Δικαιολογημένη ανησυχία, αλλά μεγαλύτερη εμπιστοσύνη

Δικαιολογημένη ανησυχία, αλλά μεγαλύτερη εμπιστοσύνη
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ρίχνοντας κάποιος μια ματιά στην αποστολή της ΑΕΚ που ταξιδεύει σήμερα (29/6) με προορισμό την Πολωνία, αρχικά …παγώνει. Μόλις 21 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων τρεις τερματοφύλακες και πέντε παίκτες από την ομάδα νέων. Είναι πάντως από τις περιπτώσεις που τα φαινόμενα απατούν, αφού ως το τέλος της εβδομάδας θα ενσωματωθούν οι διεθνείς Μάνταλος, Γιόχανσον, Βράνιες, Μπακασέτας, Γαλανόπουλος και ο Βίκτωρ Κλωναρίδης (όλοι τους διεκδικούν θέση στην ενδεκάδα), ο οποίος θα αποτελέσει την τέταρτη φετινή μεταγραφή της ΑΕΚ. Καταλαβαίνει κανείς ότι και μόνο με τους παραπάνω ποδοσφαιριστές, η Ένωση εμφανίζει ένα σαφώς πιο πλήρες ρόστερ, με εμφανείς όμως αδυναμίες σε συγκεκριμένες θέσεις.

Αυτός είναι και ο λόγος της δικαιολογημένης ανησυχίας που υπάρχει στις τάξεις των οπαδών της ομάδας και αφορά στην ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού. Ποιες είναι αυτές οι θέσεις; Το κέντρο της άμυνας, τα άκρα και η κορυφή της επίθεσης. Δεν ανακαλύψαμε την …Αμερική. Ο Χιμένεθ άλλωστε δεν κρύφτηκε στις πρώτες δηλώσεις της νέας σεζόν. Μιλάμε για θέσεις στις οποίες, αν η ΑΕΚ θέλει να αυξήσει τις πιθανότητες ώστε να παρουσιάσει φέτος ένα καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο, πρέπει να φέρει πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, σε σχέση μ’ αυτούς που είχε και αποτελούν πλέον παρελθόν. Δηλαδή σε σχέση με τους Κολοβέτσιο, Βάργκας, Πέκχαρτ, Αραβίδη και Αραούχο. Στα δοκάρια έτσι κι αλλιώς ο ανταγωνισμός θα είναι μεγαλύτερος, αφού πλέον θα υπάρχουν τρεις τερματοφύλακες να διεκδικούν τα γάντια του βασικού.

Ήδη η ΑΕΚ έχει αντικαταστήσει και τον Ντίντακ με τον Έλντερ Λόπες, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για ένα επιθετικό μπακ, με εξαιρετική τεχνική, αλλά και αμυντικές αδυναμίες. Μένει να φανεί στο γήπεδο, αν όντως ισχύουν τα παραπάνω.

Στην επίθεση η ΑΕΚ έχει ενισχυθεί με τον Γιώργο Γιακουμάκη. Μιλάμε για τον πρώτο Έλληνα σκόρερ στη Super League την τελευταία σεζόν κι έναν από τους πιο βελτιωμένους ποδοσφαιριστές στη χώρα τα τελευταία χρόνια. Προσωπική μας άποψη είναι ότι αν ο συγκεκριμένος παίκτης έχει (πραγματική) στήριξη εντός ομάδας, μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ταλέντο έχει, η όρεξη για να δουλέψει “ξεχειλίζει” και φυσικά διαθέτει το πιο βασικό χαρακτηριστικό για τη συγκεκριμένη θέση. Το γκολ. Ας θυμηθούμε άλλωστε ότι αυτό ήταν το ζητούμενο στην ΑΕΚ …προ Αραούχο. Τότε που οι επιθετικοί πετύχαιναν γκολ με το …σταγονόμετρο. Ο Γιακουμάκης μπορεί να δώσει λύση, αλλά εννοείται ότι αναφερόμαστε σε μια ομάδα επιπέδου ΑΕΚ, δεν αρκεί. Είναι δεδομένο ότι χρειάζονται επιπλέον (βασικές) επιλογές στα χέρια του προπονητή.

Παρά το γεγονός πάντως ότι ούτε φέτος έγιναν νωρίς οι περισσότερες μεταγραφές, φαίνεται να υπάρχει μεγαλύτερη σιγουριά και εμπιστοσύνη στις κινήσεις της ομάδας, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια. Φυσικά τα πάντα θα κριθούν απ’ τις τελικές επιλογές που θα γίνουν, αλλά η αλήθεια είναι ότι όντως γίνεται φέτος μια πιο σοβαρή προσπάθεια ενίσχυσης του ρόστερ με παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Το θέμα βέβαια είναι να αποκτηθούν εντός βασικού σταδίου προετοιμασίας, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα στον Χιμένεθ να προετοιμάσει την ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερα για τον μεγάλο ευρωπαϊκό στόχο. Η παρουσία του Ισπανού τεχνικού άλλωστε είναι ένας επιπλέον λόγος για τον οποίο υπάρχει φέτος μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X