Φωτιά και λάβρα

Μια αγκαλιά μέχρι το τέλος, μια γροθιά για το πρωτάθλημα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα κέρδη της ΑΕΚ τη φετινή χρόνια είναι απίστευτα. Δεν αναφέρομαι μόνο στην ευρωπαϊκή υπέρβαση και την τρομερή σεζόν, την πορεία πρωταθλητισμού και την παρουσίαση εξαιρετικού θεάματος στα περισσότερα παιχνίδια. Το πλέον σημαντικό θεωρώ πως είναι ό,τι η ΑΕΚ κατάφερε να μας βάλει να ασχολούμαστε και πάλι με το ποδόσφαιρο. Να κοιτάζουμε τα ματς, την κατάσταση των παικτών, τα συστήματα και να μην ασχολούμαστε με κοράκια και άλλα πολλά που μας έκαναν να χανόμαστε.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει, πως τα πράγματα θα είναι στρωμένα με ροδοπέταλα για την ΑΕΚ. Δείτε μόνο όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ώρες και σας μεταφέραμε μέσα από το enwsi.gr αναφορικά με τον τρόπο που προετοιμάζεται ο Απόλλωνας για το παιχνίδι. Μια ομάδα που είχε επίπεδο συνεννόησης με την ΑΕΚ, ξαφνικά έρχεται βαρυπέπονι και με υφάκι που δεν ταιριάζει στα κυβικά της.

Μαθαίνουμε πως τάχθηκε έξτρα πριμ. Πως, που και γιατί, θα φανεί. Αλλά ακόμα και αν βρίσκεται σε δύσκολη θέση, μολονότι άλλαξε προπονητή και θέλει να το καρπωθεί, φαντάζει κάπως να προσδοκά τόσα πολλά από το ματς με την πρωτοπόρο. Προφανώς και στην μπάλα όλα γίνονται, αλλά φαντάζει αξιοπερίεργο να πριμοδοτείται η μικρή πιθανότητα για θετικό αποτέλεσμα.

Μικρή σημασία έχει. Το καλό είναι πως στην ΑΕΚ πήραν γρήγορα γραμμή όσα συμβαίνουν. Και το ακόμα καλύτερο, πως μέσα στην ομάδα είναι έντονα ψυλλιασμένοι για όσα τους περιμένουν. Δεν πρόκειται να μπουν στο γήπεδο σε φάση σορολόπ, αλλά με το μαχαίρι στα δόντια. Αποφασισμένοι να πιάσουν από τον λαιμό τον αντίπαλο και να μην επιτρέψουν σε κανέναν, όπου και αν βρίσκεται, να κάνει όνειρα για την κορυφή.

Σας έχω εκφράσει την άποψη πως η ιστορία είναι σχεδόν πάντα διδακτική και μας δείχνει τον τρόπο. Παρακολουθώντας και το δεύτερο αφιέρωμα της συμπαραγωγής Nova και ΕΡΤ για τη μεγάλη ΑΕΚ των αρχών του ’90, στάθηκα σε μια κουβέντα του Σταύρου Σταματή. «Είναι προτιμότερο να σε κυνηγούν από το να κυνηγάς εσύ. Εχω βρεθεί και στις δύο θέσεις και είναι πολύ καλύτερο να έχουν οι άλλοι την πίεση».

Μέσα σε όλα όσα έχει καταφέρει ήδη η ΑΕΚ, τους έχει κάνει να την κυνηγούν. Να ψάχνουν από πού τους έρχεται και να ανακαλύπτουν απίστευτες δικαιολογίες. Να εμφανίζεται πως η ΑΕΚ έχει πλεονέκτημα επειδή ξέρει το αποτέλεσμα τους, να περιμένουν πως και πως τη στιγμή που θα περάσουν μπροστά, να κάνουν βουντού και σχέδια για να στραβοπατήσει.

Να πω την αλήθεια, εγώ περισσότερο φοβόμουν τον χαρακτήρα της ΑΕΚ. Ανησυχούσα μήπως κάποια στιγμή υπήρχαν παίκτες που λύγιζαν υπό την πίεση του αποτελέσματος. Δεν είναι εύκολο. Έχουν λιποθυμήσει παίκτες με τεράστια αξία, που δεν μπορούσαν να διαχειριστούν το άγχος. Θα έχετε σίγουρα μάθει για παίκτες κολοσσούς όπως ο Μανωλάς και ο Σαβέβσκι, που περνούσαν ξενυχτισμένοι τα βράδια πριν από τα παιχνίδια.

Μέχρι τώρα, το δείγμα είναι άκρως θετικό. Πολλοί έχουν σταθεί στα χαμένα ματς με Τρίπολη, Ξάνθη, Γιάννινα που η ΑΕΚ θα μπορούσε να είχε αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη βαθμολογική διαφορά. Δεν διαφωνώ. Αλλά όταν ένα πρωτάθλημα παίζεται στα ίσια, όταν τα ματς κρίνονται στο γήπεδο και δεν υπάρχει πάντα λάινσμαν λίμπερο και διαιτητής που θα δώσει το πεναλτάκι, θα έρθουν και οι γκέλες.

Για όσους βαθμούς χάθηκαν εκεί, η ΑΕΚ είχε λύσεις. Σταδιακά, δείχνει πως αποκτά μέταλλο και μακριά από το ΟΑΚΑ. Αν και ακόμα φαίνεται απίστευτο στα μάτια μου, πως το παγωμένο Νταχάου, που δεν ψήνει και δεν συγκινεί τους Ενωσίτες, καταφέρνει να έχει τέτοια αποτελεσματικότητα. Εξι νίκες και μόλις μια ήττα, εκείνη η κατραπακιά από τον Ατρόμητο.

Είναι σημαντικό να αναδειχθεί η ΑΕΚ πρωταθλήτρια χειμώνα. Όχι μόνο επειδή συνήθως ο χειμερινός πρωταθλητής είναι και κανονικός. Αλλά επειδή ακόμα και αυτό έχει να γίνει από το 1997! Απίστευτα πράγματα. Τότε με τον Ντουμιτρίου, που η ΑΕΚ είχε κάνει ονειρικό πρώτο γύρο, είχε νικήσει μέσα και έξω σε όλα τα ντέρμπι, αλλά είχε καταρρεύσει από έλλειψη επιλογών στο φινάλε.

Και ερχόμαστε στο κλειδί της διαδικασίας. Είναι φανερό πως στην ΑΕΚ επιθυμούν στεγανά στις κινήσεις τους. Αυτό ίσως να είναι η μία εξήγηση για τις περιορισμένες επιλογές που φαίνεται πως υπάρχουν στο τραπέζι. Ίσως πάλι να μην είναι απόλυτα έτοιμοι. Πάντως, δεδομένο είναι πως παρατηρεί ο καθένας, ότι συζητούν, αναλύουν, ίσως ακόμα και να υπεραναλύουν, προκειμένου να κάνουν τις επιλογές.

Οι μεταγραφές δεν κρίνονται στα σάιτ και στα πρωτοσέλιδα, αλλά στο γήπεδο. Το μόνο που αποτελεί αναγκαιότητα για την ΑΕΚ είναι να μάθει από τα λάθη του περασμένου Γενάρη και να ακολουθήσει την πεπατημένη του καλοκαιριού. Τον Γενάρη χάθηκε με κάποιον Περέϊρα – Ντίας από εξωτικές χώρες και έψαχνε στα τυφλά, το καλοκαίρι κινήθηκε έγκαιρα και μεθοδικά, με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Ετσι και αλλιώς, μπορεί εύλογα ο Χιμένεθ να θέλει τους παίκτες πριν την αλλαγή του χρόνου ακόμα, αλλά η πραγματικότητα είναι πως αν οι προσθήκες είναι διαθέσιμες στα μέσα του Γενάρη, θα είναι εξαιρετικά. Ετσι όπως έχει διαμορφωθεί το πρόγραμμα, ο μήνας σταθμός για την ΑΕΚ είναι ο Φεβρουάριος. Εκεί πρέπει να έχει κάθε δυνατή επιλογή ο Χιμένεθ.

Όλα αυτά πάντως, θα γίνονται πάντα πιο εύκολα και ήρεμα με την ΑΕΚ καβάλα στην κορυφή. Να είναι εκεί από απόψε και να μείνει ως το τέλος. Να συνεχίζουν να μιλούν για τα υπέροχα ρόστερ, τις μεταγραφές εκατομμυρίων και η ΑΕΚ να κάνει τη δουλειά και να ψάχνουν να τη βρουν. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να είναι σήμερα όσοι μπορούν στο ΟΑΚΑ, για να αποχαιρετήσουν όπως πρέπει τους πρωταθλητές χειμώνα (και τους Ευρωπαίους βέβαια).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X