Κάθε πράγμα στον καιρό του
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο καθένας μπορεί να κρίνει την εμφάνιση της ΑΕΚ με την Μπριζ από τη δική του σκοπιά. Άλλος να τη θεωρεί εξαιρετική, άλλος πως δεν αρκεί για όσα θα ήθελε να δει. Το δεδομένο πάντως είναι πως η Ενωση μπήκε σε μια δύσκολη έδρα, απέναντι σε μια δυνατή και έμπειρη ομάδα και έπαιξε ως ίσος προς ίσο. Εκανε φάσεις, είχε ευκαιρίες για να σκοράρει, δεν φοβήθηκε το ματς ακόμα και όταν έπαιζε με παίκτη λιγότερο έπειτα από την αποβολή ανακάλυψη του Λιβάγια.

Δεν θέλω να σας πω τα αυτονόητα. Πως το 0-0 είναι πονηρό σκορ, πως χρειάζεται προσοχή μεγάλη για να μην επαναληφθεί η νίλα με τη Σεντ Ετιέν (ή παλιότερα με την Παρί ή και τη Μάλαγα, που μου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό), πως θα πρέπει να ψαχτεί πολύ ο Χιμένεθ για να βρει λύσεις στο σκοράρισμα. Διότι, είναι αλήθεια, πως το γκολ φέτος δεν έρχεται εύκολα. Και γι’ αυτό, δεν φταίει μόνο ο Λιβάγια.

Για εμένα το σημαντικό είναι πως η εικόνα της ΑΕΚ επιτρέπει να πάμε σε μια εβδομάδα με καλή διάθεση. Αναλογιστείτε μόνο, πόση αμφισβήτηση γνώρισαν οι παίκτες που ικανοποίησαν κατά κοινή ομολογία χθες: ο Ανέστης που τα…τρώει από παντού, ο Μάνταλος που είναι ηγέτης από τα…λιντλ, ο Μπακάκης που είναι…στάσιμος, ο Τσιγκρίνσκι που παίζει με…μέσο, ο Γαλανόπουλος που είναι…άπειρος.

Η εικόνα της ΑΕΚ στο Μπριζ απέδειξε πως όταν η ομάδα είναι σωστά δουλεμένη, έχει οργανωμένο και συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού, τότε μπορεί να βελτιώνει την ατομική ικανότητα κάθε παίκτη. Και συνολικά, η ΑΕΚ έχει πολλές και καλές επιλογές. Η ισοπέδωση του ρόστερ, από την αμφισβήτηση που υπάρχει ανέκαθεν σε αυτήν την ομάδα και «φούντωσε» μετά τα ματς με την ΤΣΣΚΑ, δεν μπορεί να συνεχιστεί. Και ο μόνος τρόπος για να αλλάξει, είναι θετικά αποτελέσματα όπως το χθεσινό.

Πάντως, για να είμαστε ειλικρινείς, δημιουργήθηκε ξανά θέμα μετά από αυτό το ματς. Αναφέρομαι στην τοποθέτηση του Χιμένεθ, που πλέον δεν έδειξε απλά με τις επιλογές του, αλλά είπε και με έμφαση, πως θεωρεί ό,τι στην ομάδα υπάρχουν πολλά και σημαντικά κενά. Και πως οι παίκτες του είναι οι πιο όμορφοι, επειδή είναι σαν τα παιδιά του. Και όλα αυτά, λίγες μόνο ώρες έπειτα από τις δηλώσεις Μαϊστόροβιτς, που έλεγε πως η ομάδα είναι πλήρης σε αυτήν τη φάση.

Για να μη χάσουμε την μπάλα, δεν θεωρώ καμία ομάδα στον κόσμο πλήρη, άρα ούτε και την ΑΕΚ. Θεωρώ όμως, πως το ρόστερ είναι ικανότατο, με πολλές και ποιοτικές λύσεις σε όλες τις θέσεις και μπορεί να εξελιχθεί. Είναι φανερό εδώ και καιρό, πως η ΑΕΚ ψάχνει για κάποια ευκαιρία στο φινάλε των μεταγραφών και κυρίως ετοιμάζεται για να αντικαταστήσει κάποιον παίκτη που θα αποχωρήσει, με πώληση ή λύση συνεργασίας.

Όταν έρχεται ο προπονητής και μιλά μετ’ επιτάσεως για κενά στην ομάδα, ανοίγει ξανά τη φάμπρικα των μεταγραφών. Όταν το παιχνίδι που είχε τελειώσει λίγο πριν, έδειχνε πως αυτή η ομάδα θέλει δουλειά, χρόνο και ενίσχυση σε συγκεκριμένα κομμάτια. Οι παίκτες που βρίσκονται στο ρόστερ δεν είναι καλοί επειδή έτυχε να βρίσκονται στην ΑΕΚ, αλλά είναι καλοί και γι’ αυτό αποκτήθηκαν. Αλλά χρειάζονται και εμπιστοσύνη, χρειάζονται να γεμίζουν ψυχολογία από τον προπονητή τους.

Όπως και να έχει, το θέμα των μεταγραφών δεν έχει κλείσει. Αλλά αυτήν τη στιγμή, δεν είναι προτεραιότητα για την ΑΕΚ. Κυρίως, επειδή για την Ενωση προέχουν άλλα δεδομένα. Τα θέτω όπως εκτιμώ πως πρέπει να είναι στο μυαλό όλων.

  • Νίκη στις σημερινές εκλογές της ΕΠΟ και επαναφορά της κανονικότητας στο ποδόσφαιρο, ώστε το πρωτάθλημα να ξεκινήσει με ίσους όρους, όπως φανέρωσε ο πίνακας των διαιτητών
  • Νίκη την Κυριακή επί του Παναιτωλικού στο άδειο ΟΑΚΑ, γιατί η ΑΕΚ πρέπει να κάνει το 4Χ4 μέχρι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και είναι σημαντικό να μπαίνει κεφάλι από την αρχή
  • Καυτό ΟΑΚΑ, σοβαρό παιχνίδι και πρόκριση την Πέμπτη επί της Μπριζ, για να επιστρέψει η ομάδα στα ευρωπαϊκά σαλόνια και να πετύχει τον πρώτο μεγάλο στόχο της σεζόν.

Μόλις επιτευχθούν αυτά, που είναι εξόχως σημαντικά για τη συνέχεια, θα βρεθούν και λύσεις στα μεταγραφικά. Η πληροφόρηση που έχω είναι πως η ΑΕΚ έχει λύσεις για κάθε θέση που μπορεί να ζητηθεί ενίσχυση. Αλλά να ξεκαθαρίσει και ο Χιμένεθ με ποιους πορεύεται. Γιατί τον Λόπες επί παραδείγματι, πήγε να τον ισοπεδώσει στο πρώτο ματς και σε δύο παιχνίδια που έπαιξε, ήταν εξαιρετικός. Ο Τσόσιτς έδειξε πως είναι αμυντικός κλάσης, που κάνει φοβερή τριάδα με Τσιγκρίνσκι και Βράνιες. Ο Λιβάγια είναι παικτάρα και θέλει χρόνο για να λυθεί, είναι θέμα χρόνου να δούμε Κλωναρίδη, Τρίστασον και Γιακουμάκη. Μεταγραφές καλές έγιναν, θα φανεί αυτές τις μέρες τι άλλο χρειάζεται η ομάδα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X