Να δεις τι έχει για μετά

Να δεις τι έχει για μετά
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το κείμενο γράφεται λίγες ώρες μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί του ΠΑΟΚ. Ένα ματς που έζησα έπειτα από καιρό από τη γλυκιά γωνιά της κερκίδας, με την καλύτερη συντροφιά και με την απόλαυση της κάθε στιγμής. Της κάθε έντασης, ανατροπής, επιβολής του νόμου της ΑΕΚ. Νομίζω πως γενικά κάνει καλό κάποιες φορές, όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες, να βγαίνει ο καθένας από το μικρό γυάλινο τείχος που τον περιβάλλει και να ακούει, να βλέπει, να αφουγκράζεται όσα συμβαίνουν γύρω (ακόμα και εκείνο το σχόλιο που με τσάκισε, περί ομοιότητας με τον Βαγγέλη).

Πέραν των προσωπικών ζητημάτων, το ματς ήταν σημαντικό. Στη δική μου συνείδηση, μου προσέφερε μια αναμέτρηση όπου ήξερες πως μπορεί το παιχνίδι να έμοιαζε ανοιχτό, να υπήρχαν διακυμάνσεις, αλλά στο τέλος θα κέρδιζε η ΑΕΚ. Όπως κι έγινε. Με κακή εμφάνιση, δίχως κανένα από τα βαριά χαρτιά σε μεγάλη μέρα, με κενά στην άμυνα, αλλά με φανέλα που μετρά. Και μου άρεσε, που άκουγα από την εξέδρα να είναι ανικανοποίητη από φτηνά λάθη που δεν τελείωναν τον ΠΑΟΚ νωρίτερα.

Προσπαθούσα να θυμηθώ, ειδικά στο μπάσκετ, πότε υπήρχε ξανά τελευταία φορά ανάλογο αίσθημα. Δεν ανήκω σε εκείνους που έχουν ζήσει τη μεγάλη ομάδα που κυριάρχησε ως τις αρχές της δεκαετίας του ’70, οριακά έχω κάποιες εικόνες από τον Ραμπίδη. Ακόμα και τότε όμως, ακόμα και στα χρόνια του Φιλίππου και της ομάδας που είχαν φτιάξει διαδοχικά Ιωαννίδης, Ιβκοβιτς και Σάκοτα, δεν υπήρχε τόσο αναπτυγμένο το αίσθημα της ανωτερότητας που σου προκαλείτε τώρα.

Ειδικά έπειτα και από τις τελευταίες προσθήκες, είναι εντυπωσιακός ο γαλαξίας αστέρων που έχει ντύσει στα «κιτρινόμαυρα» ο Αγγελόπουλος. Παίκτες για κάθε γούστο, ικανοί να αλλάξουν την εικόνα ενός ματς, αθλητές με εντυπωσιακά χαρίσματα. Και δεν είναι τυχαίο, πως ο κόσμος αγκαλιάζει αυτήν την προσπάθεια. Οι 5-6.000 που βρέθηκαν εν μέσω τριημέρου στο ΟΑΚΑ, είναι αριθμός που δεν εμφανιζόταν σχεδόν στο παρελθόν. Και τώρα, σταθεροποιείται και δείχνει πως φτιάχνεται από την ομάδα.

Ανάλογη βεβαιότητα έχει κάποιος ανηφορίζοντας και σήμερα στο ΟΑΚΑ για το ματς με τη Λάρισα. Πεποίθηση μου είναι πως η ΑΕΚ τέτοια ματς θα τα καθαρίζει πλέον διαδικαστικά και δεν θα επιτρέπει σε καμία ομάδα ανάλογου βεληνεκούς να πιστεύει πως μπορεί να πάρει αποτέλεσμα. Στοίχισε αυτό, αλλά σταδιακά εκτιμώ πως η ΑΕΚ βρίσκει ξανά ένα χαρακτηριστικό αναγκαίο για να κινείται σε υψηλούς στόχους.

Οσο και αν το ποδόσφαιρο είναι πιο απρόβλεπτο από το μπάσκετ και δεν νικά πάντα ο καλύτερος, θυμίζω πως αυτό το αίσθημα ανωτερότητας έχει επίσης να εμφανιστεί πάρα πολλά χρόνια. Από εκείνη την υπερομάδα ως τα μέσα της δεκαετίας του ’90, που έπαιζε διαστημικό ποδόσφαιρο με τεράστιους ποδοσφαιριστές που ακόμα μνημονεύονται. Δεν θέλω να ανοίξω και πάλι την κουβέντα για συγκρίσεις, αλλά νομίζω πως το παρόν ρόστερ είναι από εκείνα που πραγματικά μπορεί να δώσει πολλά.

Ξέρετε, τα καλύτερα είναι μπροστά. Επειτα από καιρό, υπερβολικό κατά την άποψη μου, με χαμηλούς τόνους, η ΑΕΚ έχει περάσει σε φουλ επίθεση για το θέμα του γηπέδου. Και είναι ιδιαίτερα κομβικό στη διαδικασία, πως αυτή η διαδικασία διεξάγεται με τον κόσμο να έχει αντιληφθεί πλήρως τα παιχνίδια που παίζουν στην πλάτη του. Τα προσφυγικά σωματεία, τα δεκάδες μηνύματα συμπαράστασης από κάθε γωνιά του πλανήτη, τα συνεχή συνθήματα για το γήπεδο, ακόμα και η σύσταση φορέα που ασχολείται με το θέμα, δείχνουν πως τα τερτίπια του Βασιλόπουλου και των ομόσταβλων του, δεν έχουν άλλη τύχη.

Είμαι πεπεισμένος, πως η στέγαση της ΑΕΚ (ποδοσφαιρικής και μπασκετικής), θα ανοίξει κι άλλο τα φτερά του αετού. Είμαι αισιόδοξος, πως αυτή η διαδικασία θα βγάλει μια και καλή από την εποχή της εσωστρέφειας και της μιζέριας την ΑΕΚ. Είναι τόσο σημαντικά όσα διακυβεύονται, που θα αλλάξει συνολικά τη φιλοσοφία και την οπτική της ομάδας. Και τότε, θα είναι όλα πολύ διαφορετικά προς το καλύτερο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X