Τριάδα (συν ένας) για φίλημα

Τριάδα (συν ένας) για φίλημα
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αποτελεί ένα από τα κλασικά «ρητά» του αθλητισμού: η επίθεση φέρνει το θέαμα, αλλά η άμυνα φέρνει τους τίτλους. Όπως είχε αποδειχθεί στο δεύτερο μισό της περυσινής σεζόν (από τη στιγμή που ανέλαβε ο Χιμένεθ και επένδυσε πάνω σε αυτό το κομμάτι) και επιβεβαιώθηκε στο Βέλγιο, η ΑΕΚ θα στηριχθεί ξανά στην αμυντική γραμμή της, για να πετύχει τους στόχους της. Αλλωστε, απέναντι στην Μπριζ, υπήρξε μια αμυντική τριάδα για…φίλημα, που είχε το ιδανικό συμπλήρωμα από την καταλυτική παρουσία του Γιάννη Ανέστη.

Όπως διαβάσατε και χθες, ο Χιμένεθ είχε δουλέψει πολύ στο μυαλό του τη διάταξη. Για να μπορέσει να το πετύχει, έπρεπε και συνέβησαν τα εξής:

  • Ο Τσιγκρίνσκι ήταν ο ηγέτης που θέλει η ΑΕΚ. Συγκλονιστική παρουσία, έβγαινε πρώτος στην μπάλα, διάβαζε τις φάσεις, δεν έχασε μονομαχία στον αέρα ή χαμηλά, έβγαζε την μπάλα με ηρεμία στα χαφ, έδινε ηρεμία σε όλη την ομάδα. Πραγματικός «προπονητής» μέσα στο γήπεδο, όπως είχατε διαβάσει.
  • Ο Βράνιες έκανε τρομερή εμφάνιση, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Αν και είχε φορτωθεί από νωρίς με κάρτα και είχε τον πιο επικίνδυνο παίκτη της Μπριζ (Ντένις) να βγαίνει από την πλευρά του, ο Βόσνιος ήταν απολαυστικός. Δυνατός, γρήγορος, οδοστρωτήρας στον αέρα, είχε πάντα τρόπο να καθαρίζει τις φάσεις.
  • Ο Τσόσιτς ήταν εκείνος που συμπλήρωσε ιδανικά την τριάδα. Μυαλωμένος και ώριμος, με σωστή αντίληψη των φάσεων, κατάφερε να μη χάσει φάση. Αν και έπαιζε αριστερό στόπερ (με δεξί πόδι είναι δύσκολο), ο Τσόσιτς επιβεβαίωσε πως πρόκειται για αμυντικό με μεγάλη κλάση και άριστη τακτική ανάλυση του παιχνιδιού, που θα είναι καθοριστικός στη φετινή ΑΕΚ.

Πίσω από αυτήν την τριπλέτα, ο Γιάννης Ανέστης. Σταθερός και σίγουρος στις επεμβάσεις του, αποφασιστικός στις εξόδους του, ήταν εκείνος που πάντα θα καθάριζε τις φάσεις που περνούσαν. Δεν υπήρξε ουσιαστικά καμία καθαρή ευκαιρία των Βέλγων, έδειξε εντυπωσιακά αντανακλαστικά στις λίγες φορές που χρειάστηκε να επέμβει. Δείχνοντας έμπρακτα, πως αδίκως γίνεται τόση κουβέντα για το θέμα του γκολκίπερ στην ΑΕΚ και παράλληλα, πως είναι έτοιμος για μια εξαιρετική χρονιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X