Ποτέ δεν κερδίζει ματς που δεν παίζει καλά

Ποτέ δεν κερδίζει ματς που δεν παίζει καλά
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν είναι η πρώτη απώλεια της ΑΕΚ στο φετινό πρωτάθλημα το 0-0 στην Λάρισα, αλλά μάλλον είναι η πιο καθοριστική, μαζί με αυτή με τον Απόλλωνα. Δύο γκέλες στα τελευταία τέσσερα ματς, είναι πολλές με τη μορφή που έχει φέτος το πρωτάθλημα και κυρίως γιατί έρχονται σε μια περίοδο που ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ τρέχουν σερί.

Το χειρότερο είναι πως η ΑΕΚ θα ήταν πολύ τυχερή αν τελικά κέρδιζε αυτό το ματς που είδαμε. Δεν έκανε τίποτε για να το κερδίσει. Ούτε η προσπάθεια των περισσότερων παικτών μέσα στο γήπεδο για μεγάλο διάστημα, ούτε η διαχείριση από τον πάγκο ή καλύτερα από την κερκίδα που βρισκόταν ο Μανόλο Χιμένεθ, άξιζαν να έχουν επιστέγασμα μια νίκη στο AEL FC Arena.

Αν υπάρχει ένα «γαμώτο» σε αυτό το ματς, είναι το ότι η ΑΕΚ φέτος εκτός έδρας ειδικά, δεν έχει πάρει κανένα ματς που να μην έπαιξε καλά. Ρέντα στα ματς που δεν έχει παίξει μπάλα, δεν είχε ποτέ. Είχε απώλειες. Όλα τα ματς που έχει κερδίσει αντίστοιχα, ήταν ματς που έπρεπε να τα κερδίσει βάσει απόδοσης, ενώ υπάρχουν άλλα που έκανε αρκετά για να τα πάρει και δεν τα κατάφερε από συγκυρίες.

Τώρα πάνω στην πίκρα όλοι θα αρχίσουν να λένε «αν είχαμε αυτό, αν είχαμε εκείνο…» και τα γνωστά. Θα έμπαινα ευχαρίστως σε αυτή την κουβέντα, αν ένιωθα τόσο στο ματς με τον Απόλλωνα όσο και στο ματς στην Λάρισα, πως η ομάδα είχε εξαντλήσει τα περιθώρια της για να αλλάξει την μοίρα των αγώνων. Τα δύο ματς μοιάζουν πολύ. Τουλάχιστον το δεύτερο ημίχρονο του ματς με τον Απόλλωνα.

Πρώτα απ’ όλα δεν λειτούργησε το δίδυμο με τα κεντρικά χαφ που έχουν έφεση κυρίως στην δημιουργία. Δεν βγήκαν απέναντι στο «πούλμαν» της Λάρισας αυτά που περίμενε ο Χιμένεθ, ούτε από τον Μοράν, ούτε από τον Κονέ. Αλλά βασισμένος στα χαρακτηριστικά τους όπως τα ξέρει, περίμενε περισσότερα πράγματα στην δημιουργία. Δεν μπορώ να τον ψέξω γι’ αυτό. Απλά δεν έκαναν αυτά που έπρεπε.

Επιπλέον, το συγκεκριμένο δίδυμο, το είδαμε και με τον ΠΑΣ, αλλάζει τον χαρακτήρα της ΑΕΚ ως προς την δυνατότητα της αποτελεσματικής πίεσης στο κέντρο που δίνει κόντρα επιθέσεις.

Αυτό δεν υπήρχε στην Λάρισα. Και στο πρώτο μέρος που οι γηπεδούχοι βγήκαν και κάποιες φορές μπροστά, φάνηκε και το έλλειμμα στην κάλυψη των χώρων μπροστά στην περιοχή και στην διεκδίκηση της δεύτερης μπάλας. Ευτυχώς, δεν είχαν στον νου τους τόσο πολύ να βγαίνουν μπροστά οι της ΑΕΛ και όσο το είχαν τους έφυγε μετά την απώλεια του Ντέλετιτς.

Για μένα από εκείνο το σημείο, στο 54΄ξεκινάνε τα πιο σοβαρά ερωτηματικά για το πώς αντιμετώπισε τακτικά το ματς η ΑΕΚ. Μέχρι το τέλος υπήρξε επιμονή στην προσπάθεια να σπάσει αυτή η μαζική άμυνα με προσπάθειες από τον άξονα.

Με το που βγήκε ο Ντέλετιτς έγινε άμεσα ξεκάθαρο πως δεν είχαν πλέον σκοπό οι γηπεδούχοι να κοιτάξουν μπροστά. Πέρα από το ότι πραγματικά βγήκε ένας παίκτης που ήταν το 60 -70% της όποιας επιθετικής προσδοκίας είχε η Λάρισα.

Από εκείνο το σημείο και μετά, η παρουσία του Μπακάκη στ’ αριστερά άρχισε να μην έχει κανένα νόημα. Θα περίμενε κανείς να χρησιμοποιηθεί ο Λόπες σε μια προσπάθεια να ανοίξει το ματς λίγο από τα πλάγια, αλλά αυτό δεν επιχειρήθηκε ποτέ. «Θα πρέπει να παίζουμε περισσότερο από τα πλάγια», είπε ο Παναγιώτης Κονέ μετά το ματς, αλλά πως θα γινόταν αυτό χθες, αν δεν έμπαινε ποτέ στο ματς ο Λόπες ( όπως δεν μπήκε )κι ενώ βγήκε νωρίς ο Χριστοδουλόπουλος; Θα γινόταν αν είχαμε έναν ακόμη καλό εξτρέμ ή ένα ακόμη αριστερό μπακ;

Αντίθετα, είχαμε δύο αλλαγές στην συνέχεια που φάνηκε να έχουν την λογική αποκλειστικά της αλλαγής χαρακτηριστικών των παικτών κι όχι του σκεπτικού στην τακτική.

Καλό δεν έκαναν στην ομάδα. Και μάλλον ήταν υπερβολικό μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, η ΑΕΚ που κυνηγούσε δημιουργία ευκαιρίας απέναντι σε μαζική άμυνα να μείνει και χωρίς Λιβάγια και χωρίς Χριστοδουλόπουλο.  Ο Μασούντ πάντως μέσα στην παραζάλη, βρήκε το καθαρό μυαλό να βγάλει τις δύο κάθετες που θα μπορούσαν να γίνουν ευκαιρίες με Αραούχο και Κονέ, αλλά δεν…

Σε κάθε περίπτωση, σε τόσο κρίσιμο ματς, που αντιμετωπίζεις μαζική άμυνα και ψάχνεις τρόπους, να είσαι στο τελευταίο τέταρτο και χωρίς Λάζαρο και χωρίς Λιβάγια, δεν είναι και το πιο δόκιμο.

Καθοριστική ήταν σίγουρα και η λάθος υπόδειξη του πρώτου βοηθού, του Ποντίκη, στο 64΄, όταν έβγαλε τον Λιβάγια που καλυπτόταν ένα μέτρο, οφσάιντ. Σε μια φάση που ο Κροάτης είχε φυσικά την δυνατότητα να την κάνει καθαρή ευκαιρία.

Επαφή υπάρχει σίγουρα και στην φάση που ζητάει πέναλτι ο Λιβάγια στο 73΄απλά είναι τέτοια η φάση και ο ρυθμός της, που δεν σε …ψήνει με την πρώτη ματιά για πέναλτι. Αλλά σε ψήνει δεν σε ψήνει, ήταν. Και ο Λιβάγια δεν είπε τυχαία πως δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δεν δόθηκε.

Τώρα για το πώς έπαιξε η Λάρισα ή αν ήταν κακό το γήπεδο, είναι αστείο να το συζητάμε. Ξέρουμε ποια είναι η διοίκηση της ΑΕΛ, ξέρουμε πως θα αντιμετώπιζε την ΑΕΚ, ξέραμε και για το κακό γήπεδο. Υπήρχε κανείς που να πίστευε πως δεν θα έπαιζαν μαζική άμυνα για να κόψουν βαθμούς από την ΑΕΚ; Μη τρελαθούμε.

Η ΑΕΚ αν είναι φυσιολογικά τα αποτελέσματα ΟΣΦΠ και ΠΑΟΚ με Ξάνθη και Απόλλωνα αντίστοιχα, μετά από αυτή την αγωνιστική θα είναι καθαρά το αουτσάιντερ για το πρωτάθλημα. Προσωπικά σε άλλο πρόσφατο άρθρο μου, αυτόν τον τίτλο της τον έδωσα και μετά την ισοπαλία με τον Απόλλωνα. Αν βρεθείς 3 πίσω από ΟΣΦΠ και 2 από ΠΑΟΚ, ενώ τους έχεις και τους δύο εκτός, φαβορί δεν είσαι.

Εδώ που είναι και με το πρόγραμμα που την περιμένει, δεν έχει άλλη επιλογή από το να μπει στη μάχη και να τη δώσει και στο τέλος να δούμε τι θα έχει κάνει.

Όπως είναι; Με κάποιες ακόμη κινήσεις; Θα δείξει. Αν ο προπονητής κρίνει πως πρέπει να γίνουν, θαρρώ πως πρέπει να ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα, γιατί η κουβέντα δεν κάνει καλό στην ομάδα, πόσο μάλλον όταν ο ίδιος έχει πει ότι είναι καλά με τις κινήσεις που έγιναν. Η δική μου άποψη είναι πως χρειάζονται κινήσεις.

Πάντως όποιον παίκτη και να είχε σήμερα, δεν αποτελεί επιχείρημα για να δικαιολογήσεις ότι απέναντι στην ταμπουρωμένη Λάρισα, που είχε χάσει και το βασικό δεξί εξτρέμ της, ο Μπακάκης τελείωσε το ματς σαν αριστερό μπακ και ο Λόπες στον πάγκο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X