Είναι ώρα η ΑΕΚ να δείξει κάτι

Είναι ώρα η ΑΕΚ να δείξει κάτι
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ότι και να λέμε, τα δύο ματς με την Μπριζ κι ενδιάμεσα η πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό, θα είναι κομβικής σημασίας για την προοπτική της ΑΕΚ για μια καλή σεζόν. Ειδικά τα ευρωπαϊκά μεν, αλλά και το τρίποντο στην πρεμιέρα στο πρωτάθλημα ανάμεσα τους, είναι «must».

Η σημασία των αγώνων με την Μπριζ αποτυπώνεται και στην έντονη παρουσία του Δ. Μελισσανίδη δίπλα στην ομάδα, από την Τρίτη και κυρίως στην επαφή του με τον προπονητή.

Η προσωπική μου άποψη είναι πως το τελευταίο που θα ήθελε να έχει στο μυαλό του ο Μελισσανίδης αυτή την περίοδο, είναι αιτίες για γκρίνια για τον προπονητή.

Που η ως τώρα εμπειρία με τους προηγούμενους από το 2013 μέχρι σήμερα, μας έχει δείξει πως όταν ξεκινάει, οδηγεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σε αλλαγή στον πάγκο.

Τώρα με τον Χιμένεθ πιστεύω πως κάτι τέτοιο είναι τελείως εκτός σκεπτικού, όση σκόνη και να σηκώθηκε από τις επιλογές στο πρώτο ματς με την ΤΣΣΚΑ. Και νομίζω πως τελικά ο χειρισμός είναι σωστός, γιατί αντιλαμβάνομαι πως επιλέχθηκε ο δρόμος της προσέγγισης και της κατανόησης του σκεπτικού του Μανόλο μέσω συζήτησης με καλή διάθεση.

Την παρουσία δίπλα στον προπονητή και την συζήτηση μαζί του, θεωρώ ίσως και το βασικό κίνητρο της παρουσίας του Μελισσανίδη και στα Σπάτα την Τρίτη. Πιστεύω με στόχο περισσότερο να καταλάβει και ο ίδιος αν υπάρχει κάτι που τον προβληματίζει και κρυβόταν πίσω από την διαχείριση του ρόστερ στον προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Και πιστεύω κατά δεύτερο λόγο, επειδή ακριβώς έχουν καταλάβει στην ΑΕΚ πως ο Μανόλο ειδικά σε αυτή την φάση της καριέρας του, έχει ανασφάλειες που τον επηρεάζουν, ο Μελισσανίδης ήθελε να του περάσει κι ένα μήνυμα πως η επιλογή της συνέχισης της συνεργασίας μετά το τέλος της περσινής σεζόν, ήταν και παραμένει επιλογή προοπτικής.

Όλα αυτά θέλω να πιστεύω πως έχουν βοηθήσει τον Χιμένεθ …να ισορροπήσει λίγο μέσα του, μετά από ένα διάστημα που κατάλαβε και ο ίδιος πως βρέθηκε στο επίκεντρο της κριτικής για πολύ κόσμο. Κι επίσης θέλω να πιστεύω πως θα ενισχύσουν και την θέση του εντός ομάδας, στην καθημερινότητα της.

Οπωσδήποτε όμως οι καταστάσεις και οι εξελίξεις σε μια ποδοσφαιρική ομάδα και ειδικά σε ομάδα με τις απαιτήσεις της ΑΕΚ, εξαρτώνται από τα αποτελέσματα. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ.

Και γι’ αυτό πρωταρχικά, αυτό που χρειάζεται οπωσδήποτε τώρα η ΑΕΚ, είναι να αποφύγει όλα τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να προκαλέσουν πιθανή αρνητική εικόνα και αντίστοιχα αρνητικό αποτέλεσμα στο Βέλγιο.

Ο Χιμένεθ ξέρει πως έχει πίσω του έναν οργανισμό του οποίου ο άνθρωπος που έχει την ευθύνη των αποφάσεων, θέλει να προχωρήσει μαζί του. Δεν βλέπω λοιπόν λόγο για οποιαδήποτε αρνητική σκέψη.

Είναι ώρα μετά από τόσες εβδομάδες προετοιμασίας και δυο ματς που η ΑΕΚ δεν μπόρεσε να δείξει κάτι, να δούμε τώρα μια προσπάθεια να βγάλει η ομάδα στο γήπεδο πράγματα.

Δεν ξέρω αν το ρόστερ είναι το καλύτερο δυνατό ή όχι. Μπορεί και να μην είναι.

Αλλά το να παίξεις ποδόσφαιρο, να βγάλεις κάποια θετικά στοιχεία στο γήπεδο μετά από εβδομάδες δουλειάς, όποιος και να είναι ο αντίπαλος, δεν απαιτεί να έχεις τους καλύτερους παίκτες που υπάρχουν σε κάθε θέση.

Είναι σκληρές οι πρώτες αγωνιστικές δοκιμασίες γι’ αυτή την ΑΕΚ βέβαια. Μια ομάδα που σε κάθε περίπτωση, δεν έχει ευρωπαϊκή ταυτότητα πλέον και ψάχνει να την βρει ξανά. Και είναι ένα επιπρόσθετο πρόβλημα αυτό για τον προπονητή.

Αλλά έτσι είναι τα πράγματα και μέσα από μια κατάσταση που σίγουρα δεν είναι εύκολη, μπορείς τουλάχιστον να δώσεις στίγμα και να διεκδικήσεις παίζοντας ποδόσφαιρο, τις πιθανότητες σου. Που σίγουρα τώρα, είναι περισσότερες απ’ ότι απέναντι στην ΤΣΣΚΑ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X