Η ΑΕΚ επέστρεψε και στην Ευρώπη (VIDEO)

Η ΑΕΚ επέστρεψε και στην Ευρώπη (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το ευρωπαϊκό ταξίδι της ΑΕΚ τελείωσε άδοξα και άδικα, μετά τη λευκή ισοπαλία στο Κίεβο κόντρα στην Ντιναμό. Ένα ταξίδι που ξεκίνησε… στραβά με τις δύο ήττες από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τα προκριματικά του Champions League, ωστόσο όλα άλλαξαν άρδην στα play offs του Europa League με την Μπριζ.

Μετά το 0-0 του Βελγίου, η Ένωση, κάνοντας εκπληκτική εμφάνιση στη ρεβάνς ισοπέδωσε την Μπριζ με 3-0 και πέρασε μετά από χρονιά στους ομίλους μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Το όνομα της ΑΕΚ ήταν και πάλι στα… μπαλάκια της κλήρωσης και η κληρωτίδα έφερε στον δρόμο των «κιτρινόμαυρων» την Μίλαν, την Αούστρια Βιέννης και την Ριέκα. Ένας πονηρός όμιλος, αλλά ταυτόχρονα ικανός για το βήμα παραπάνω.

Το «διπλό» στην Κροατία, την πρώτη αγωνιστική έβαζε αυτομάτως την ΑΕΚ σε τροχιά πρόκρισης και οι δύο ισοπαλίες κόντρα στην Μίλαν, πιστοποίησαν πως η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ επέστρεψε για τα καλά στα σαλόνια της Ευρώπης.

Το αυτοκτονικό ξεκίνημα στο ματς με τη Ριέκα πήγε να διαλύσει όλη την καλή πορεία, αλλά η φετινή μαχητική ΑΕΚ κατάφερε να κάνει άλλη μία ανατροπή και να πάει στη Βιέννη, έχοντας αβαντάζ και την ισοπαλία.

Στο «Ερνστ Χάπελ» η Ένωση «σφράγισε» το εισιτήριο για τους «32» του Europa League και την επιστροφή της και με τη βούλα στον ευρωπαϊκό χάρτη, έχοντας ως παρακαταθήκη το αήττητο 8 αγώνων!

Η μοίρα την έφερε απέναντι στην Ντιναμό Κιέβου, έναν αντίπαλο που ήταν υποψήφιος και το καλοκαίρι για τα προκριματικά. Οι «κιτρινόμαυροι», έχοντας στο πλευρό τους 45.000 Ενωσίτες, έκαναν ίσως το  καλύτερο ημίχρονο στις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, ισοπεδώνοντας τους Ουκρανούς, αλλά το τελικό 1-1 έφερνε την ΑΕΚ, έχοντας ντεσαβαντάζ στη ρεβάνς.

Στο «Ολιμπίσκι» η ΑΕΚ, έχοντας 9 απουσίες στην αποστολή, απέδειξε για ακόμα μια φορά φέτος πως έχει μάθει να ζει στα δύσκολα, με τους παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ να κάνουν ένα ολοκληρωτικό παιχνίδι και το μόνο που τους έλειψε ήταν το πολυπόθητο τέρμα, χάνοντας κλασικές ευκαιρίες, με αποκορύφωμα τη φάση του Μασούντ, μένοντας τελικά στο άδικο 0-0 και εκτός Ευρώπης.

Το ταξίδι της Ένωσης τελείωσε χθες στο Κίεβο και η αήττητη πορεία των 10 αγώνων αποτυπώνονται στη βαθμολογία της ευρωπαϊκής κατάταξης, με την ΑΕΚ να ξεκινάει από το θέση 208 και η τρελή… κούρσα να σταματάει στη θέση 122, ανεβαίνοντας 86 θέσεις!

Ένα αήττητο, περήφανο και «κιτρινόμαυρο» ταξίδι έφτασε στο τέλος του, αλλά δεδομένα θα πρέπει να μείνει στις μνήμες των φίλων της ΑΕΚ και να είναι καθρέφτης για τα επόμενα χρόνια.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X