Επέμενα σε αυτό, γιατί δεν πίστευα όσο θα έπρεπε αυτήν την ομάδα. Αλλά αυτή η ΑΕΚ, έδειξε μέσα στο γήπεδο πως είναι ομάδα για πολλά.

Η ΑΕΚ έδειξε μέσα στο γήπεδο, πως μπορεί να πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα, να προχωρά στο κύπελλο και να κάνει θαύματα στην Ευρώπη. Αναδεικνύοντας πρωταγωνιστές, δείχνοντας κόντρα σε μεγαθήρια πόσα σπουδαία πράγματα μπορεί να πετύχει. Ξέρετε, αυτή θεωρώ σε αυτήν τη φάση τη μέγιστη παρακαταθήκη της ευρωπαϊκής πορείας.

Μέσα από τα ματς της Ευρώπης, ο κόσμος κατανόησε – όσοι έχουν λίγο μυαλό τουλάχιστον – πόσο σπουδαία ομάδα έχει, αλλά και πόσους ποιοτικούς παίκτες διαθέτει. Αποκαταστάθηκε στη συνείδηση του κόσμου η θέση παικτών όπως ο Μπακάκης, ο Γκάλο, ο Μπακασέτας και άλλοι. Παίκτες που αμφισβητούνταν, που απαξιώνονταν συστηματικά πρώτα απ’ όλα από την ίδια την ΑΕΚ, πήραν τη θέση που τους άξιζε.

Αυτά όλα είναι κέρδη. Πολλαπλά. Δεν αντέχω να ακούω ή να διαβάζω μίζερες αναλύσεις για τις αλλαγές του Χιμένεθ και το χαμένο γκολ του Μασούντ. Ηταν υπέροχος ο τρόπος που το τελείωσε ο Μανόλο στην προπόνηση. Η ΑΕΚ τώρα πρέπει να στραφεί στην αναζήτηση της «τροφής» της. Να πάρει το πρωτάθλημα και το κύπελλο.

Μπορεί; Αναμφίβολα. Δεν είναι φαβορί, από τη στιγμή που τώρα που μιλάμε υπολείπεται δύο βαθμούς και έχει να πάει στην Τούμπα. Αλλά ας πάει με αυτήν τη διαφορά εκεί και θα δούμε ποιος θα νικήσει και υπό ποιες συνθήκες θα γίνει το ματς. Γι’ αυτό και είναι κόμβος για την ΑΕΚ το ματς στο Περιστέρι.

Τις επόμενες μέρες θα μιλήσουμε γι’ αυτό. Το σημαντικό είναι η ΑΕΚ να αφήσει πίσω την υπόθεση Ευρώπη, να κοιτάξει τη συνέχεια και να μπει με ό,τι έχει και δεν έχει στη συνέχεια. Παίζει μπαλάρα, αναγνωρίζεται απ’ όλους τους κανονικούς ως η ομάδα που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο και μένει τώρα να το μετουσιώσει αυτό σε πράξη και σε τίτλους. Γιατί αυτοί είναι που μένουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X