Όλη η συνέντευξη του Μάκη Αγγελόπουλου στον Ντέμη!

Με Αγγελόπουλο στον... τελικό η Βασίλισσα!
Photo Credits: INTIME

Ο Μάκης Αγγελόπουλος μίλησε για όλους και για όλα στην εκπομπή του Ντέμη Νικολαϊδη, θέτοντας τους στόχους που έχει για την Βασίλισσα, την παρουσία του στα διοικητικά της ΚΑΕ τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ μίλησε και για την παράγκα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όλη η συνέντευξη του Μάκη Αγγελόπουλου στον ΣΠΟΡ ΦΜ:

Αρχικά, ο μεγαλομέτοχος της«Ήμουν και παραμένω ποδοσφαιρικός, αλλά όταν κλήθηκα να στηρίξω το μπάσκετ της ΑΕΚ μπήκα μπροστά. Αισθάνθηκα μια ιστορική ευθύνη απέναντι στο τμήμα που μας χάρισε ευρωπαϊκά τρόπαια γιατί αυτό έπρεπε να κάνω σαν ΑΕΚτζής. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στους οργανωμένους και αυτοί έδωσαν το τελικό βήμα για να αναλάβω. Αυτοί ήταν που κρατούσαν την ομάδα στην Β’ Εθνική».

Για την προσπάθεια που γίνεται στο μπάσκετ: «Τα τελευταία χρόνια που η ΑΕΚ απουσίαζε από το προσκήνιο έχασε σιγά σιγά την βάση της την οπαδική. Αυτό που κάνουμε είναι να χτίσουμε πάλι το κοινό μας. Υπάρχει μια γκρίνια και εάν θέλετε βάζω και τον εαυτό μου στη θέση όλων αυτών.Όταν σκεφτόμουν το Σαββατοκύριακο έβαζα προτεραιότητα το ποδόσφαιρο. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να φτάσουμε το μπάσκετ εκεί που του αξίζει και αυτό χρήζει προσπάθειας και στήριξης από τον κόσμο. Είναι δύσκολη η προσπάθεια γιατί οι δύο βασικοί ανταγωνιστές μας κατέκτησαν 9 Ευρωλίγκες και έχουν τους καλύτερους Έλληνες παίκτες. Άρα εμείς αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να χτίσουμε την εταιρία εμπορικά κλπ και ταυτόχρονα να χτίσουμε το μέλλον μας. Πήραν ότι καλύτερο, νομίζω, σε μικρές ηλικίες. Χτίζουμε με βασικό θεμέλιο το μέλλον μας».

Για τους επενδυτές στο μπάσκετ: «Διαχρονικά οι παράγοντες του μπάσκετ είναι πιο αγαπητοί και πιο… ρομαντικοί. Η εμπλοκή με τα αθλητικά για κάποιο παράγοντα έχει να κάνει με συναίσθημα και επιχειρηματικότητας. Από τη μία το έμβλημα και η ιστορία και από την άλλη ο ισολογισμός. Εάν αφήσεις το πάθος να κυριαρχήσει ενδέχεται να οδηγήσει την  ομάδα στην καταστροφή και εάν αφήσεις τον ισολογισμό τότε και πάλι τα αποτελέσματα δεν θα είναι καλά».

Για το πώς θα μπει το μπάσκετ στην καθημερινότητα του ΑΕΚτζή: «Αυτό μπορεί να αλλάξει και ο Ντέμης το έχει αποδείξει. Υπάρχει ένα διαχρονικό… κουσούρι με τη νίκη και την ήττα. Κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία σε όλα τα σπορ και να είμαστε εκεί και να στηρίζουμε την ομάδα στη νίκη, αλλά και στην ήττα».

Για τις ενέργειες της ΚΑΕ: «Δημιουργούμε ακαδημίες σε όλο το Λεκανοπέδιο. Χτίζουμε… κύτταρα της ΑΕΚ σε όλο το Λεκανοπέδιοο. Αυτό είναι το κομμάτι του μέλλοντος. Τιμήσαμε την ομάδα του 1966, την πρώτη ελληνική σε Final Four. Αποσύραμε τη φανέλα του Γιώργου Αμερικάνου και του Γιώργου Τρόντζου. Η ΑΕΚ μετέτρεψε το μπάσκετ σε λαϊκό άθλημα. Προσπαθούμε να αναδείξουμε μέσα από ένα ντοκιμαντέρ-ταινία μια επιτυχία που ήταν μοναδική στα χρονικά. Είχαμε μια ομάδα που ξεκίνησε από τα τσιμέντα στην κορυφή της Ευρώπης.

Υπήρχε πάντα η αντίληψη πως φτάναμε στην πηγή, αλλά δεν μπορούσαμε να πάρουμε τίτλο. Αυτή η πεποίθηση διακορεύτηκε πανηγυρικά το 1968. Η ΑΕΚ κέρδισε και για την Ελλάδα! Εκείνη τη στιγμή αποδείξαμε πως η ΑΕΚ μπορεί να κατακτήσει ευρωπαϊκό τίτλο! Και πέραν των 80000 στο Καλλιμάρμαρο υπήρξαν και άλλοι οπαδοί άλλων ομάδων.Αυτό ακριβώς το γεγονός θέλουμε να παρουσιάσουμε, όχι μόνο στην αθλητική διάστασή του, αλλά και γενικότερα Είναι σημαντικό για τον κόσμο να μάθει την ιστορία της ΑΕΚ και να μάθει ο κόσμος πως η ΑΕΚ μετέτρεψε το μπάσκετ σε λαϊκό άθλημα».

Για τους παράγοντες της ΑΕΚ στο παρελθόν: «Δυστυχώς η ομάδα μας έχει ένα διαχρονικό πρόβλημα εσωστρέφειας. Υπήρξαν παράγοντες που είχαν διαφόρων ειδών κλίκες και αντιπαλότητες, με σκοπό να μείνουν στα πράγματα. Αυτό πολλές φορές ταλαιπώρησε τις ομάδες μας και παρέσυρε τον κόσμο».

Για το γήπεδο της ΑΕΚ: «Χρειάζεται ένα δικό της γήπεδο η ΑΕΚ. Χρειάζεται να νιώθεις κάπου ότι έχεις το σπίτι σου. Είμαστε σε συζητήσεις με 1-2 περιπτώσεις που έχουν ενδιαφέρον και προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται συζητήσεις και μακάρι να έχουμε ευχάριστα νέα στο μέλλον. Έχουμε δεχτεί αρκετές κρούσεις από γνωστούς μας για να μην παίζουμε στο ΟΑΚΑ  και να παίζουμε σε μικρότερο γήπεδο. Για μένα είναι η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και θα παλέψουμε να γεμίσουμε το γήπεδο».

Για τον Ράιτ: «Δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο τώρα. Οι μεταγραφές είναι ευθύνες του προπονητή, ώστε να κριθούν σωστά και στο τέλος. Δεν πρέπει να μπαίνουμε στα χωράφια του προπονητή. Είμαστε στην αγορά κοιτάμε κάποιες περιπτώσεις και όταν έρθει η στιγμή θα προχωρήσουμε».

Για τα δεδομένα στο μπάσκετ: «Αυτός που είναι πολύ καλύτερος σε μεγάλο ποσοστό θα κερδίσει. Υπάρχουν κάποιοι κανόνες στο άθλημα. Στο ποδόσφαιρο εάν υπήρχαν αντίστοιχοι κανόνες θα ήταν αλλιώς. Στο ποδόσφαιρο είδαμε την Ελλάδα να κερδίζει το Euro. Στο μπάσκετ η Πορτογαλία δεν μπορεί να πάρει το Euro. Επίσης, δεν υπάρχουν μακροχρόνια συμβόλαια στο μπάσκετ και δύσκολα θα βρείτε ξένους να παίζουν πολλά χρόνια στην ίδια ομάδα».

Για τις… σημαίες στο μπάσκετ: «Ο λόγος που έχουμε πάει σε σημαντικά ταλέντα και σε παιδιά μικρής ηλικίας, έχοντας μακροχρόνια συμβόλαια είναι για να βγάλουμε τις επόμενες σημαίες μας μέσα από αυτά τα παιδιά».

Για το Champions League: «Σχετικά με τον ανταγωνισμό που υπάρχει, νομίζω ότι δεν είμαστε έτοιμοι για… τακτικό πόλεμο μαζί τους. Είμαστε σε μια λογική… ανταρτοπόλεμου μαζί τους. Για τις διοργανώσεις πρέπει να ξεκαθαρίσει το πράγμα. Οι τρεις διοργανώσεις πλήττουν το άθλημα και έχουν χάσει τη μπάλα οι ομάδες με αυτό που γίνεται. Συμμετέχουν σε μια διοργάνωση 11 ομάδες με διορισμένα συμβόλαια 10ετίας, ανεξάρτητα τη θέση τους. Αν δεν ξεκαθαρίσει αυτό το τοπίο και δεν δούμε την ευρωπαϊκή προοπτική, όπως έχει γίνει στο ποδόσφαιρο. Δυστυχώς το μοντέλο ΝΒΑ δεν μπορεί να εφαρμοστεί στην Ευρώπη. Στην Αμερική υπάρχει πολύ δυνατό κολεγιακό πρωτάθλημα. Στην Ευρώπη δεν νομίζω πως θα υποβαθμιστούν τα εθνικά πρωταθλήματα. Είμαστε σε λάθος δρόμο σε αυτό».

Για το επίπεδο σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ: «Σε επίπεδο αθλητών το μέσο επίπεδο είναι υψηλότερο. Ο μέσος αθλητής στο μπάσκετ έχει τελειώσει πανεπιστήμιο, μιλούν και ξένες γλώσσες. Είναι υψηλότερο το επίπεδο».

Για τον Ζντοβτς: «Ο προπονητής θα κριθεί στο τέλος της σεζόν και με βάση αυτά που έχει πετύχει στο τέλος της σεζόν».

Για τη νοοτροπία που θα έχει η ομάδα: «Θέλω να είμαι ειλικρινής. Είμαι πιο κοντά στη λογική του προπονητή. Δεν μπορώ να φανταστώ συντριβή της ομάδας σε ένα ντέρμπι και μετά τους παίκτες να πηγαίνει σε κλαμπ».

Για τις παράγκες του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Αυτό που έγινε τη δεκαετία του 1990 παραχάραξε την ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είχαμε την ΑΕΚ τότε, με την οποία χάζευε όλη η Ελλάδα! Αυτή η ομάδα που θεωρητικά και αντικειμενικά έπρεπε να πάρει 10 πρωταθλήματα, από το 1995 δεν κέρδισε τίποτα και μετά μπήκαν οικονομικοί παράμετροι. Οι τρεις ομάδες ήταν κοντά τότε και όποιος έπαιρνε έναν καλό παίκτη θα έπαιρνε το πρωτάθλημα. Θέλω να πω ότι ήταν πολύ κοντά και 1-2 σωστές κινήσεις έφερναν το πρωτάθλημα. Μετά μπήκε το Τσάμπιονς Λιγκ και έφερε πολλά έσοδα στον πρωταθλητή. Φανταστείτε σε μια αγορά όπου ο μέσος τζίρος ήταν 7 εκατομμύρια ο πρωταθλητής έπαιρνε 25. Έτσι στήθηκε η παράγκα νο.1, πήρε κάποια πρωταθλήματα ο Ολυμπιακός. Αποτέλεσμα άρθρο 44 και χρεοκοπία της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, του Άρη και στην ουσία χρεοκοπία και του Παναθηναϊκού που μετά τη Ριζούπολη άλλαξε ομάδα.

Έτσι μπήκαν οι βάσεις παραχάραξης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η παράγκα νο.1 έμεινε ατιμώρητη και διέλυσε το ελληνικό ποδόσφαιρο και τις συνέπειες τις πληρώνουμε ακόμα. Υπάρχει και συνέντευξη του διαιτητή Ποντίκη και περιέγραψε με πλήρη λεπτομέρεια τη λειτουργία της παράγκας! Δεν θα ξεχάσει ποτέ κανείς τον Δημητρόπουλο. Ο Παναθηναϊκός είχε μια πιο… χαλαρή προσέγγιση στα πράγματα. Η ΑΕΚ δεν μπήκε σε αυτή τη λογική»

Για τις σχέσεις του με τις οικογένειες Γιαννακόπουλου και Αγγελόπουλου: «Έχουμε φιλική ως ουδέτερη επαφή και με τις δύο οικογένειες. Είναι άνθρωποι που μπορείς να συζητήσεις».

Σε ερώτηση φίλου της ΑΕΚ σχετικά με το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος: «Το μπάσκετ δεν μπορεί να απομονωθεί από τη συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας. Περνάμε τον ένατο χρόνο ύφεσης, όπου υπάρχουν και capital controls. Είναι δύσκολο να πείσεις έναν παίκτη να έρθει στην Ελλάδα και να πείσεις με… μαγικά τον παίκτη να έρθει στην Ελλάδα. Τα κόστη εξωτερικού είναι πολλά και έχεις έσοδα μιας χώρας που είναι σε κρίση και φορολογούνται στο 24%. Άρα, το οικονομικό περιβάλλον δεν είναι εύκολο να δημιουργήσει συνθήκες αναβάθμισης. Αυτό γίνεται ακόμα χειρότερο, επιχειρώντας σε μια αγορά… showbiz. Δεν μπορείς να πουλήσεις… κουλούρια και να εγγυηθείς πως το κάθε κουλούρι θα είναι στην ώρα του».

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X